Myanmar – velká cesta

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Myanmar – velká cesta

Zveme vás do úžasné a tajuplné země plné kontrastů. Na jedné straně patří Myanmar k nejchudším zemím světa a na straně druhé je plný pozlacených pagod a Buddhů posázených drahokamy. Ačkoliv zemi de facto stále vládne vojenská junta, každé důležité rozhodnutí musí schválit astrolog a v každém domě lze nalézt oltářík zasvěcený natům – místním duchům. Přestože týden má sedm dní jako u nás, mají v Myanmaru osm znamení pro dny v týdnu. Muži tu chodí v sukních a pádlují nohama. To vše a mnoho dalšího uvidíte a zažijete na tomto zájezdu. Na závěr si můžete cestu po této zajímavé zemi prodloužit pobytem u moře na krásných plážích Bengálského zálivu.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

Jaktože má barmský kalendář osm dní, když v Myanmaru počítají týden od pondělí do neděle jako u nás? Středa je totiž rozdělena na dva dny – na dopoledne a odpoledne. Každý Barmánec pak musí vědět, ve kterém dni se narodil, aby mohl chodit obětovat do chrámu svému ochrannému zvířeti, které ke každému dni přináleží.

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Rangún : přílet do Myanmaru, další program dle času příletu.
3. den: Rangún : prohlídka města – 98 m vysoká pagoda Shwedagon (nejposvátnější buddhistický stánek v Myanmaru), obrovská socha ležícího Buddhy v Chauktatgyi; možnost návštěvy trhu Bogyoke Aung San – úžasné panoptikum myanmarského života .
4. den: Rangún – Kyaiktiyo : přesun na jedno z nejvýznamnějších poutních míst v zemi, tzv. Zlatý viklan se stúpou s Buddhovým vlasem – částečně pěší výstup a nocleh na vrcholku hory.
5. den: Kyaiktiyo – Pegu (Bago): přejezd do města Pegu – prohlídka 55 m dlouhého ležícího Buddhy ; Shwemawdaw – nejvyšší stúpa v zemi (114 m); noční autobus.
6. den: Mandalaj : celodenní prohlídka – chrám Mahamuni s nejuctívanější sochou Buddhy , pokrytou 15 cm silnou vrstvou zlatých plátků, návštěva řemeslnických dílen; večer na Mandalajské hoře s výhledem na řeku Iravádí.
7. den: Mandalaj : celodenní výlet po okolí s krátkou plavbou po Iravádí do Minkunu – pozůstatky největší pagody na světě (zamýšlená výška 150 m), největší funkční zavěšený zvon na světě (90 tun); podvečerní Amarapura se slavným 1,2 km dlouhým mostem z týkového dřeva .
8. den: Mandalaj – Monywa: přesun do okolí města Monywa – návštěva zajímavých jeskyní s bohatou freskovou výzdobou a mnoha sochami Buddhů.
9. den: Monywa – Pugam (Pagan): unikátní „ marcipánová pagoda “ Thanbodday s půlmilionem vyobrazení Buddhy; přejezd do Pakkoku a plavba lodí po řece Iravádí do Pugamu.
10. den: Pugam – staré královské město (nový zápis UNESCO z r. 2019) s více než 2000 pagodami, chrámy a svatyněmi z 11.–13. stol.: okruh s prohlídkou nejvýznamnějších pagod – nejkrásnější pagoda Ananda ad.; návštěva dílny lakérů nádobí.
11. den: Pugam – Kalaw: celodenní přejezd myanmarským venkovem se zastávkou na předbuddhistických svatyních natů na hoře Popa , tyčící se 737 m nad planinou – výstup na vrchol odměněný úžasným výhledem do krajiny ; večer příjezd do Kalaw.
12. den: Kalaw : celodenní nenáročný pěší výlet do horských vesniček národnostních menšin Palaung a Pa-O.
13. den: Kalaw – Inle: přesun k jezeru Inle se zastávkou v Pindaya – krasový jeskynní komplex s více než 8000 postavami Buddhy z alabastru, týku, mramoru a dalších materiálů.
14. den: Jezero Inle : plavba loďkou po horském jezeře (875 m n.m.) – plovoucí trhy a zahrady , rybáři pádlující nohama, prohlídka vesnice Indein s komplexem svatyní a stúp; západ slunce nad jezerem .
15. den: Inle – Praha: transfer na letiště a let přes Rangún domů, přílet do ČR 16. den. PRODLOUŽENÍ NA PLÁŽÍCH NGAPALI Inle – Ngapali: transfer na letiště, přelet do města Thandwe a krátký přesun do některého z rezortů na jedné z nejkrásnějších pláží v Myanmaru.
16. - 17. den: Ngapali : dvoudenní odpočinek na bělostných plážích – možnost šnorchlování, výletů pěšky či na kole po okolních vesničkách, pozorování rybaření a sušení ryb .
18. - 19. den: Ngapali – Praha: během dne přelet do Rangúnu a následný let domů, přílet do ČR 19. den.