Drážďany, Berlín a německé Versailles

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Drážďany, Berlín a německé Versailles

DRÁŽĎANY • BERLÍN (UNESCO) • POSTUPIM • SANSSOUCI (UNESCO)

Program zájezdu

1. den: 1. den: Brna odjedeme v brzkých ranních hodinách (další nástupní místa trasy 2, 3A, 3B, 4, 5 – mimo Plzeň, svoz Kuřim a Tišnov zdarma, Blansko 200 Kč, Boskovice 300 Kč, Žďár nad Sázavou 300 Kč) do Německa. Naší první zastávkou budou Drážďany – „Labská Florencie“. Zde budeme obdivovat vrcholy barokní architektury – obrazárnu Zwinger, Semperovu operu, Nymphenbad, Residenzschloss, katolický dóm Nejsvětější trojice a evangelický dóm Panny Marie, jenž byl za II. sv. války zničen a nyní je zrestaurován do své původní krásy, a projdeme se po „Balkónu Evropy“ – Brühlsche Terrasse, vskutku nevšedních a jedinečných terasách. Ve večerních hodinách odjedeme na ubytování v blízkosti Berlína.
2. den: 2. den: Snídaně. Dnešní den věnujeme prohlídce staronové metropole Německa, Berlína (UNESCO). Naše trasa povede bulvárem Karla Marxe s pompézní stalinistickou architekturou, zamíříme do bývalé americké zóny, pojedeme kolem bývalé berlínské zdi s grafity – East Side Gallery, přejedeme novogotický most Oberbaumbrücke se starou linkou metra ze začátku 20. století a dostaneme se až k přechodu do bývalého východního Berlína Checkpoint Charlie. Vydáme se k Braniborské bráně, kde nás přivítá atrakce v podobě skleněné kopule Říšského sněmu. Okružní jízda bude pokračovat parkem Tiergarten, kolem zámku Bellevue, kulturního fóra a největší zvonkohry světa. Projedeme novou diplomatickou čtvrť s velvyslanectvími z celého světa, na Potsdamer a Leipziger Platz se projdeme místem s nejmodernější architekturou v Evropě. Dále navštívíme Pergamon muzeum a návštěvu Berlína ukončíme procházkou z proslulé třídy Unter den Linden na Alexanderplatz s 365 m vysokou vyhlídkovou televizní věží. Návrat na ubytování.
3. den: 3. den: Po snídani odjedeme do nedaleké Postupimi, která patří mezi nejvyhledávanější německá města. Postupim se skrývá mezi jezery a lesy na řece Havel a je známá především rozsáhlým komplexem zámků, parků a zahrad ve svém okolí. My navštívíme park Sanssouci (UNESCO) s mnoha pohádkovými pavilony, patřící k nejkrásnějším zámeckým komplexům v Evropě. Zájemci mohou individuálně navštívit samotný rokokový zámek Sanssouci. Odpoledne se projedeme lodí po jezerech na řece Havel. Během plavby uvidíme zámky a parky Babelsberg, Glienicke, Pflaueninsel a Cecilienhof, kde byla podepsaná Postupimská konference. Příjezd do Brna v nočních hodinách (cca 23 hod.).