Vinicemi podél Mosely na kole, Hrady a sklípky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vinicemi podél Mosely na kole, Hrady a sklípky

Čekají vás prosluněné vinice.

Jedna z nejoblíbenějších cykloturistických dobře značených tras. Budete projíždět nejvyhlášenějšími vinařskými oblastmi Evropy. Údolí meandrující řeky je lemováno strmými vinicemi, malebnými vesničkami s hospůdkami a romantickými sklípky. Budete projíždět historická města a městečka s typicky hrázděnými domy. Obdivovat budete monumentální hrady a romantické zříceniny hradů. Budete mít čas na ochutnávku vyhlášeného ryzlinku v útulném sklípku. Trasa je rovinatá, místy lehce zvlněná. Jede se po značené cyklostezce. Vždy možnost krácení trasy.

Stravování: snídaně

Možnost dokoupení večeří za celkovou cenu 960,- Kč.

Ubytování: hotel ***

penziony a hotely, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Německa.
2. den: cyklotrasa Schengen – Remich – Grevenmachen – Igel – Trevír, celkem 55 km. SCHENGEN – malá vinařská obec nedaleko místa, kde se stýkají hranice Německa, Francie a Lucemburska. V obci žije 425 obyvatel. IGEL – římský pískovcový sloup je zapsán na seznamu památek UNESCO. TREVÍR – univerzitní město a nejstarší město Německa s bohatou historií. Město je proslulé existencí významných památek z římské éry, které jsou zařazeny na seznam kulturního dědictví UNESCO. Prohlídka historického jádra města. Je zde nejkrásnější tržiště v Německu s fontánami a se spoustou květinových a zeleninových stánků. Nad jedním z náměstí se tyčí nadživotní socha Karla Marxe, který se zde narodil.
3. den: cyklotrasa Trevír – Mehring – Bernkastel–Kues, celkem 65 km. BERNKASTEL-KUES – středověké uličky s hrázděnými domy a vinnými sklípky. Muzeum Moselského vína.
4. den: cyklotrasa Bernkastel–Kues – Traben-Trarbach – Zell – Cochem, celkem 75 km. TRABEN-TRARBACH – kouzelné město, vinné sklepy. COCHEM – vinařské město v údolí Mosely s rozsáhlým hradem. Kurfiřtský hrad Landshut, muzeum vína, proslulá vinotéka, Mikulášův špitál.
5. den: cyklotrasa Cochem – Winnegen – Koblenz, celkem 55 km. WINNEGEN – historické budovy typických hrázděných domů na tržišti s kašnou, barokní radnice a také hořčičný mlýn. KOBLENZ – soutok Mosely a Rýna ve známém trojúhelníku Deutches Eck. Prohlídka historické časti města, kostely, zámky, paláce a měšťanské domy. ELTZ – možnost odbočky k hradu + 10 km. Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.
6. den: návrat v ranních hodinách.