Madagaskar - Nepoznané krásy Madagaskaru

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Madagaskar - Nepoznané krásy Madagaskaru


Program zájezdu

1. - 2. den: letecký přesun do ANTANANARIVA.
3. den: prohlídka města ANTANANARIVO (čtvrti Isokara, památník Philiberta Tsiranany),výjezd na pahorek ROVA (zbytky královského paláce, panoramatické výhledy na město), přesun přes město MORAMANGA (památník Malagašského povstání) do betsimisaracké vesnice ANDASIBE (zemědělci na rýžovištích a plantážích vanilky), noční safari v NP ANDASIBE.
4. den: safari v NP ANDASIBE (deštný prales s osmi druhy lemurů a největším druhem "Indri Indri", orchideje, tenreci, chameleoni), soukromý park VAKONA s "ostrovem přátelských lemurů" (možnost pozorovat lemury opravdu zblízka).
5. den: návrat do ANTANANARIVA, zastávka v soukromé rezervaci PYERERAS REPTILES (lemuři sifaka, chameleoni, mnoho druhů plazů, motýlů), cesta po národní silnici č. 7 se zastávkami v domorodých vesnicích, večerní příjezd do ANTSIRABE (lázně, termální prameny, zpracovávání diamantů a polodrahokamů, miniatury aut, možnost projížďky rikšou - "pousse pousse").
6. den: zastávka u jezera ANDRAIKIBA, cestou do uměleckého centra celého ostrova AMBOSITRA (dřevořezbářské dílny, benediktýnská katedrála), krajina rýžovišť a eukalyptů, a dále mezi banánovými a kávovými plantážemi do městečka RANOMAFANA.
7. - 8. den: nejznámější NÁRODNÍ PARK RANOMAFANA (12 druhů lemurů - nejvzácnější lemur širokonosý a lemur zlatý, více než 100 druhů ptáků, z nichž většina jsou endemité, mnoho druhů orchidejí, vodopády, horké prameny), návštěva tradiční vesnice kmene Tanala, setkání s místním etnikem a jejich způsobem života, prohlídka dalších vesnic a možnost léčivé koupele v místních termálních lázní.
9. den: odjezd přes město FIANARANTSOA (centrum katolické víry a vzdělání, "brána na jih") do vesnice AMBALAVA (centrum vinařství, prohlídka vinařského závodu s ochutnávkou vína), výrobna papíru ANTEIMORO (doklad arabské civilizace na ostrově), možnost navštívit největší dobytčí trh, soukromá rezervace ANJA (možnost pozorovat lemury kata ve volné přírodě), přejezd na suchý jih pohořím ANDRINGITRA (žulové bloky skal, plošina Horombe) do městečka RANOHIRA.
10. - 11. den: dvoudenní návštěva NÁRODNÍHO PARKU ISALO (340 druhů zvířat, skaliska pískovcových hor, hluboké kaňony, přechodné hroby kmene Bara a Sakalava ve skalách, možnost koupání v přírodních jezírkách).
12. den: vesnička ILAKAKA (důležité centrum těžby safírů, místní tržiště), pěší výlet po NÁRODNÍM PARKU ZOMBITSE (endemické druhy ptáků, 6 druhů lemurů, baobaby, hroby kmenů Mahafaly a Antandroy), přesun do hlavního města jihozápadu přístav TOLIARA.
13. den: procházka po botanické zahradě - arboretu ANTSOKAY, odjezd do letoviska IFATY na březích Mosambického kanálu, návštěva soukromé rezervace RENIALA s baobaby a dalšími madagaskarskými endemity a rezervace mangrovů komunity Honky.
14. - 16. den: relaxace a koupání na nekonečných bílých plážích, bohaté možnosti vodních sportů, šnorchlování, možnost plavby na tradičním rybářském člunu pirogue, fakultativně návštěva rybářské vesnice skupiny VEZO nebo bývalého anglického koloniálního městečka ze 17. st. SAINT AUGUSTIN apod., návrat do TOLIARA.
17. - 18. den: letecký přesun do ANATANANARIVA a návrat do ČR.