Lipsko - Adventní Lipsko, pevnost Königstein, Míšeň a Drážďany

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lipsko - Adventní Lipsko, pevnost Königstein, Míšeň a Drážďany

nas_tip: Cestou nejprve zastávka na pevnosti Königstein, kde si prohlédnete romantický řemeslný adventní trh. V Lipsku prohlídka hlavních pamětihodností univerzitního města, využít můžete i mnoho nákupních možností ve stylových nákupních galeriích. Druhý den navštívíte malebnou Míšeň, a nakonec si prohlédnete i centrum Drážďan s nejstarším vánočním trhem v Německu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa Q - Trutnov (+ 180) , Hostinné (+300), Dvůr Králové nad Labem (+250), Hořice (+250), Úpice (+250), Červený Kostelec (+250), Náchod (+300), Jaroměř (+150)Trasa R - Svitavy (+200), Litomyšl (+200), Vysoké Mýto (+200), Holice (+100) nebo Chrudim (+100), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady (dálnice), PrahaTrasa T - Lovosice dálnice (-150), Ústí nad Labem dálnice ( -150) a další nástupní místa na trase dle dohody v CK

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd z ČR (HK 5:30, PCE 6:00, Praha 7:30 a další nástupní místa analogicky). Cestou nejprve zastávka na pevnosti Königstein, kde si prohlédnete romantický řemeslný adventní trh (vstup cca 10 EUR/osoba). Po příjezdu do Lipska prohlídka hlavních pamětihodností univerzitního města s průvodcem - zastávka u památníku bitvy u Lipska, kostel sv. Mikuláše, kostel sv. Tomáše, kde byl varhaníkem J. S. Bach a nyní zde působí známý chlapecký sbor, Lipská opera, Nová radnice. Po procházce městem s průvodcem můžete v rámci individuálního volna kromě adventních trhů na středověkém náměstí před Starou radnicí zajít i do nákupních galerií. Např. do Mädlerpassage - jednoho z nejstarších a nejkrásnějších nákupních center města, které vyniká vnitřním vybavením, jako jsou bronzové figury nebo rotunda se skleněnou kupolí nebo do moderního obchodního centra Höfe am Brühl. Ubytování v hotelu **** v Lipsku.2. den: Po snídani přejezd do Míšně, krátká prohlídka města - náměstí se středověkou radnicí a renesančními domy radních, kostel Panny Marie s nejstarší porcelánovou zvonkohrou v Evropě a návštěva adventních trhů. Odpoledne zastávka v Drážďanech - "labské Florencii", procházka historickým centrem a návštěva nejstaršího vánočního trhu v Německu "Striezelmarktu", který se poprvé konal v roce 1434 a nese jméno po typické drážďanské štóle, kterou můžete ochutnat i vy. Přibližně v 18:00 hod. odjezd zpět do ČR.