Budapešť - Adventní Budapešť - královna Dunaje

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Budapešť - Adventní Budapešť - královna Dunaje

nas_tip: Budapešť, královna Dunaje, město historie, krásných památek, lázní a v době adventu i vánočních trhů, především těch na náměstí Vörösmarty, kde každoročně nechybí vánoční koncerty nebo ukázky z lidové tvorby. V samotném centru města na vás bude čekat vánoční punč, svařák i typický lángoš nebo třeba tradiční maďarské pečivo kürtös kalács i flódni - tradiční vrstvený dort s ořechy, mákem a švestkami.

trasa: Trasa F - Praha, Hradec Králové, Pardubice, Holice, Chrudim, V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+ 250), Břeclav, SK - Bratislava

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách, kolem poledne příjezd do Budapešti, nákupy a možnost občerstvení ve Velké městské tržnici. Odpoledne městská část Buda, procházka po Hradním návrší s Budínským hradem, prohlídka korunovačního Matyášova chrámu a Rybářské bašty s úchvatným výhledem na budovu Parlamentu. V podvečer městská část Pešť, kouzelná atmosféra vánočních trhů na náměstí Vörösmarty a před bazilikou sv. Štěpána, s barevnou světelnou projekcí přenášenou na čelní stěnu baziliky. Nepřeberná nabídka řemeslných a uměleckých výrobků, především pak místních specialit a nejrůznějšího občerstvení. Ubytování v hotelu. 2. den: Po snídani pěší prohlídka městské části Pešť – velkolepá stavba Parlamentu, Dunajské nábřeží s památníkem bot, náměstí Svobody, náměstí Vörösmarty s věhlasnou Gerbeaudovou cukrárnou, židovská čtvrť s Velkou synagogou, která je největším židovským chrámem Evropy. Odpoledne relaxace v secesních termálních lázních Széchenyi (vstup cca 5.500 HUF/osoba). Návrat do ČR v nočních hodinách.