Andalusie, Gibraltar, Maroko 

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Andalusie, Gibraltar, Maroko 

Costa del Sol - Granada - Córdoba - Sevilla - Ronda - Gibraltar - Tanger - Asilah - Chefchaouen

Stravování: snídaně

Snídaně, za příplatek večeře

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelech*** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Na vyžádání možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Málagy, transfer do hotelu, ubytování.
2. den: Po snídani odjezd do Granady, prohlídka města, Královské kaple – místo posledního odpočinku katolických panovníků Ferdinanda a Isabely, palácového komplexu Alhambry s „rajskými“ zahradami Generalife, arabské čtvrti Albaicínu s neopakovatelnou vyhlídkou San Nicolás. Odpoledne volné k procházce, nákupům a návštěvě vyhlášených tapas barů. Ubytování v Granadě nebo okolí.
3. den: Po snídani  odjezd do Córdoby, prohlídka města, fakultativně lze navštívit tzv. „mešitokatedrálu“ - jedinečnou dechberoucí kombinaci muslimské a křesťanské architektury a kultury, židovskou čtvrť „judería“ s krásnými květinovými patii a Alcázar katolických králů. Odjezd do Sevilly nebo okolí na ubytování.
4. den: Po snídani prohlídka Sevilly (La Giralda, katedrála, Zlatá věž, židovská čtvrť Santa Cruz, Real Alcázar). Dále zastávka v tzv. „Královně andaluských bílých vesnic“ - městě Ronda, prohlídka města, kde se mísí románské, gotické a arabské vlivy – katedrála, jedna z nejstarších býčích arén (fakultativně), uvidíte most přes řeku Tajo (Puente Nuevo) s propastí s hloubkou cca 150 m, nazývaný také jako "Balcon de la Alameda", odjezd do La Linea, ubytování v okolí.
5. den: Po snídani pokračujeme na Gibraltar, návštěva britské kolonie, výlet minibusem na skály Gibraltaru s návštěvou jeskyní Sv. Michala a tzv. „Opičí nory“, volný čas v centru města, v odpoledních hodinách naše cesta bude pokračovat směr Tarifa, odkud trajektem přeplujeme do Maroka, do města Tanger. Nocleh v okolí města.
6. den: Po snídani krátká prohlídka Tangeru , města v severním Maroku, kde se mísí mnoho kultur, naleznete zde spoustu legend a záhad, které připomínají historii města jako mezinárodní zóny. Po Casablance je druhým nejvýznamnějším přístavem. Odpoledne prohlídka města Asilah, malebného opevněného městečka asi 50 km od Tangeru. Jeho hradby a brány zůstávají zcela funkční i dnes. Město je známé jako město malířů a umělců. Nocleh v okolí města Tanger.
7. den: Po snídani celodenní prohlídka města Chefchaouen, malebného města v Maroku, kde bílá barva domů kontrastuje s modře nabarvenými okny a dveřmi. Město je velice vyhledávaným turistickým cílem, nabízí mnoho původních řemesel, která nejsou dostupná jinde v Maroku (místní oblečení a tkané vlněné přikrývky). Odpoledne návrat do Tangeru, trajektem do Španělska, ubytování v oblasti Costa del Sol.
8. den: Snídaně, individuální volno, transfer na letiště a odlet do ČR.