Velká cesta Namibií

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velká cesta Namibií

Kdyby vám někdo říkal, že Namibie patří k nejkrásnějším zemím světa, věřte mu.
Je to tak. Chcete-li strávit čas „daleko od hlučícího davu“ a vrátit se domů se spoustou rozmanitých a nezapomenutelných zážitků, jeďte do Namibie. Poznáte neobvyklou zemi s podmanivou přírodou a lidmi. Zemi s mnoha unikáty a kontrasty.
Namibie je země 11x větší než naše a přitom má 6x méně obyvatel. Hustota obyvatelstva Namibie patří k nejnižším na světě. Mnoho se o Namibii z denních zpráv nedozvídáme, protože je to země značně spořádaná a bezpečná – a tedy pro média nezajímavá. Zajímavá je
její historie a příroda.
Jméno Namibie je nové - tato země jej nosí teprve od roku 1990, ovšem zato je odvozeno od nejstarší pouště na světě - nádherné a strhující pouště Namib, která se táhne na západě po celé její délce, při jejím celém pobřeží Atlantiku.

Namibie je typická Afrika, ale současně je to ojedinělá, zcela výjmečná krajina, kterou nikde jinde nenajdete! Pojeďte s námi na vzrušující, dobrodružné, velice pestré safari s objevováním zajímavých a atraktivních oblastí této nádherné země. Vezmeme Vás do samotné divoké přírody plné zvířat a predátorů, do úžasných krajin Damaralandu, k obyvatelům domorodých kmenů Damara a Himba. Zažijte jízdu terénním jeepem. Můžeme Vám také zajistit výpravnou plavbu v Atlantickém oceánu na lodi Catamaran- pozorování delfínů. Můžete také sledujte poušť Namib z horkovzdušného balónu, nebo letadla, projeďte se na koni, nebo na čtyrkolkách po nádherných písečných dunách a zažijte s námi dalšií neskutečná dobrodružství v Namíbii.
Jak vidíte, jsme specialisté na Namibií. Pokud chcete navštívit, nebo vidět jakoukoli jinou zajímavost v Namibii, kterou jste nenašli v naší nabídce, neváhejte kontaktovat naší CK a po domluvě jsme schopni zajistit skoro cokoli.

Upozorňujeme, že program může být upraven naším průvodcem dle momentální situace! V případě, že máte vlastní požadavek na trasu, není problém program pozměnit. Termíny i délku pobytů lze upravit. Česky hovořícího průvodce budete mít po celou dobu pobytu


Stravování: polopenze

Snídaně, něco lehkého k snědku po cestě a večeře

Doprava: letecky

Letecká z Prahy, Katowic, nebo Vídně.

Ubytování: hotel

Lodge - v Namíbii se neříká hotel, protože všechna ubytování ačkoli jsou vkusně vybavená sprcha, WC, mnohdy i klimatizace - respektují krásy přírody a zcela do této krajiny zapadají.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, Vídně nebo Katowic (dle vaší preference) do Windhoeku.
2. den: Po příletu do Namibie na mezinárodní letiště Windhoek Hosea Kutako International Airport se vydáme přes horské průsmyky Kupferberg Pass a Spreetshoogte Pass do nejstarší pouště na světě – Namib Desert. První noc strávíme v We Kebi Safari Lodge, která nás odmění za soumraku krásnými výhledy na okolní hory.
3. den: První paprsky východu slunce barví písečné duny do oranžova kontrastující s bleděmodrou oblohou a bílými pánvemi Deadvlei, Hiddenvlei, Naravlei, Ostrichvlei a Sossusvlei. Navštívíme tyto kouzelná místa, zaplněná pravěkými kostrami stromů, kde řeka Tsauchab River náhle ukončila svůj tok. Na zpáteční cestě se zastavíme na procházku v hluboce vytvarované erozí rokli, kaňonu Sesriem Canyon. Odpoledne cestujeme pustými vlnitými kopci přes dvě geologicky fascinující údolí, Údolí řeky Gaub River Valley & Údolí řeky Kuiseb River Valley v srdci Národního Parku Namib-Naukluft National Park, který je známý svou rozmanitostí pouštních druhů rostlin a zvěře. Uvidíme žijící fosilii Welwitchia mirabilis a dramatickou Měsíční krajinu Moon Landscape. Po příjezdu do města Swakopmund City, směsi německé architektury a africké atmosféry, si odpočineme dvě noci u Pobřeží Koster v nejstarším a nejlepším hotelu v Namibii v Hansa Hotel.
4. den: Dnešní dopoledne při plavbě lodí Catamaran Cruise si vychutnáme šumivé víno ačerstvé ústřice při pozorování lachtanů, delfínů a mořských ptáků. Během projížďky si také prohlédneme úžasná prostředí písečných dun zátoky Sandwich Harbour a fascinující rostliny, které v těch drsných podmínkách dokážou vegetovat. Více než 80% afrických plameňáků se vyskytuje v této zátoce a v laguně Walvis Bay Lagoon.
5. den: Dnes ráno opouštíme Pobřeží Koster a odjíždíme do vnitrozemí na mohutnou žulovou horuSpitzkoppe, známou jako namibijský Matterhorn. Pokračujeme dále na sever pohoří Brandberg Mountain v Damaralandu, jedné z nejvíce geologicky rozmanitých oblastí v Africe. Najdeme tady malby křováků Bushmen Rock Art, staré asi 6 000 let. Damaraland je také domovem ikonických druhů savců – pouštních lvů, nosorožců černých a pouštních slonů. Kmen Himba Tribe po staletí dodržují tradiční hodnoty a kulturu a my máme příležitost navštívit jednu z vesnic a přesvědčit se o jejich jedinečností. Po večeři se vypravíme na noční pozorování divoké zvěře v Přírodní Rezervaci Hobatere Game Reserve, která také bude místem pro náš odpočinek.
6. den: Národní Park Etosha National Park, je známý svým obrovským množstvím a rozmanitostí divoké zvěře, ptáků a jedinečných krajin jako je vyprahlá solná pánev Etosha Pan, pohádkový les Moringa Fairy Tale Forest, nebo přibližně 114 různých druhů divoké zvěře a 340 druhů ptáků. Mushara Bush Camp ma krásný výhled na okolní divočinu.
7. den: Po krátké ranní vyjížďce na pozorování divoké zvěře v Národním Parku Etosha National Park, cestujeme na jih přes majestátní pohoří Otavi Mountain, jedno z nejmalebnějších míst, kde se nachází jezero Otjikoto Lake a také největší meteorit na světě, Hoba Meteorite. Cestou dále na jih projedeme krajinu Národního Parku Waterberg Plateau National Park stoupajícího jako obrovská pevnost nad okolními pláněmi pouště Kalahari Desert. Zastavíme se ve městě Okahandja City, kde navštívíme místní tržnici. Cestou mezi vysokými útesypohoří Khomas Hochland Mountain se vracíme zpět do města Windhoek City. Poslední noc v Africe strávíme ve Villa Violet Windhoek.
8. den: Po snídani a prohlídce města Windhoek City cestujeme mezi vysokými útesy pohoří Khomas Hochland Mountain na mezinárodní letiště Windhoek Hosea Kutako International Airport, kde nás čeká zpáteční let do Evropy.
9. den: Přílet zpět do Evropy.