Bodamské jezero - Bodamské jezero na kole

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bodamské jezero - Bodamské jezero na kole

Bodamské jezero na kole • Jedno jezero, tři země a bezpočet památek. • Rovinatý až mírně zvlněný terén. Bodensee, vodní klenot pod Alpami a údajně jedno z nejčistších jezer v Evropě. Podél jeho průzračné modrozelené hladiny vede jedna z nejúžasnějších evropských cyklostezek, která vás provede územím tří států, a tak budete mít možnost porovnat si v relativně krátkém čase kulturní i přírodní odlišnosti těchto alpských zemí. Švábské moře, jak jezero hrdě nazývají Němci, i moře rakouské, vám poskytne kromě skvělého poježdění v sedle kola také četné příležitosti k návštěvě památek, kterými celá oblast bohatě oplývá.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách. Noční přesun k Bodamskému jezeru.
2. den: : Cyklotrasa Hard (ústí řeky Rýn do Bodamského jezera) - Rorschach - Arbon - Kreuzlingen - Kostnice - Staad, celkem 65 km. KOSTNICE - historické jádro města. Památky na upálení Jana Husa (Husův kámen, Husův dům - muzeum, budova koncilu). Dóm Matky Boží.
3. den: : Cyklotrasa Rýnský vodopád - Schaffhausen - Stein am Rhein - Kostnice - Staad - Meersburg, celkem 65 km. RÝNSKÝ VODOPÁD - jeden z nejznámějších evropských vodopádů. SCHAFFHAUSEN - staré město vroubí staré budovy, některé s malovanými fasádami. Od pevnosti pěkný výhled. STEIN AM RHEIN - středověké hrázděné domy, na náměstí malované. Nad Rýnem se vypíná zachovalý klášter. STEKBORN - historické domy s hradem. ARENENBERG - hezký zámek. GOTTLIEBEN - na hradě byl vězněn Jan Hus.
4. den: : Cyklotrasa Meersburg - Staad - Kostnice - ostrov Mainau - Allensbach - Reichenau - Kostnice - Staad - Meersburg, celkem 60 km. MAINAU - je znám jako „ostrov květin“. Nedaleko od Alp se daří palmám a pomerančům. Obdivovat budete pěkné zahrady s fontánami. REICHENAU (UNESCO) - největší turistickou atrakcí poloostrova je benediktinský klášter. Pozoruhodná je bylinářská zahrada. V Mettelzellu se nachází katedrála. WOLLMATINGER RIED - rákosový močál se vzácnými rostlinami.
5. den: : Cyklotrasa Meersburg - Friedrichshafen - Wasserburg - Lindau, celkem 51 km. MEERSBURG - jedno z nejmalebnějších měst na jezeře, barokní nový a starý zámek. FRIEDRICHSHAFEN - město proslavily vzducholodě. Za návštěvu určitě stojí Zeppelin muzeum. Pěkná promenáda s vyhlídkovou věží. Pěknou štukovou výzdobu má zámecký kostel. LANGENARGEN - zámeček v maurském stylu. WASSERBURG - pěkný kostel s výhledem na jezero. LINDAU - v ostrovní části města se nachází starobylé jádro, hrázděné domy, kostel sv. Štěpána. V podvečerních hodinách odjezd, noční přesun.
6. den: : Návrat v ranních hodinách.