Adventní Drážďany + KARLŠTEJN (autobusem z Ostravy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Drážďany + KARLŠTEJN (autobusem z Ostravy)

Dvojitá porce adventních zážitků s průvodcem, který vám prozradí největší zajímavosti o Drážďanech i českém hradě Karlštejně. Nasajete atmosféru nejstaršího adventního trhu „Striezelmarkt“, uvidíte největší vánoční pyramidu na světě, projdete se půvabnými Teplicemi a jako v pohádce si budete připadat na slavném Karlštejně. Prožijte s námi kouzlo Vánoc a poznejte adventní Drážďany!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Karlštejn

Dospělý 210.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně formou bufetu

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelu v Teplicích

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Drážďan krátká prohlídka centra s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou místních muzeí, galerií a jiných památek. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování.  Odjezd z Ostravy  v brzkých ranních hodinách. Příjezd do Drážďan po poledni. Při společné procházce historickým centrem zhlédneme  barokní skvost Zwinger, kde je možné si individuálně prohlédnout  galerii Starých mistrů , zbrojnici nebo výstavu porcelánu. V rezidenčním zámku je pak umístěna  světoznámá pokladnice Zelená klenba  (Grünes Gewölbe). Poté uvidíme renovovaný  kostel Frauenkirche,  známou Semperovu operu,   Brühlsche Terasse   a   Hofkirche . Po prohlídce historického centra budeme mít spoustu času na  tradiční adventní trhy, včetně návštěvy nejstaršího vánočního trhu v Německu  – drážďanský „Striezelmarkt“ má svou tradici již od roku 1434. Své jméno získal od  originální drážďanské štoly , Dresdner Christstollen, která patří k symbolům německých Vánoc . Kromě mnoha vyzdobených stánků s vánočním zbožím uvidíme i  největší vánoční pyramidu na světě vysokou 14 metrů!  Na mnoha místech si můžeme pochutnat na svařeném víně! Budete mít také možnost projít se  obchodním centrem Altmarkt Galerie či  nákupní ulicí Prager Straße. Ve večerních hodinách odjezd do ČR na ubytování v Teplicích, které je jen přibližně 1 kilometr od lázeňského areálu města.
2. den: Po snídani bude následovat procházka po lázeňském areálu města Teplice, od jehož centra je náš hotel vzdálen pouhý kilometr. Poté se vydáme na návštěvu hradu Karlštejn. Teplice prosluly jako lázeňské město už ve 12. století , a tak patří k městům s nejdelší lázeňskou tradicí u nás. V průběhu dějin byly navštíveny řadou významných osobností politického i kulturního světa a získaly přezdívku „Salon Evropy“ . Základem léčebných metod jsou koupele v léčivé vodě – teplé, studené a také parní lázně. Léčí se tu především onemocnění kardiovaskulárního a pohybového aparátu . Neopomeneme ochutnat ani vynikající místní lázeňské oplatky. Po prohlídce Teplic přejedeme do obce Karlštejn se stejnojmenným hradem. Tam bude dostatek času na oběd v některé z místních hospůdek, na procházku podzámčím, kde bývají tradiční trhy s výrobky řezbářů, šperkařů, adventními věnci i spoustou dalšího vánočního zboží. Můžeme navštívit také Muzeum betlémů.   V přízemí budovy je k vidění sbírka českých historických betlémů vyřezávaných ze dřeva, doplněná betlémy z dobových raritních materiálů, například z vosku, cukru nebo chleba. Navštívíme také interiéry tohoto pohádkového hradu, který jistě znáte z filmu Noc na Karlštejně .  V podvečerních hodinách (kolem 17 hodin) odjezd zpět do Ostravy . Příjezd v pozdních večerních hodinách.