Vietnam, Čína, Myanmar - Indo-čínský most

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vietnam, Čína, Myanmar - Indo-čínský most

Vietnam, Čína, Myanmar - Indo-čínský most

Program zájezdu

1. - 3. den: letecký přesun do HANOJE (staré město, jezero Navráceného meče s pagodou Ngoc Son, Chrám písemnictví - první vietnamská univerzita, Ho Či Minovo mauzoleum a muzeum, pagoda Jednoho sloupu, nejstarší hanojská pagoda Tran Quoc, vodní loutkové divadlo).
4. - 6. den: horské městečko SAPA na úpatí nejvyšší hory VIETNAMU FAN SI PAN (3 143 m) nedaleko čínských hranic (možnost výjezdu lanovkou na vrchol), výlety do vesnic obývaných horskými kmeny (Hmongové, Jaové), vodopád CAT CAT, překročení hranice do ČÍNY.
7. - 8. den: přejezd do jižního YUNANU, oblast YUANYANG, výlet do kraje národnostní menšiny HANI, vesnice obklopené více než 1000 let starými rýžovými terasami vybudovanými na svazích okolních kopců a hor, dechberoucí scenérie, procházka po terasách, návštěva místního tržiště s etniky v tradičních krojích.
9. - 11. den: bývalé centrum vzdělanosti JIANSHUI (dům a zahrady bohaté rodiny Zhu z období Ming, Severní městská brána, druhý největší čínský Konfuciánský chrám), starobylá vesnice TUANSHAN a 17ti obloukový MOST DVOJITÉHO DRAKA na soutoku řek LUJIANG a TACHONG, "město věčného jara" KUNMING (hudebníci v parku Zeleného jezera, ptačí a květinový trh), výlet do oblasti zvané KAMENNÝ LES se spoustou špičatých skalních útvarů.
12. - 14. den: okouzlující staré město LIJIANG obývané národnostní menšinou NAXI (staré město protkané vodními kanály, tržní náměstí, starý palác bývalé vládnoucí rodiny Mu), PARK JEZERA ČERNÉHO DRAKA se zrcadlící se SnĚŽNOU HORU NEFRITOVÉHO DRAKA (5 596 m), městečko DALI na březích jezera ERHAI (areál Tří pagod z 9. století a chrámem Chongsheng), fakultativně výlet lodí po jezeře, nebo výjezd lanovkou na vrchol pohoří CANGSHAN, přesun do RUILI.
15. - 17. den: překročení hranic s BARMOU a přesun do ŠANSKÉHO STÁTU, město HSIPAW (centrální tržiště a setkání s etniky Šan a Kajčín, knížecí palác Sawbwa, západ slunce z vrcholu kopce Sunset Hill), projížďka loďkou po řece DOKHTAWADY magickou zemědělskou krajinou (banánové a ananasové plantáže, budhistické kláštery), nezapomenutelná cesta po železnici přes 700 m dlouhý a 100 m vysoký viadukt GOKTEIK do koloniálního letního sídla britských velitelů PYIN OO LWIN a dále po silnici do MANDALAY.
18. - 19. den: bývalé hlavní město MANDALAY (královský palác obklopený vodními příkopy, chrámy, pagoda Kuthodaw s největší knihou na světě vytesanou do kamenných stél a pagoda Mahamuni se zázračnými sochami ukořistěnými v Angkor Watu, ulička kameníků, stovky mnichů vybírajících ráno milodary), večerní vyhlídka na město z MANDALAY HILL, bývalé královské město AMARAPURA (přechod jezera po nejdelším mostu z týkového dřeva k nádhernému chrámu Kyauktawgyi Paya s freskami), plavba po řece IRAVÁDÍ do MINGUNU podél kopců posetých mnoha desítkami pagod (velkolepé výhledy na okolní krajinu z vrcholu nedostavěné obří pagody, největší nepoškozený zvon na světě).
20. - 21. den: celodenní plavba po řece IRAVÁDÍ do BAGANU (nejúchvatnější místo v Barmě s tisíci chrámy a pagodami z 11. - 13. století), možnost výletu na kole nebo letu horkovzdušným balónem, pozorování západu slunce z pagody MINGALAZEDI.
22. - 24. den: 22. - 24. den: přelet do RANGÚNU (2000 let stará pagoda Sule, koloniální centrum, stometrová zlatá pagoda Shwedagon), terénním autem pod vrchol a následný pěší výstup k poutnímu místu KYAIKTIYO s pozlaceným viklanem na skále GOLDEN ROCK, návrat do ČR.