Velikonoce v Lužici, křižácké jízdy a zahrady 2020

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Velikonoce v Lužici, křižácké jízdy a zahrady 2020

Pojištění: zájezd zahrnuje povinné pojištění cestovní kanceláře ve smyslu zákona 159/99 sb.
Cena zájezdu nezahrnuje léčebné pojištění. CK GEOPS nabízí svým zákazníkům komplexní pojištění za příplatek. Jedná se o komplexní pojištění pojišťovny UNIQA, které zahrnuje balíček služeb obsahující: úrazové pojištění, pojištění storna, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění léčebných výloh v zahraničí a pojištění zavazadel.
Číslo poj. smlouvy: 1360500328 tarif K5; kontakt na Europ Assistance: +420 296 333696
• pojištění léčebných výloh v zahraničí pojišťuje vzniklé náklady na léky, ošetření a hospitalizaci až do výše 5.000.000 Kč a pojištění asistenčních služeb do výše 5.000.000 Kč
• pojištění stornopoplatků souvisejících se zrušením cesty ze zdravotních důvodů: plnění maximálně do výše 80 % ze stornopoplatku, nejvýše však 15.000 Kč
• úrazové poj.: plnění za trvalé následky úrazu (max. 300.000 Kč), úmrtí (max. 150.000 Kč)
• poj. odpovědnosti za škodu při cestě do zahraničí: škoda na zdraví a věci 1.000.000 Kč
• pojištění zavazadel (při překonání překážky) do výše 10.000 Kč

úvodni popis_PROV: Třídenní Velikonoční zájezd do Lužice, za tradicemi - barvité jezdecké procesí patří k tomu nejkrásnějšímu z evropského velikonočního folklóru. Na programu je několik lužických vesnic, kterými procesí prochází, a také historická města Horní Lužice jako Budyšín, Zhořelec i zahrady Bad Muckau. Zájezd si zpestříte nostalgickou jízdou vláčkem..

Stravování: snídaně

2x snídaně formou bufetu; za příplatek lze zajistit 2x večeři v nedaleké restauraci

Doprava: autokarem

Využíváme autobusy s klimatizací, WC, DVD a barem na teplé a studené nápoje, o přestávkách prodej nápojů za Kč.

Svoz z Brna, Hradce Králové, Pardubic a Plzně, může být zajištěný, veřejnou dopravou. S nutností v Praze přestoupit do hlavního zájezdového autobusu. Mezi příjezdem svozového autobusu a odjezdem zájezdového autobusu může být časová prodleva.
Upozornění: odjezdy a svozy z uvedených míst se uskuteční, pokud se sejde dostatečný počet zájemců. Trasy odjezdů se mohou změnit v závislosti na aktuální dopravní situaci.

Ubytování: hotel **+

2x hotel 3* ve 2lůžkové pokoje s příslušenstvím
V tomto hotelu převažují dvojlůžkové pokoje typu double s manželskou postelí, pokoje typu twin (2 oddělená lůžka) jsou hodně omezené.V případě doobsazení je nutné počítat s tím, že nebude možné zajistit pokoj s oddělenými postelemi.
Je možnost zajistit 3lůžkový pokoj na poptání v CK, na pokoji je většinou francouzská postel pro 2 osoby a někde bývá nad ní palanda pro ev. přistýlku – doporučujeme pouze pro děti nebo rodinu – pokoje jsou poměrně malé.

Program zájezdu

1. den: 1.den: odjezd z Prahy ráno v 6:30 h (MB, Li a po trase, Br za 400 Kč, Pl za 200 Kč), cesta do SRN, OYBIN v krajině pískovcových skal, turistika ke zřícenině hradu a kláštera, ŽITAVA (ZITTAU) , Řeznická bašta, květinové hodiny se zvonkohrou, Marstall, radnice, Johanniskirche a slavné Velké postní plátno, ZHOŘELEC (Görlitz), brána, gotický chrám sv. Petra a Pavla, měšťanské domy, Svatý hrob (kopie jeruzalémského Božího hrobu)
2. den: 2.den: fakult. jízda historickým vláčkem, BAD MUSKAU, rozsáhlý anglický park knížete Pückler-Muskau a přírodní rezervace – největší ve střední Evropě (UNESCO), romantizující zámek (část parku se nachází na polském území), BUDYŠÍN (Bautzen), hlavní město lužických Srbů, malebné historické centrum na vysoké skále nad řekou Spréva, Petrský dóm, Kapitula, zámek Ortenburg a jedinečné Muzeum Lužických Srbů, zdobené kraslice , atmosféra křivolakých uliček a lužickosrbské speciality, třeba "howjaze mjaso s chřenom", návrat
3. den: 3.den: HOYERSWERDA , lužické městečko s radnicí, trhovým náměstím a « poštovním sloupem », lužická vesnice ŠUNOV (Schönau), účast na tradiční velikonoční akci – velikonoční křižácké jízdě (nejpočetnější německé procesí - kolem 650 jezdců v černém na koních s bohatě zdobenými postroji), průvod vede skrz vesnice ROŽANT, KONJECY (Cunnewitz), RALBICY (Ralbitz), unikátní hřbitov s bílými kříži, zde jízda činí až 700 jezdců, dále KAMENEC , klášterní kostel, radnice, gotický mariánský kostel, středověké opevněná vesnice PANŠICY-KUKOW (Panschwitz-Kuckau), gotický cihlový klášter St. Marienstern , barokní kašna s českým lvem, SWINARNJA (Schweinerden) s hrázděnými domy, kaple sv. Ludmily, příp. BUDYŠÍN, zdobené kraslice , návrat do Prahy do 23 h CK si vyhrazuje právo úpravy programu podle počasí a aktuálních podmínek při slavnosti, vesnice jsou v době jízdy uzavřeny pro autobusy. Slavnost je zdarma, ale její průběh je velmi závislý na počasí..