technické muzeum Sinsheim

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: bez ubytování Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

technické muzeum Sinsheim

Městečko Sinsheim leží asi 500 km od Prahy. Sinsheimské muzeum je velmi rozsáhlé, pestré a jeho poctivá prohlídka vydá nejméně na celý den. Už zdálky vévodí muzeu velké nadzvukové dopravní letouny Concorde a TU-144, které jsou působivě zakotveny nad střechami velkých hal. Těžiště muzea tvoří ohromná sbírka mnohdy unikátních historických automobilů. Je zde vystavena i spousta dalších historických exponátů od letadel a lokomotiv po velké mechanické flašinety. Významnou součástí Technického muzea v Sinsheimu je poměrně reprezentativní sbírka německé, americké a částečně i sovětské tankové techniky z druhé světové války. Vojenská technika zabírá podle hrubého odhadu asi pětinu muzea. Desítky tanků a dalších obrněných vozidel jsou rozmístěny v jedné ze dvou ohromných hal i na prostranství pod širým nebem. Automobily, lokomotivy a další artefakty jsou vystaveny v obou halách a jejich přístavbách. Muzeum láká i svým 3D kinem a pro děti je mezi halami vybudováno velké hřiště s řadou prolézaček.

Určitou zvláštností soukromého muzea v Sinsheimu je to, že sbírka není zcela stabilní. Průběžně se v ní objevují nové exponáty, ale řada z nich také nenávratně mizí. Velká část vozidel totiž nepatří Technickému muzeu Sinsheim, ale jiným muzeím a hlavně soukromým sběratelům, kteří je sem pouze zapůjčují.

Stránky muzea můžete navštívit na adrese:
http://www.technik-museum.de/museum_sinsheim_deutsch.html

Stravování: vlastní

bez stravy

Doprava: autokarem

mikrobus, nebo autokar (podle počtu klientů), minimální počet osob nutný pro realizaci zájezdu = 7

Ubytování: bez ubytování

bez ubytování

Program zájezdu

1. den: (so): Odjezd z Prahy-Smíchova v 4.30 hodin z parkoviště vlevo před hlavním vchodem do budovy nádraží ČD , dále Plzeň, čerpací stanice SHELL u centrálního autobusového nádraží v 05:30 hodin. Cesta Německem do Sinsheimu. Prohlídka unikátní expozice automobilů, motocyklů, lokomotiv, letadel, včetně možnosti prohlídky interiéru letadla Concorde. Zajimavá je také expozice vojenské techniky. Působivá je návštěva 3D kina, které je v areálu muzea. odjezd ze Sinsheimu v 17:00 hod., návrat do Prahy do 23:00 hodin