Českosaské Švýcarsko výletní lodí

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Českosaské Švýcarsko výletní lodí

Výletní lodí z Děčína do Drážďan, vláčkem do Moritzburgu, porcelánka v Míšni

Výlet do romantického kraje, při kterém poplujeme jednou z nejkrásnějších poříčních krajin Evropy – údolím Labe, které je od roku 2004 uvedeno na seznamu světového dědictví UNESCO. Poplujeme skalním kaňonem Českého Švýcarska, jehož působivé pojmenování vymysleli švýcarští malíři, kteří putovali v roce 1766 pěšky z Drážďan na hrad Königstein, místy, která již v roce 1831 obdivoval Hans Christian Andersen. Labské pískovce, mohutné tabulové hory, volně stojící skalní věže, lesy, louky a malebné soutěsky zde opravdu vytvářejí pohádkovou krajinu. Parním vláčkem pojedeme na Popelčin pohádkový zámek Moritzburg. Za saským „bílým zlatem“ se vydáme do porcelánky v Míšni.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách do přístavu lodí v Děčíně. Přestoupení na výletni loď. Plavba Českosaským Švýcarskem s výkladem. Poplujeme Hřenskem, kolem lázeňského městečka Bad Schandau, pod pevností Konigstein, skalním městem Stadt Wehlen, historickou Pirnou , kolem zahrad zámku Pilnitz, vinic saské vinařské stezky až do centra metropole Saska Drážďan (13.00 hod.). V průběhu plavby oběd na lodi. Atmosféru plavby skvěle dokreslí živá hudba. DRÁŽĎANY - prohlídka světoznámého Zwingeru, katedrály, zámku a znovu postaveného kostela Panny Marie. Možnost individuální návštěvy některého z drážďanských muzeí. Ubytování v hotelu v oblasti Drážďan .
2. den: Odjezd do Radebeulu. Romantická jízda jednou z nejstarších úzkorozchodných parních drah v Německu k baroknímu zámku MORITZBURG, kde se natáčela slavná pohádka Tři oříšky pro Popelku. V případě, že nebude vypraven vlak, bude do programu v Radebeulu zařazena návštěva muzea Karla Maye – vila se zahradou a srubem plná indiánských exponátů o Vinnetouovi a Old Shaterhandovi ze známých filmových indiánek. Odpoledne přejezd do MÍŠNĚ - prohlídka světoznámé manufaktury na výrobu porcelánu, centra města, hradu Albrechtsburg a míšeňského domu s hroby členů saského kurfiřtského rodu Wettinů.
3. den: Návštěva největší německé pevnosti KONIGSTEIN. V průběhu času sloužila jako strážní hrad, klášter, pevnost i státni vězení a prodělala celou řadu přestaveb. Z pevnosti je nádherný výhled na okolní krajinu, kterou lemuje řeka Labe. V poledne přejezd do HŘENSKA – pěší procházka ke hřenským soutěskám – projížďka na pramicích Edmundovou soutěskou, která má podobu skalnatého kaňonu se strmými, často kolmými stěnami, vysokými 50 až 150 metrů. Odjezd ve večerních hodinách, návrat do půlnoci.