Bavorsko - Adventní Romantická cesta Německa a kouzelné vánoční trhy ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bavorsko - Adventní Romantická cesta Německa a kouzelné vánoční trhy ***

Adventní zájezd po Romantické cestě Německa. Středověká města, úžasná vánoční atmosféra a krásné adventní trhy, to nás čeká v Bambergu, Würzburgu, Rothenburgu i Dienkensbühlu. Na samém začátku zájezdu navštívíme jedno z nejstarších českých měst Cheb, které má rozhodně co nabídnout.

nas_tip: Adventní zájezd po Romantické cestě Německa. Středověká města, úžasná vánoční atmosféra a krásné adventní trhy, to nás čeká v Bambergu, Würzburgu, Rothenburgu i Dinkelsbühlu. Na samém začátku zájezdu navštívíme jedno z nejstarších českých měst Cheb, které má rozhodně co nabídnout.

trasa: Trasa A - Praha, Poděbrady (dálnice ÖMV), HK, PCE, Holice (Chrudim), V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250), PŘÍPADNĚ JEDE OPAČNĚ Trasa L - Lanškroun (+150), Ústí nad Orlicí (+150), Česká Třebová (+150)

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa A - Praha, Poděbrady (ÖMV dálnice), HK, PCE, Holice (Chrudim), V. Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno, Olomouc (+250), PŘÍPADNĚ JEDE OPAČNĚ
Trasa L - Lanškroun, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová

Program zájezdu

1. den: Odjezd (PCE 5:00, HK 5:30, Praha 7:00 a další nástupní místa analogicky) přes Karlovy Vary do nejstaršího českého města Cheb, Chebský hrad, středověké kupecké domy - Špalíček, fascinující gotické kostely, vánoční trhy. Odpoledne Bamberg - historické centrum, které se v době Vánoc promění v jednu velkou pěší zónu s vánočními trhy, punč a vyhlášené pivo Rauchbier. 2. den: Po snídani procházka vánočně oděným městem Würzburg (UNESCO), kde začíná známá Romantická cesta. Dopoledne město Rothenburg, dokonalý skanzen uliček s městským opevněním. Kulisy středověkého města dodávají zdejším vánočním trhům nenapodobitelnou atmosféru. Odpoledne město Dinkelsbühl, nejkouzelnější středověké město Romantické cesty s dokonale zachovaným městským opevněním s věžemi. Vánoční trhy v historickém centru. Návrat do ČR pozdě večer. Odjezd v časných ranních hodinách přes Karlovy Vary do nejstaršího českého města CHEB. Původně říšské svobodné město má rozhodně co nabídnout, Chebský hrad, středověké kupecké domy - Špalíček, fascinující gotické kostely. A to vše navíc oděno do předvánoční atmosféry – vánoční trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Odjezd do Německa, odpoledne BAMBERG. Historické centrum města (UNESCO) bývá přezdíváno jako Francký Řím, či Malé Benátky. V době Vánoc se staré město promění v jednu velkou pěší zónu s vánočními trhy. Vedle tradičního punče by bylo hříchem neochutnat zdejší vyhlášené pivo Rauchbier. Podvečerní procházka po městě WÜRZBURG – památky UNESCO, začátek Romantické cesty. Ubytování v hotelu.
2. den: Po snídani Romantická cesta, dopoledne město ROHTENBURG, dokonalý skanzen středověkých uliček obehnaných městským opevněním. Kulisy středověkého města dodávají zdejším vánočním trhům nenapodobitelnou atmosféru. Odpoledne město DIENKENSBÜHL. Nejkouzelnější středověké město Romantické cesty s dokonale zachovaným městským opevněním s věžemi. Vánoční trhy v historickém centru s množstvím tradičních pochutin a místních výrobků. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách