Allgäuské Alpy - Německo - Rakouské pomezí (Oberstdorf)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Allgäuské Alpy - Německo - Rakouské pomezí (Oberstdorf)

Kde hory neznají hranic.

Horská turistika v kouzelných vápencových Alpách na německo-rakouském pomezí. Ze sportovního střediska Oberstdorf to je kousek
do sedmi krásných horských údolí. Oberstdorf se řadí mezi nejslunečnější oblasti Bavorska a vstoupil ve známost hlavně díky Turné čtyř můstků a konání mistrovství světa v lyžování. V létě se však toto středisko mění v turistický ráj. Na jednotlivé hřebeny vás vyvezou lanovky. Túry s přihlédnutím na zdatnost a zájem jednotlivých účastníků.

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu v západních Čechách. Noční přesun přes Německo.
2. den: příjezd v ranních hodinách. OBERSTDORF – kabinkovou lanovkou Felhorn 1967 m. Několik variant túr s přihlédnutím na zdatnost jednotlivých účastníků. Cestu dolů je možné zkrátit další lanovkou. FELHORN 1967 m – vyhlídkový dobře značený hřeben. EINÖDSBACH – nejjižnější německá vesnice.
3. den: MITTELBERG – lanovkou Walmendinger Horn 1990 m. Hřebenová túra přes Ochsenhofer Scharte 1850 m na Grünhorn 2039 m. Cesta po krásném travnatém hřebeni s rozhledy. Sestup do Mittelbergu přes Obere Lüchlealpe
4. den: HIRSCHEGG 1275 m – lanovkou Ifenhütte 1600 m, túra na vrchol Hoher Ifen 2230 m. Dolů opět několik variant. Lze využít lanovku. KLEINWALSERTAL – turisticky nejnavštěvovanější dolina. BREITACHKLAMM – romantická soutěska, kterou protéká divoká bystřina. HEINI-KLOPFER – skokanský můstek, na kterém se pořádalo mistrovství světa. Roku 2004 byl stanoven nový skokanský rekord na 223 m.
5. den: OBERSTDORF – kabinkovou lanovkou s přestupem na Nebelhorn 2224 m. Možnost několika túr s různými variantami obtížnosti. NEBELHORN 2224 m – lanovkou na významný vrchol ležící přímo nad Oberstdorfem, kruhový výhled. Prý lze spatřit na 400 vrcholů. HOCHVOGEL 2593 m – nádherný vrchol je považován za symbol Allgäuských Alp, leží přímo na hranici s Německem.
6. den: SCHATTWALD – lanovkou Wannenjochstadl 1570 m. Hřebenová túra na vrcholy B‘schieβer 1998 m a Ponten 2045 m. Přes Willersalpe sestup do Hintersteinu 866 m. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
7. den: návrat v ranních hodinách.