Adventní Norimberk (autobusem z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Norimberk (autobusem z Prahy)

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z předvánočního Norimberku. Projdete se historickým Starým městem, prohlédnete si mlýny na řece Regnitz i gotickou kapli Panny Marie. Vychutnáte si proslulé vánoční trhy s ohřátým vaječným punčem se šlehačkou, praženými mandlemi nebo tradičními klobásami. Prožijte s námi kouzlo německých Vánoc a poznejte adventní Norimberk!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Norimberku dopolední prohlídka města s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou místních muzeí, galerií a jiných památek. Odjezd z Prahy okolo 6:30  (Wilsonova ulice - parkoviště autobusů naproti budovy Hlavního nádraží). Přejezd po dálnici přes Plzeň do Norimberku, sesterského města Prahy. Po příjezdu do Norimberku se společně projdeme Starým Městem s hradbami a baštami a pěší zónou s chrámy sv. Vavřince a Sebalda (korunovace Karla IV. římským králem). Prohlédneme si mlýny na řece Pegnitz , hlavní náměstí s krásnou kašnou a gotickou kaplí Panny Marie (orloj s císařem Karlem IV.), radnici, císařský hrad i rodný dům malíře Albrechta Dürera . Po příjemné procházce zamíříme na hlavní náměstí s nádhernými vánočními trhy (Christkindlmarkt), které patří k nejkrásnějším v Evropě . V samotném centru města je rozestavěno více než 200 stánků a vánoční atmosféru dokreslují osvětlené stromy a řada vánočních dekorací. Kromě svařeného vína doporučujeme zdejší specialitu, jejíž vůně se line všude kolem – ohřátý vaječný punč se šlehačkou a také sladké pražené mandle . Za ochutnávku stojí figurky ze sušených švestek, velké kulaté knedlíky zalité vanilkovou omáčkou nebo čerstvé ovoce na špejli obalované čokoládou. Sladkou vůni střídá vůně masa, přesněji norimberských klobás na všechny způsoby – ať už v housce či s curry omáčkou. Na své si přijdou i děti. Na sousedním náměstí Hanse Sachse se konají populární Norimberské dětské Vánoce , kde se nachází mimo jiné i stánek s poštou Ježíškovi. Děti si navíc mohou užít i parní vláček či kolotoč . Odjezd z Norimberku po 17 hod, návrat do Prahy po 21 hod.