Trevír,Viadem,Lucemburk - Na skok do Německa a Lucemburska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Trevír,Viadem,Lucemburk - Na skok do Německa a Lucemburska

Na skok do Německa a Lucemburska

Co si takhle vyrazit na poznávací výlet plný historie? Projdete se nejstarším městem v celém Německu, přejdete 100 mostů, abyste objevili české kořeny v Lucembursku, a nakonec vás okouzlí jeho nejkrásnější hrad. Zbývá si jen zabalit.

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 1x ubytování v hotelu*** s vlastní koupelnou
  • 1x snídaně
  • služby průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pobytová taxa - 10 € / os. / noc
  • vstupy v rámci programu


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR, Německo - Trevír: Odjezd z ČR v pozdních nočních hodinách (po půlnoci). Navštívíte německé město Trevír , které je údajně nejstarší v celém Německu. Proto zde najdete množství krásných památek, z nichž řada je zapsána na seznamu UNESCO. Bránou do Trevíru je Porta Nigra na stejnojmenném náměstí, kterou postavili staří Římané ve 2. století našeho letopočtu. Projdete se na náměstí Marktplatz, které je plné často hrázděných historických domů. Uvidíte starodávnou Katedrálu sv. Petra , propojenou s kostelem Panny Marie, ve kterém je uchováno Kristovo roucho. Bazilika vládce Římské říše Konstantina , kterou při své návštěvě města neopominete, je to jediné, co zůstalo z jeho ohromného paláce. Jen o pár kroků dále stojí Kurfiřtský palác s parkem , ukrývající rokokové sochy. Prohlédnete si také zbytky Římských lázní , které ve své době patřily k největším v Evropě. Večer odjezd na hotel.
2. den: Lucembursko - Lucemburk, Viaden: Přestože je Lucemburk hlavní město státu s rozlohou pouhých 2 586 km 2 , sídlí v něm řada institucí evropského významu (Evropský soud, Evropská komise, Evropská investiční banka aj). Lucemburk leží na soutoku řek Alzette a Pétrusse, přes které je vystavěno více než 100 mostů . Proto se mu také někdy přezdívá „město mostů“ . Významnou pamětihodností Lucemburku je katedrála Notre Dame pocházející ze 17. století, pod kterou leží ostatky českého krále Jana Lucemburského , otce Karla IV. Obdivovat budete Velkovévodský palác , který je oficiálním sídlem současného velkovévody Jindřicha I. Nelze přehlédnout Malý hrad , který stojí na skalnatém kopci a jehož hradby obklopují celé město. Projdete se vyhlídkovou trasou Chemin de la Corniche , ze které budete mít krásný pohled na celé město . Zajímavostí je, že se ve městě nachází náměstí Jana Palacha . Až si Lucemburk dostatečně projdete, zamíříte k „lucemburskému Karlštejnu“ , hradu Vianden, který stojí v obklopení lesů nad stejnojmenným městem. Na kopec se můžete dostat pěšky nebo lanovkou, která vás vysadí přímo u hradu. Večer odjezd zpět do ČR.
3. den: Návrat do ČR: Příjezd do ČR v dopoleních hodinách.