Pohodový týden - Norsko - NP Jotunheimen, Rondane a „zlatý okruh“ hotel letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden - Norsko - NP Jotunheimen, Rondane a „zlatý okruh“ hotel letecky

Málokterá země je nabitá přírodními skvosty, tak jako Norsko. V tomto zájezdu poznáte NP Jotunheimen, Rondane a rozhodně nevynecháme legendární Golden Road s Trolí cestou a Geiranger fjordem. Tato vyhlášená místa "zlatého okruhu" poznáte během dvou dnů s turistikou nedaleko Geiranger fjordu. Ubytováni budeme na čtyřech místech v hotelu "skandinávského typu" (neočekávejme luxus švýcarských a rakouských ***hotelů) s polopenzí. Tento zájezd je určen milovníkům příjemné turistiky.

Stravování: polopenze

polopenze.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Osla, přejezd na ubytování v Oslu.
2. den: NP RONDANE. Přejezd z Osla do centra NP Rondane, do městečka Otta, cestou prohlídka olympijského skokanského areálu v Lillehammeru, Výstup k unikátní přírodní zajímavosti - ZEMNÍM PYRAMIDÁM (2 hod., ^150 m, ˇ150 m). Ubytování OTTA (první večeře).
3. den: NP Rondane – vystoupáme podél řeky k horskému jezeru Rondvatnet a chatě Rondvassbu, odkud jsou úchvatné pohledy na okolní vrcholy a sedla. Návrat na ubytování do Otty.
4. den: dnes poznáme východní část NP JOTUNHEIMENU, nejvyššího pohoří Skandinávie. Jezero GJENDE (984 m) a přejezd lodí do Memurubu. Jedna z nejznámějších norských túr přes BESSEGEN s malebnými výhledy na jezera a na druhou nejvyšší horu GLITTERTIND (2 465 m) (8 hod., ^1160 m, ˇ1160 m). Pro zájemce možnost méně náročné túry kolem jezer RUSSVATNET (984 m) a BESSVATNET (1 174 m) k jezeru Gjende (6 hod., ^800 m, ˇ800 m)., návrat na ubytování do Otty.
5. den:
6. den: výlet do oblasti nejvyšší hory Norska – Galdhopigen ve středu pohoří JOTUNHEIMEN. Cesta busem do výšky 1 841 m k chatě JUVASSHYTTA, procházky pěšky úbočím s výhledy na nejvyšší vrcholy, příp. fakultativně výstup s místním průvodcem na nejvyšší vrchol (5 hod., ^500 m, ˇ500 m). Prohlídka městečka LOM a místního skanzenu, návrat na ubytování.
7. den: odpočinková túra od chaty SOGNEFJELLSHYTTA. Tundra, přechody říček po kamenech ,výběžky ledovce (2 hod., ^150 m, ˇ150 m). Později odpoledne přejezd na ubytování.
8. den: přejezd do Osla, odlet z Osla do Prahy.