Drážďany - Průvod štól v Drážďanech, zámek Moritzburg a adventní Míšeň

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Drážďany - Průvod štól v Drážďanech, zámek Moritzburg a adventní Míšeň

nas_tip: Dopoledne shlédnete v Drážďanech proslulý Festival štól s několik set metrů dlouhým průvodem a největší štolou na světě, která je tradiční místní pochoutkou - nezapomeňte ochutnat, je výborná! Odpoledne prožijete v pohádkové atmosféře výstavy „Tři oříšky pro Popelku“ na zámku Moritzburg a v podvečer Vás čeká procházka malebnou Míšní.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa Q - Trutnov (+180) , Hostinné (+300), Dvůr Králové nad Labem (+250), Hořice (+250), Úpice (+250), Červený Kostelec (+250), Náchod (+300), Jaroměř (+150) Trasa R - Svitavy (+200), Litomyšl (+200), Vysoké Mýto (+200), Holice (+100) nebo Chrudim (+100), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady (dálnice), Praha Trasa T - Lovosice dálnice (-150), Ústí nad Labem dálnice (-150) a další nástupní místa na trase dle dohody v CK

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách (HK 5:00, PCE 5:30, Praha 7:00 a další nástupní místa analogicky) odjezd z ČR, po příjezdu do Drážďan krátká prohlídka města. Individuální volno na vyhlášených adventních trzích. V tomto termínu se koná Festival štól s několik set metrů dlouhým průvodem a největší štolou na světě. V odpoledních hodinách přejezd do Moritzburgu, kde shlédneme výstavu vztahující se k jedné z našich nejznámějších pohádek „Tři oříšky pro Popelku“ (vstup cca 8 EUR/osoba). Uvidíte nejen originální kostýmy – výstava se především zaměřuje na filmovou tvorbu režiséra Václava Vorlíčka a hudbu skladatele Karla Svobody. Následuje přejezd do Míšně, krátká prohlídka města, kostel Panny Marie s nejstarší porcelánovou zvonkohrou v Evropě a návštěva adventních trhů. Přibližně v 18:30 hod. odjezd do ČR.