To nejlepší z Nepálu + KOUPÁNÍ V KATARU (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Nepálu + KOUPÁNÍ V KATARU (letecky z Prahy)

Exotika, dobrodružství, životní cesta… Zažijte „zemi himalájských velikánů“ autenticky. Čeká vás fantastický let až do základního tábora Annapurny, prožijete noc v klášteře i jedinečný východ slunce na Himalájemi. Uvaříte si a rovnou ochutnáte místní speciality, projedete se džunglí, pocítíte mystickou atmosféru chrámů a zrelaxujete na plážích v Dauhá. Vydejte se na místa, kam se ostatní nedostanou, a objevte Nepál, na který se nezapomíná!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Let: Mount Everest

Dospělý 5940.00 Kč

Let: Annapurna

Dospělý 9450.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (104 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelích jsou podávány formou kontinentálního buffetu

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s jedním přestupem, pravděpodobně v Kataru.
2. den: Přílet do Nepálu a ubytování v Káthmándú. Po příletu na letiště v Káthmándú přejezd na hotel v Káthmándú, kde se seznámíme s programem našeho pobytu a poté nás bude čekat odpočinek.
3. den: Dnes nás čeká prohlídka Údolí Káthmándú a večer přejezd do Namobuddhy na ubytování v klášteře. Po snídani se vypravíme na celodenní prohlídku Údolí Káthmándú, které je hlavním náboženským a kulturním centrem země. Nejprve zhlédneme největší kulovou stúpu v Nepálu Boudhanath . Poté, co si prohlédneme toto starobylé buddhistické poutní místo, se přesuneme do Pashupatinathu. Pashupatinath je jeden z nejsvatějších chrámů hinduistických božstev. Chrám se nachází uprostřed zeleného lesa na břehu řeky Bagmati, ve které hinduisté spalují své zesnulé. Má zlatou střechu, stříbrné dveře a je postaven ve stylu pagody. Odpoledne nás ještě čeká prohlídka náměstí Bhaktapur Durbar , které každého okouzlí mnoha krásnými chrámy a paláci. Budeme mít možnost obdivovat nádhernou architekturu 15. století. Uvidíte zlaté brány, dřevěný palác, chrám Batsala, chrám Shiva, Národní galerii a mnoho dalších staveb. Po prohlídce se přesuneme do Namobuddhy na ubytování v klášteře . Čeká nás jednoduchá večeře servírovaná mnichy a poté budete mít možnost si s nimi popovídat a dozvědět se vše o životě v klášteře. Fakultativně: Let Mount Everest – fantastický pohled na Mount Everest a mnoho dalších gigantických hor (let v ranních hodinách, délka trvání cca 1 hodina, v případě neuskutečnění letu z důvodu špatného počasí se vrací 100 % zaplacené částky)
4. den: Po snídani odlet z Káthmándú do Pokhary, ubytování a návštěva místního trhu. Po ranním probuzení se vypravíme na krátkou procházku kolem kláštera a poté bude následovat účast na ranní modlitbě . Následovat bude snídaně, přejezd na letiště v Káthmándú a odlet do Pokhary. Tento velmi malebný let potrvá asi 28 minut. Po příletu nás transfer zaveze do hotelu v Pokhaře. Po odpočinku na hotelu se večer vydáme na místní trh a projdeme se kolem krásného jezera .
5. den: Uvidíme nezapomenutelný východ slunce na Sarangkotu, navštívíme Stúpu míru a na konec si prohlédneme město Pokharu. Sarangkot je nádherné místo v kopcovité krajině , které se tyčí nad městem Pokhara. Naskytne se nám nezapomenutelná podívaná na východ slunce. Po návratu ze Sarangkotu se nasnídáme v hotelu a přemístíme se ke krásné kopuli ve tvaru Buddha stúpy, která se nachází na vrcholu kopce u jezer Fewa, a odkud se nám otevře nádherný výhled na hory. V odpoledních hodinách nás čeká prohlídka samotné Pokhary , která je známá jako město jezer a je druhým největším městem Nepálu. Nejznámější památkou města je chrám Barahi , který se nachází uprostřed jezera, ve kterém se odráží sněhové hory. Toto nádherné mystické místo, ze kterého budete mít jedinečný výhled na Annapurnu, si jistě budete pamatovat celý svůj život. Fakultativně: Let Annapurna základní tábor – let helikoptérou do základního táboru Annapurny je nezapomenutelný zážitek (v případě neuskutečnění letu z důvodu špatného počasí se vrací 100 % zaplacené částky)
6. den: Přejezd z Pokhary do Národního parku Chitwan, který je zařazen mezi památky UNESCO a kde se vyskytuje obrovské množství divokých zvířat. Po snídani nás čeká pětihodinový přejezd do národního parku Chitwan, kde na nás bude čekat seznámení s programem a společná večeře.
7. den: Zažijeme celodenní výlet do národního parku Chitwan a jízdu na slonech. Dnešní den strávíme v národním parku Chitwan , který se nachází v podhůří Himalájí a kde žije ohrožená populace nosorožce indického a tygra bengálského . Zažijeme projížďku na slonech v džungli, kanoistiku, uvidíme různé druhy zvířat jako jsou jeleni nebo krokodýli a budeme moci obdivovat rozmanitou krásu zdejší flóry a fauny. Čeká nás také návštěva vesnice, kde se seznámíme s kulturou Tharu, která obývá západní Nepál. V ceně zájezdu je během pobytu v Chitwanu zahrnuta plná penze v hotelu (výběr z kontinentálního, nepálského a čínského jídla).
8. den: Ráno procházka džunglí a poté přejezd na ubytování v Káthmándú. Za svítání se vydáme na procházku džunglí, která nás zavede za přírodními krásami a budeme mít možnost pozorovat ptáky a divokou zvěř. Po snídani pojedeme do Káthmándú. Tato cesta potrvá šest hodin a pojedeme krásným údolím, přes kopce a okolo řeky . Po cestě se zastavíme na oběd. Příjezd do Káthmándú ve večerních hodinách a ubytování.
9. den: Poklidný den s dopoledním odpočinkem, kurz vaření nepálského jídla a trh pro nákup suvenýrů. Po mnoha hektických dnech si dnes dopřejeme poklidné ráno s dobrou snídaní a dopoledním odpočinkem. Poté se vydáme na půldenní kurz vaření nepálského jídla . Naučíme se, jak se vaří například rýže, čočka, curry, nakládané okurky a jiné. A na závěr spořádáme to, co jsme si sami uvařili. Určitě zažijeme spoustu legrace, pořádně se najíme a hlavně budeme moci prožít den s místními lidmi a mnohého se od nich naučit. V podvečer pak můžete vyrazit na nákupy suvenýrů, zajít si na trh v Thamelu nebo si odpočinout v Garden of Dreams… to už bude záležet jen a jen na vás :) Večer nás čeká ještě poslední společná večeře s kulturním představením (v ceně zájezdu).
10. den: Odlet do Kataru, ubytování v Dauhá. Odlet dle letového řádu z Káthmándú do Dauhá v Kataru. Objednaným transferem na hotel poblíž pláže a odpočinek.
11. den: Odpočinek na pláži v Dauhá a návštěva přístavu Pearl. Dnešek je určen převážně k odpočinku na pláži . Večer se společně vypravíme do přístavu Pearl s krásnou promenádou . Na tomto uměle vybudovaném poloostrově budete moci vidět luxusní jachty, restaurace, kavárny, obchody s oblečením nebo autosalony.
12. den: Odpočinek na pláži v Dauhá a návštěva Souq Waqif. Ráno se společně vypravíme na Souq Waqif . Jedná se o krásně zrekonstruované místo ve stylu arabské tržnice. Najdete tu snad vše. Krásné látky, koření, parfémy, umělecká díla, ale i zvířata. Určitě stojí za to na tomto místě ochutnat arabské speciality. Zájemci poté mohou ještě navštívit krásné Muzeum islámského umění (MIA), z jehož zahrad je nádherný výhled na město. Odpoledne bude určené k relaxaci na pláži. 
13. den: Odlet z Dauhá zpět do Prahy dle letového řádu.