Lázeňský trojúhelník, Francké Švýcarsko a Smrčiny

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lázeňský trojúhelník, Francké Švýcarsko a Smrčiny

Podrobně navštívíme oblast západočeských lázní, před 150 lety mondénní centrum Evropy, dnes již krásně restaurovaná lázeňská města i přírodní rarity, vřesoviště a rašeliniště, zajímavé hrady. V Německu si prohlédneme romantickou oblast plnou bizarních skal a hradů Franckého Švýcarska i nádherné lesy a jezera příhraničních Smrčin.

Program zájezdu

1. den: Klášter premonstrátů TEPLÁ – s velkou klášterní knihovnou a chrámem Zvěstování p. Marie. MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – fascinující město proslavené poslední láskou J. W. Goethe a v současnosti zpívající fontánou. Rašeliniště KLADSKÁ – naučná stezka v historické honitbě ve Slavkovském lese.
2. den: FICHTELGEBIRGE (Smrčiny) - pramenné pohoří čtyř velkých řek. Univerzitní město BAYREUTH - centrum wágnerovských slavností. Přejezd do Bischofsgrün. Výjezd lanovkou na jeden z nejvyšších vrcholů Smrčin OCHSENKOPF (1024 m), rozhledna. Pěší výlet (cca 6 km) kolem pramenů Mohanu k romantickému lesnímu jezeru FICHTELSEE.
3. den: Královský hrad a město LOKET , dnes krásně zrekonstruované, proslavené Karlem IV. a nejstarším meteoritem na světě. KARLOVY VARY – největší české lázně proslulé teplými prameny, zejména nejznámějším Vřídlem, i příjemnými procházkami v okolních lesích (procházka ke Kamzíkovi).
4. den: FRÄNKISCHE SCHWEIZ (Francké Švýcarsko) - oblast krasových jeskyní, divokých skal a romantických hradů. TEUFELSHÖHLE (Ďáblova jeskyně) - největší krápníková jeskyně v Německu. Městečko POTTENSTEIN s hrázděnými domy a s dominantním hradem na skále. Cesta romantickým údolím s řadou hradů a bizarními skalními útvary do lázeňského městečka GÖSSWEINSTEIN, které je vyhlášeným poutním místem s nádhernou barokní bazilikou.
5. den: BAMBERK – malebné město, sídlo arcibiskupství s císařským dómem ze 13. století. Při zpáteční cestě zastávka u pramene řeky OHŘE ve Fichtelgebirge.
6. den: CHEB – jediná říšská falc na území Česka, proslavená budova Špalíček na náměstí, Chebský hrad, místo proslulé zavražděním Albrechta z Valdštejna. SOOS – přírodní rezervace – malý český Yelowstone. Rašeliniště s mofetovými kráterky s unikajícím oxidem uhličitým a kloktajícím bahnem. Hrad SEEBERG – původně románský hrad ze 13. stol. FRANTIŠKOVY LÁZNĚ – městská památková rezervace, malé pohodové empírové lázně s nenarušenou slohovou jednotou lázeňského centra. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.