Malý okruh Pobaltím + výlet do Helsinek

Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně
2 termíny od 20. července 2024

Cena zájezdu

od 12 390 Kč 12 990 Kč


Pro ty, kteří nemají mnoho času, jsme připravili podrobný týdenní zájezd do Pobaltských republik, které jakožto řádní členové EU jsou již snadno přístupné. Litva, Lotyšsko i Estonsko nabízejí nespočetně krás, i když jsou to země převážně rovinaté. Nejvíce jich můžete objevovat v jejich hlavních městech, která jsou všechna zapsána na seznamu UNESCO. Celý popis

Termíny a ceny

červenec 2024

20.07. - 27.07.2024 sobota - sobota
snídaně autokarem
Sleva 5% 12 990 Kč 12 390 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

srpen 2024

09.08. - 16.08.2024 pátek - pátek
snídaně autokarem
Sleva 5% 12 990 Kč 12 390 Kč
cena za 8 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídani
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • Zpáteční trajekt do Helsinek (příplatek: 1250 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2800 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Malý okruh Pobaltím + výlet do Helsinek

Pro ty, kteří nemají mnoho času, jsme připravili podrobný týdenní zájezd do Pobaltských republik, které jakožto řádní členové EU jsou již snadno přístupné. Litva, Lotyšsko i Estonsko nabízejí nespočetně krás, i když jsou to země převážně rovinaté. Nejvíce jich můžete objevovat v jejich hlavních městech, která jsou všechna zapsána na seznamu UNESCO.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy. Přejezd přes Polsko do Litvy.
2. den: VILNIUS (UNESCO) – hlavní a největší město Litvy, které svým půvabem a atmosférou připomíná Prahu, staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě. Nocleh.
3. den: Jedinečnou památkou v přírodním parku nedaleko Vilniusu se 61 jezery je vodní hrad TRAKAI, kdysi sídlo litevských knížat. Unikátní skanzen RUMŠIŠKÉS. KAUNAS – město s historickým jádrem na soutoku řek Nemunas a Neris se starým hradem a radnicí zvanou „Bílá labuť“. Nocleh v Kaunasu.
4. den: Město ŠIAULIAI, kde navštívíme KRIŽIU KALNAS – Horu křížů – několik tisíc křížů symbolizuje utrpení Krista i prostých Litevců. Přejezd do Lotyšska. Barokní zámek RUNDALE. Nocleh v Tallinnu.
5. den: FAKULTATIVNÍ VÝLET HELSINKY- ráno trajekt (2,5 hod.) do HELSINEK, seznámení s hlavními památkami a místy - Olympijský stadion, hala Finlandia, kostel ve skále Tempeliaukiokirko, prezidentský palác, Senátní náměstí s katedrálou aj. Večer plavba zpět, návrat do hotelu v pozdních hodinách.
6. den: TALLINN (UNESCO) – město ležící u Finského zálivu. V průběhu prohlídky navštívíme Staré město, hanzovní cechovní a kupecké domy, Katedrální vrch Toompea, starobylé kostely. Přejezd do Lotyšska, nocleh v Rize.
7. den: Hlavní město Lotyšska RIGA (UNESCO) se starým městem na východním břehu Daugavy. Zde se nacházejí historické, architektonické a kulturní památky od 14. stol. až po dnešek. Noční přejezd.
8. den: Návrat do ČR:

Podobné zájezdy