Mnichov a Bavorské Alpy vlakem

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: vlakem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mnichov a Bavorské Alpy vlakem

Vydejte se pohodlně vlakem za krásami jižního Bavorska, poznáte metropoli Mnichov – kdysi sídlo rodu Wittelsbachů i bavorských králů, město světoznámého Oktoberfestu, s řadou jedinečných muzeí a galerií, překrásným zámkem Nymphenburg a má dobré spojení do Bavorských Alp. Hotel v centru Mnichova. Vyzkoušíte si různé vlaky, vláčky, lanovky, metro a tramvaje. Ochutnáte bavorskou kuchyni a pivo… a cestujete v malé skupině max 16 osob.

Doprava: vlakem

Praha hlavní nádraží

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu*** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd vlakem z Prahy hl.n. Západním expresem přes Plzeň a Domažlice do Bavorska. Mnichov , hlavní nádraží – jedno z největších v SRN, ubytování, prohlídka centra Mnichova (původně sídlo mnichů z 12.st. a bašta katolicismu), Marienplatz, impozantní Frauenkirche, novogotická Nová radnice, Bürgensaal s freskami z 18.stol., bílá brána Karlstor, stará radnice se sbírkou historických hraček, rokokový Asamkirche, Alte a Neue Pinakotek, Pinakotek der Moderne, Lenbachhaus, alternativně Deutsches Muzeum technicko-přírodovědné muzeum, Residenz, sídlo bavorských králů, původně hrad Wittelsbachů (bavorské korunovační klenoty)
2. den: Snídaně. Výlet vlakem do Alp do Garmisch Partenkirchen , úzkokolejným vláčkem a zubačkou k ledovci (2.800 m.n.m.) a lanovkou na Zugspitze (2.960 m.n.m.) výhledy, restaurace nebo prohlídka areálu GA-PA a turistika soutěskou Partnachklamm. Večer návrat do Mnichova.
3. den: Snídaně, individuální volno v Mnichověk návštěve - Technické muzeum či Muzeum BMW, největší pivnice světa, večerní město. Fakultativně výlet vlakem s průvodcem k „Bavorskému moři“, městěčko Prien, jezero Chiemsee, plavba lodí na ostrov Herrenchiemsee se zámkem Ludvíka II. ve stylu Versailles.
4. den: Snídaně. Mnichov, MHD do Nymphenburg, jeden z nejkrásnějších barokních zámků Evropy s rozsáhlým parkem, botanickou zahradou a řadou pavilónů, (byl vystavěn kolem italizující vily pro kurfiřtku Adlétu) nebo návštěva muzeí či shopping v moderních nákupních centrech a ochutnávka místní kuchyně s dobrým bavorským pivem. Odpoledne odjezd do ČR, návrat v nočních hodinách.