To nejlepší z Namibie + SAFARI V PARKU ETOSHA + KOČOVNÝ KMEN HIMBA (letecky z Pr

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Namibie + SAFARI V PARKU ETOSHA + KOČOVNÝ KMEN HIMBA (letecky z Pr

Pouštní dobrodružství, safari, domorodá kultura? Míříme do Namibie. Projedete se tajemnou měsíční krajinou nejstarší pouště světa. Objevíte prastaré rytiny Křováků a skrytá zákoutí Atlantiku. Poznáte koloniální architekturu Windhoeku i tradiční život kmene Himba. Stanete se zkušenými pozorovateli divokých zvířat… Zažijte Afriku na vlastní kůži – s průvodcem, který je tu doma a místní!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo  v ceně zájezdu  – malé kabinové zavazadlo hmotnost do 8 kg (toto zavazadlo o max. rozměrech 55 x 40 x 23 cm si lze vzít na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu  – odbavované zavazadlo o hmotnost do 23 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: polopenze

polopenze zajištěná v ubytovacích zařízeních
svačiny na cestě

Ubytování: různé

dvoulůžkové pokoje ve stylových safari lodge
Hansa hotel ve Swakopmundu
Henitzburg Hotel ve Windhoeku

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy dle letového řádu.
2. den: Po příletu do Namibie vyrazíme objevovat metropoli Windhoek, která nás nadchne svou koloniální architekturou. Pak se vydáme na cestu do pouště Namib. Zážitkem na závěr dne bude nejen úchvatný výhled na pouštní pláně, ale i samotné ubytování. Po příletu do Namibie navštívíme hlavní město  Windhoek , které je považováno za namibijské obchodní centrum a skvělou ukázku německé koloniální architektury . Po prohlídce města se vydáme přes horské průsmyky Kupferberg Pass a Spreetshoogte Pass do pouště Namib, nejstarší pouště na světě.   První noc v Africe si odpočineme v ubytování We Kebi Safari Lodge , které nás za soumraku odmění krásnými výhledy na pouštní pláně a strmé útesy okolních hor .
3. den: Dnes nás čeká jedinečná pouštní výprava. Budeme projíždět pánvemi národního parku Naukluft. Fascinující kaňony, měsíční krajina i pravěké scenérie nám vezmou dech. Naším cílem bude pobřežní Swakopmund, kde se ubytujeme v nejstarším hotelu Namibie. První paprsky při východu slunce barví písečné duny červenou a oranžovou barvou , kontrastující s bledě modrou oblohou. Projedeme krajinou s popraskanými povrchy pánví Deadvlei, Hiddenvlei, Naravlei, Ostrichvlei a Sossusvlei, které doslova okouzlí naše smysly. Budeme obdivovat scenérii zaplněnou pravěkými kostrami stromů , kde řeka Tsauchab náhle ukončila svůj tok. Cestou se zastavíme na procházku v hluboce vymleté, osmnáct milionů let staré rokli Sesriem Canyon , která je pomyslnou branou do národního parku.   Odpoledne pojedeme pustými vlnitými kopci přes dva fascinující kaňony Gaub River Valley & Kuiseb River Valley až do severní části NP Naukluft , který je známý rozmanitostí pouštních druhů zvířat a rostlin. Uvidíme dramatickou měsíční krajinu a žijící starověkou fosilii Welwitschii podivnou . Večer nás přivítá  pobřežní město Swakopmund , kde se pojí směs německé architektury a africké atmosféry. Na dvě příští noci se ubytujeme v hotelu Hansa, nejstarším hotelu v Namibii .
4. den: Rozmanitost vodní fauny a flóry z paluby katamaránu… Připraveni? Při plavbě širým oceánem probádáme zátoku Walvis Bay a přes písečné duny se podíváme do Sandwich Harbour. Budeme obdivovat hejna plameňáků a kolonie tuleňů v jejich přirozeném prostředí. Po snídani se nalodíme na katamarán a vydáme se na plavbu Atlantským oceánem . Vychutnáme si šumivé víno a čerstvé místní ústřice . Z katamaránu budeme mít ideální příležitost k pozorování tuleňů, delfínů a mořských ptáků . Prohlédneme si také úžasné prostředí zátok Walvis Bay a Sandwich Harbour . Uvidíme fascinující zvířata a rostliny, které dokáží přežít v jedné z nejvíce nehostinných oblastí na světě.  V těchto dvou sousedících zátokách žije 80 % všech afrických plameňáků . Pozorování růžového hejna je nezapomenutelný zážitek.
5. den: Po rozloučení s Atlantikem zamíříme do oblasti Damaraland. Uvidíme namibijský Matterhorn, kresby Křováků a možná zahlédneme i pouštní lvy. Odpoledne poznáme život domorodců kmene Himba a poté vyrazíme na noční pozorování divoké zvěře. Ráno opustíme pobřeží Atlantického oceánu a přiblížíme se hoře Spitzkoppe , mohutnému žulovému masivu, který si svým vzhledem vysloužil přezdívku namibijský Matterhorn . Pokračovat budeme dále na sever, podél nejvyššího pohoří Namibie , Brandberg Mountain v oblasti Damaraland , jedné z nejméně obydlených, ale geologicky velmi rozmanitých oblastí v Africe. Skalní prostředí s malbami a rytinami Křováků , starými asi 6 000 let, jsou také domovem ikonických druhů savců – pouštních lvů, pouštních nosorožců černých a pouštních slonů . Himba, jeden   z posledních kočovných kmenů , které na světě zůstaly. Tito hrdí lidé stále dodržují tradiční hodnoty a kulturu a my budeme mít příležitost navštívit jednu z obydlených vesnic a na vlastní kůži zažít jedinečnost jejich života . Po večeři se vypravíme na noční pozorování divoké zvěře v přírodní rezervaci Hobatere Game , kde zůstaneme i na nocleh.
6. den: K jedinečnému nočnímu zážitku přidáme dnes další. Zamíříme na východ do NP Etosha, který je mimo jiné domovem čtyř zvířecích druhů z tzv. Velké pětky. Užijeme si výjimečná setkání s africkou faunou a nahlédneme tak do života divoké zvěře. Dnes nás čeká  národní park Etosha , který je známý svým obrovským množstvím a různorodostí divoké zvěře a jedinečných krajin. Může se pochlubit přibližně 114 druhy zvěře a 340 druhy ptáků . Vyprahlá solná pánev Etosha Pan nebo Pohádkový les  jsou také domovem čtyř druhů z tzv. Velké pětky – žijí zde lvi, levharti, nosorožci a sloni . Pozorování divoké zvěře je z velké části zaměřeno na vodní napajedla, ideální místa k jejich nerušenému sledování. V přírodní rezervaci Onugma zůstaneme i na nocleh. Ve zdejších lodžiích se naskýtá krásný výhled na vodní napajedla, kde budeme mít skvělou příležitost k pozorování divoké zvěře a odpočinku. Tak ať vám nic neunikne!
7. den: Využijeme poslední možnost k pozorování zvířat a poté budeme pokračovat do pohoří Otavi. Projdeme se k malému jezeru Otjikoto a prohlédneme si meteorit Hoba. Vychutnáme si krajinu NP Waterberg Plateau i atmosféru místního tržiště ve městě Okahandja. Po snídani a poslední krátké vyjížďce za pozorováním divoké zvěře v  národním parku Etosha se vydáme na jih. Přejedeme přes majestátní pohoří Otavi , jedno z nejmalebnějších míst v Namibii, kde se nachází jezero Otjikoto , a také největší meteorit na světě, meteorit Hoba . Cestou dále na jih do hlavního města Windhoek projedeme fotogenickou krajinou národního parku Waterberg Plateau , který ční jako obrovská pevnost nad okolními pláněmi pouště Kalahari. Zastavíme ve městě Okahandja , kde navštívíme velkou místní tržnici . Cestou mezi vysokými útesy pohoří Khomas Hochland se vrátíme zpět do hlavního města Windhoek.  Poslední noc v Africe si odpočineme v hotelu Henitzburg.
8. den: Po vydatné snídani se přesuneme mezi vysokými útesy pohoří Khomas Hochland na letiště Windhoek. Dle letového řádu bude následovat odlet zpět do České republiky. 
9. den: Ranní přílet do Prahy.