Ostrovy a pláže Malajsie + Kuala Lumpur

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Popis zájezdu

Ostrovy a pláže Malajsie + Kuala Lumpur

Hledáte nádherné pláže, toužíte po kulinářských zážitcích či po dobrodružství ve stylu Kiplingovy Knihy džunglí? Nebo vás láká poznání několika etnických kultur a stylů, ale nemáte čas na dlouhé cestování po několika koutech světa? Pojeďte s námi do Malajsie! Tady se mísí vše. Zdejší ostrovy Penang a Langkawi vás ohromí svou pohodou, přívětivostí, všudypřítomnou zelení i vůní pocházející z četných plantáží koření a exotických ovocných stromů. Živou stránku Malajsie objevíme v multikulturní, architekturou nabitém Kuala Lumpur, který je ale i tak jedním z nejzelenějších měst v jihovýchodní Asii, což ho dělá tak půvabným.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Malajsie.
2. den: Přílet do KUALA LUMPUR, přesun na ubytování nedaleko centra metropole, kde se mísí čínská, indická a malajská kultura. Prohlídka centra s možností ochutnávky gurmánských specialit výběrem z lahodného spektra kuchyní této země. Noční život v KL, možnost návštěvy proslulého Skybaru s bazénem a úžasným výhledem na celé město.
3. den: Po snídani odjedeme jen kousíček od centra města, abychom se dostali do BATU CAVES, komplexu tří jeskynních hinduistických svatyní, kde si budeme připadat jako v jiném světě, konkrétně v Indii. Kolem nás se budou hemžit ženy v barevných sárí ověnčené náhrdelníky z pestrobarevných květin, z každé svatyně uslyšíme zpěv manter a ucítíme vůni santalového dřeva. K největší jeskyni nás po 272 schodech doprovodí opice a netopýři, a u jejího vchodu budeme obdivovat obrovskou zlatou sochu Murgy (nejvyšší socha Murgy na světě). Po návratu do KL ještě navštívíme nejstarší mešitu ve městě MASJID JAMEK, hlavní tržiště, budovu Nejvyššího soudu a s městem se rozloučíme z vrchu, z věže MENALA KL (421 m) nebo z proslulých věží PETRONAS TOWERS (452 m).
4. den: Snídaně, dokončení prohlídky KL. odpoledních hodinách transport na letiště a odlet na ostrovní „perlu Orientu“ – PENANG. Ubytování u pláže v oblasti BATU FERRINGHI. Možnost večerních procházek po pobřeží nebo návštěvy nočního trhu, kde se prodávají šperky, batiky a další umělecké výrobky.
5. den: Snídaně, relaxace na pláži, popřípadě procházka malebnými zátokami a po útulných plážičkách nedaleko Batu Ferringhi, zájemci si budou moci odpočinout při jedné z relaxačních masáží, které tu místní nabízejí.
6. den: Po snídani odjezd do penangského národního parku TAMAN NEGARA s několika variantami tras. První možností je trasa podél pobřeží kudy lze dojít ke skalnatému mysu Muka Head, který je nejzazším severozápadním cípem Penangu. Projdeme se po visutém chodníčku v korunách stromů a cestou narazíme na Opičí pláž TELUK DUYONG BEACH, kde nás přivítá velké množství poskakujících opičáků, které tu mají svůj domov. Náročnější, ale zajímavější trasa, vede vnitrozemím na nádhernou pláž s bílým pískem PANTAI KERACUT, kde vás jistě zaujme meromiktické jezero, které je tvořeno sladkou vodou na povrchu a slanou u dna, což dalo vznik unikátnímu ekosystému. Na druhém konci pláže se můžete, s kapkou štěstí, přesunout k pozorování hnízdících želv. Při zpáteční cestě zavítáme do nejvoňavějšího místa Penangu, do zahrady tropického koření se skořicovníky, pepřovníky, badyáníky apod., nebo do zahrady orchidejí.
7. den: Snídaně, následuje odjezd do GEORGETOWNU, kde se budeme proplétat georgetownskými uličkami plnými pouličních věštců a stánků s nejlepším jídlem v Malajsii, pěšky nebo rikšou se dopravíme do koloniální čtvrti, které vévodí pevnost CORNWALLIS s majákem a kaplí. Cestou podél přístavu narazíme na bílou věž s maurskou kopulí – VIKTORIINY PAMĚTNÍ VĚŽNÍ HODINY (upomínka na diamantové jubileum královny Viktorie). Kousek dál se vydáme na návštěvu Penangského muzea, které nabízí pohled na ucelenou historii ostrova. Kolem klanových domů a společenských síní mnoha emigrantských čínských komunit, se dostaneme k dolní stanici zubačky na PENANG HILL (BUKIT BENDERA), který se tyčí do výšky 821 m nad Georgetownem a na jeho vrchu vás možná překvapí příjemné chladno než dole u moře. Navíc se nám z vrcholku naskytne úžasný výhled na Georgetown i celý ostrov, a dokonce odsud můžete poslat domů i pohled z místní pošty. Vrcholem dnešního výletu je návštěva jedné z nejvýraznějších budov a národní ikony země, buddhistického Chrámu nejvyšší blaženosti KEK LOK SI se sochou velikého thajského Buddhy a Pagodou deseti tisíců Buddhů BAN PO THAR, což je sedmipatrová, 30 m vysoká věž charakterizující celý chrám, kde je opět patrný vliv několika kultur, jelikož se zde mísí design barmský, čínský a thajský. Lanovkou se dostaneme až na nejvyšší úroveň komplexu s 36,5 m vysokou bronzovou sochou Kuan-Jin, bohyně Milosrdenství.
8. den: Snídaně, dnešní cesta nás zavede do džungle TELUK BAHANG s jezírky a Muzeem lesnictví, navštívíme motýlí farmu se 150 druhy pestrobarevných motýlů a na farmě ochutnáme některé ze 140 druhů exotického ovoce.
9. den: Po snídani odplujeme trajektem do tropického ráje s nádhernými západy slunce, do souostroví LANGKAWI, které je bezcelní zónou a klenotem malajského státu Kedah. Ubytujeme se v hotelu nedaleko jedné z nedotčených pláží na západním pobřeží. Odpoledne volný program na pláži lemované vápencovými skalami, možnost zapůjčení motocyklu či kola k prozkoumání blízkého okolí, večer společná večeře v typické restauraci.
10. den: Snídaně, výjezd lanovkou na horu GUNUNG MECHINCHANG (708 m) s neuvěřitelně krásnými výhledy na celé soustroví a jižní Thajsko, po tomto úchvatném zážitku zamíříme více na sever ke krokodýlí farmě a poté k vysokému vodopádu Temurun s možností koupání. Pravé malajsijské výrobky zakoupíme v řemeslnickém centrum Kompleks Kraf Langkawi a v podvečer si odpočineme ve vesničce AIR HANGAT s horkými prameny.
11. den: Po snídani vyrazíme na lodní výlet kolem ostrovů DAYANG BUNTING se sladkovodním JEZEREM TĚHOTNÉ DÍVKY ideálním pro koupání, loď dále popluje na ostrov BERAS BASAH. Cestou zpět se zastavíme na obědě u Rýžové zahrady Laman Padi s muzeem, které je věnováno pěstování rýže.
12. den: Snídaně, relaxace na pláži, poslední nákupy v tomto bezcelním ráji, možnost navštívení bezcelního nákupního střediska Zon, odlet do Kuala Lumpur a přestup na letadlo do Prahy.
13. den: Přílet do ČR.