Míšeň - Adventní Míšeň, zámek Moritzburg a pevnost Königstein

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Míšeň - Adventní Míšeň, zámek Moritzburg a pevnost Königstein

nas_tip: Nejprve si užijete atmosféru romantického adventního trhu na pevnosti Königstein a úžasný výhled na skalní města Saského Švýcarska i tok řeky Labe, poté navštívíte výstavu ke známé pohádce „Tři oříšky pro Popelku“ na zámku Moritzburg a nakonec v ukázkových dílnách Míšeňské porcelánové manufaktury uvidíte vznik „bílého zlata“ od surovin po hotový malovaný porcelán a výstavní síň s největší sbírkou míšeňského porcelánu na světě.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa Q - Trutnov (+ 180) , Hostinné (+300), Dvůr Králové nad Labem (+250), Hořice (+250), Úpice (+250), Červený Kostelec (+250), Náchod (+300), Jaroměř (+150) Trasa R - Svitavy (+200), Litomyšl (+200), Vysoké Mýto (+200), Holice (+100) nebo Chrudim (+100), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady (dálnice), Praha Trasa T - Lovosice dálnice (-150), Ústí nad Labem dálnice ( -150) a další nástupní místa na trase dle dohody v CK

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách (HK 5:30, PCE 6:00, Praha 7:30 a další nástupní místa analogicky) odjezd z ČR. Nejprve návštěva 400 let staré pevnosti Königstein (vstup cca 10 EUR/osoba), kde najdeme romantický historický adventní trh plný zdobených středověkých stánků místních řemeslníků, ukázky řemesel, jesličky se zvířaty,  nejdelší adventní kalendář. Následně přejezd do Moritzburgu, kde shlédneme výstavu “Tři oříšky pro Popelku“ (vstup cca 8 EUR/osoba). Přejezd do Míšně, pro zájemce prohlídka výrobny světoznámého míšeňského porcelánu (vstup cca 10 EUR/osoba), krátká procházka městem, kostel Panny Marie s nejstarší porcelánovou zvonkohrou v Evropě, adventní trhy. Přibližně v 18:30 hod. odjezd do ČR.