Napříč Mexikem - Od Pacifiku po Karibik

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Napříč Mexikem - Od Pacifiku po Karibik

16 dnů Mexiko
Mexico City - Teotihuacan - Acapulco - Puebla - Oaxaca - Monte Alban - Tuxtla - San Cristobal - Aqua Azul - Palenque - Campeche - Uxmal - Merida - Chichen itza - Tulum - Cancun

Minimální počet 10 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu je nutný biometrický pasa autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – MEXICO CITY Odlet z Prahy do Mexico City. Po uvítání na letišti průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting.
2. den: MEXICO CITY Dopoledne Vás čeká polodenní prohlídka centra Mexico City zahrnující největší zajímavosti a pamětihodnosti metropole – Zocalo, katedrálu, vládní palác, park Chapultepec… prohlídku zakončíme návštěvou muzea antropologie /vstup není v ceně/. Odpolední hodiny jsou vyhrazeny samostatnému poznávání centra Mexico City.
3. den: GUADALUPE, TEOTIHUACAN Dopoledne nejprve navštívíte slavnou baziliku Panny Marie v Guadalupe, a poté Vás čeká výlet do jedinečného Teotihuacanu. Prohlédnete si ruiny města, zhlédnete ukázku výroby kultovních předmětů z obsidiánu a jistě absolvujete výstup na některou z městských pyramid. Po návratu do hotelu ještě zbyde čas na samostatnou vycházku podvečerním centrem.
4. den: TAXCO, ACAPULCO Ráno odjezd do slavného přímořského letoviska Acapulca. Cestou prohlídka neméně slavné metropole stříbrotepců – města Taxco. Po příjezdu do Acapulca orientační prohlídka města a ubytování.
5. den: ACAPULCO Celodenní volno k samostatným vycházkám v centru města či odpočinku a relaxaci na pláži nebo u hotelového bazénu.
6. den: PUEBLA, CHOLULA Časně odjezd přes Mexico City do města Puebla. Návštěva slavné pyramidy Cholula a orientační prohlídka města, ubytování.
7. den: OAXACA Přejezd do města Oaxaca známého jedinečnou koloniální architekturou. Po ubytování prohlídka města, volný podvečer k samostatným vycházkám v centru.
8. den: MONTE ALBAN Návštěva a prohlídka nedalekých ruin slavného města Monte Alban, poté odjezd směr Tuxtla Gutierrez, nocleh v motelu na trase.
9. den: KAŇON SUMIDERO, SAN CRISTOBAL Program dne zahájíme návštěvou kaňonu Sumidero a plavbou skrz tento pozoruhodný přírodní útvar. Pokračování cesty do města San Cristobal de Las Casas známého jedinečnou starobylou architekturou. Před ubytováním ještě navštívíte dvě indiánské vesnice Zinacantan a San Juan Chamula, které ač leží nedaleko sebe, neuvěřitelně se odlišují kulturou a mentalitou svých obyvatel.
10. den: AQUA AZUL, MISOL-HÁ Celodenní přejezd jedinečnou přírodou horského masívu Sierra Madre. Nejprve navštívíte slavné, blankytně modré katarakty Aqua Azul, poté ještě krásné vodopády Misol-Há situované v tropickém pralese. V podvečer příjezd do Palenque, ubytování.
11. den: PALENQUE Návštěva patrně nejslavnější mayské památky – ruin města Palenque situovaných na úpatí hor s vyhlídkou na nekonečné roviny Yucatánu, zarostlé v šťavnatém tropickém pralese. Po prohlídce následuje přesun do Campeche, ubytování.
12. den: UXMAL, MÉRIDA Dopoledne prohlídka dalšího ze skvostů mayské kultury – chrámového a pyramidového komplexu Uxmal, poté odjezd do Méridy, krátká prohlídka koloniálního centra města, přejezd do Chichen Itzá a ubytování.
13. den: CHICHEN ITZÁ, TULUM Ráno prohlídka Chichen Itzá - bývalého hlavního města říše Mayů. Po prohlídce pokračování cesty napříč Yucatánem k další skvostné památce – zříceninám města Tulum na břehu Karibského moře. Čeká Vás koupel v Karibiku s jedinečnou historickou kulisou v zádech!! Ve večerních hodinách příjezd do Cancunu – cílového města Vašeho zájezdu, ubytování v hotelu na sněhobílé pláži.
14. den: CANCUN ( ISLA MUJERES ) Celodenní volno k relaxaci na pláži nebo u hotelového bazénu. Fakultativně Vám nabídneme plavbu na ostrov Isla Mujeres spojenou se šnorchlováním na korálovém útesu.
15. den: CANCUN – PRAHA Dle Vašeho cestovního plánu volno k relaxaci na pláži nebo u hotelového bazénu, poté transfer na letiště a odlet do Prahy, eventuální prodloužení pobytu v Cancunu.
16. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.