To nejlepší ze Salzburgu + ORLÍ HNÍZDO + KÖNIGSSEE (autobusem z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně
2 termíny od 14. června 2024

Cena zájezdu

od 7 490 Kč


Nevšední poznávací zájezd s průvodcem za krásami v oblasti rakousko-německých hranic. Projdete se historickým centrem Salzburgu a zhlédnete Mozartův rodný dům. Užijete si vyhlídku Rossfeld, projížďku vláčkem do hlubin země, plavbu po jezeře Königssee a především navštívíte proslulé Orlí hnízdo. Prožijte s námi na vlastní kůži místa silných příběhů, úchvatné přírody a objevte půvaby Salzburgu! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba) Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)... Celý popis

To nejlepší ze Salzburgu + ORLÍ HNÍZDO + KÖNIGSSEE (autobusem z Prahy)

Termíny a ceny

červen 2024

14.06. - 16.06.2024 pátek - neděle
snídaně autokarem
7 490 Kč
cena za 3 dny

srpen 2024

09.08. - 11.08.2024 pátek - neděle
snídaně autokarem
7 490 Kč
cena za 3 dny

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování
  • 2x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 150 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 400 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší ze Salzburgu + ORLÍ HNÍZDO + KÖNIGSSEE (autobusem z Prahy)

Nevšední poznávací zájezd s průvodcem za krásami v oblasti rakousko-německých hranic. Projdete se historickým centrem Salzburgu a zhlédnete Mozartův rodný dům. Užijete si vyhlídku Rossfeld, projížďku vláčkem do hlubin země, plavbu po jezeře Königssee a především navštívíte proslulé Orlí hnízdo. Prožijte s námi na vlastní kůži místa silných příběhů, úchvatné přírody a objevte půvaby Salzburgu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hodinách (kolem 6. hodiny) z Prahy . Nástupním místem po trase jsou  České Budějovice . V odpoledních hodinách příjezd do Salzburgu. Prohlídku nádherného barokního města Salzburg, o kterém se právem tvrdí, že je po Vídni druhým nejkrásnějším městem Rakouska, začneme v pevnosti Hohensalzburg,   na kterou se dostaneme více než sto let starou pozemní lanovkou. Pevnost, vybudovaná již v 11. století, je největší dokonale zachovanou pevností ve střední Evropě. Odtud se nám naskytne působivý výhled na celé město. Poté navštívíme kouzelné zahrady zámku Mirabell, které byly vytvořeny podle návrhů slavného barokního architekta Fischera z Erlachu. V zahradách uvidíme mimo jiné Pegasovu kašnu   a přírodní divadlo Heckentheater nebo barokní sošky trpaslíků. Ve večerních hodinách přejezd na ubytování.
2. den: Po snídani se společně vydáme na Hitlerovo sídlo Orlí hnízdo. Toto sídlo dostal Adolf Hitler darem k 50. narozeninám jménem NSDAP od svého tajemníka a blízkého přítele Martina Bormanna. Stavba se nachází ve výšce 1834 metrů n. m. na vrcholku hory Kehlstein. Během 2. světové války ji „naštěstí“ bombardování nezasáhlo, a tak máme možnost ji dnes navštívit.  Odpoledne se vydáme do solného dolu v Berchtesgadenu, kde se již od roku 1517 těží sůl. Oblečeme si tradiční kombinézy a vláčkem se svezeme do hlubin země. 
3. den: Ráno bude následovat přesun k jezeru Königssee, které leží na samém dně hlubokého údolí, je obklopeno vysokými horami a nádhernou přírodou a zároveň je nejčistším jezerem v Německu. Vydáme se společně na plavbu lodí po jezeře, během které budeme moci obdivovat krásy okolní přírody a uvidíme několik vodopádů. Na jedné ze zastávek společně vystoupíme a uděláme si krátkou procházku k jezeru Obersee a nejvyššímu  vodopádu  v Německu, Röthbachfall. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách.