Skandinávské Metropole A Norské Fjordy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Skandinávské Metropole A Norské Fjordy

Během poznávacího zájezdu navštívíme nejznámější skandinávské metropole - Oslo, Göteborg, Stockholm, Kodaň i světoznámý skanzen v Lillehammeru, půvabný Ålesund na ostrůvcích Atlantiku, městečka Lom a Vågåmo s rázovitou dřevěnou architekturou. Po celou dobu zájezdu budeme vnímat krásu norské přírody, monumentálnost fjordů, divokých údolí, vyhlídek, vysokých hor a hlubokých jezer.

Göteborg - Oslo - údolí Gudbrandsdalen a Romsdalen - stěna a cesta Trollů - Ålesund - údolí Ottadalen - Dalsnibba - Geiranger - Lom - pohoří Jotunheimen - vyhlídka Besseggen – Vàgàmo - Lillehammer - Stockholm - Kodaň

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
Je celoročně čas stejný jako v ČR; letní čas je zaváděn od poslední neděle v březnu do poslední neděle v říjnu.

POČASÍ V NORSKU
Ačkoliv má Norsko pověst poměrně deštivé země, může tu být i dost horko, a to i vysoko na severu.
Léto se v Norsku vyznačuje teplotami v průměru o několik stupňů nižšími než u nás, na západním pobřeží a na návětrných svazích hor prší více a častěji.
V jižních oblastech počítejte i s teplotami kolem 25°C v letních měsících. Počasí může být velmi proměnlivé. I v létě mohou být chladné večery.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 29.07. - 07.08. Odjezd J* + Teplice

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem a trajekty. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

chatka

UBYTOVÁNÍ
6x velmi jednoduché turistické ubytování (2x ve Švédsku, 4x v 4-5 lůžk. chatkách v Norsku, bez ložního prádla)

Pozn.:
- Nutné mít sebou vlastní povlečení a ručníky, alternativně spací pytel a polštář.
- Ve většině ubytování je potřeba při opuštění udělat základní úklid (vynést odpadky, umýt nádobí…) - předem za toto děkujeme.
- V norských kempech se většinou platí poplatek 5-10 NOK za sprchy. V kempech nádobí bývá, ale raději doporučujeme vzít si základní věci sebou.

STRAVOVÁNÍ
Beze stravy. Strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách. 2. den zájezdu: Prohlídka druhého největšího města Švédska GÖTEBORGU . Nocleh. 3. den zájezdu: OSLO , vzdušná a zelená metropole Norska s množstvím kulturních památek a s věhlasnými muzei. Příjezd do "srdce" Norska - údolí GUDBRANDSDALEN . Nocleh. 4. den zájezdu: Průjezd divokým údolím ROMSDALEN , které lemují strmé a rozeklané vrcholy. Zastávka u pověstné převislé horolezecké stěny Trollů - TROLLTINDAN . Výjezd věhlasnou cestou Trollů – TROLLSTIGVEIEN . Prohlídka města ALESUND , nazývané klenotnicí secesního umění a je krásně položené na břehu a ostrůvcích Atlantského oceánu. Fakult. vyhlídková jízda podél ROMSDALSFJORDU a STORFJORDU . Nocleh. 5. den zájezdu: Vyhlídková jízda malebným údolím OTTADALEN . Výjezd na vyhlášenou vyhlídku DALSNIBBA (1486 m) s úchvatnými pohledy na fjordy. Nejkrásnější fjord GEIRANGER (UNESCO) jehož strmé stěny jsou krášleny desítkami nádherných vodopádů. LOM , městečko s rázovitým dřevěným kostelíkem a další zajímavou architekturou. Nocleh. 6. den zájezdu: Průjezd údolím říčky SJOA mezi našimi sportovci známé raftovými sjezdy. Největší norské pohoří JOTUNHEIMEN (Domov obrů), výlet na vyhlídku BESSEGGEN nad jezerem Gjende (panoramatické rozhledy na rozeklané a zasněžené vrcholy). Pro méně zdatné turisty možnost procházky kolem jezera. Městečko VAGAMO , krásná ukázka staré norské dřevěné architektury. Nocleh. 7. den zájezdu: Před cestou do Švédska zastavíme v městečku LILLEHAMMER , turistické a sportovní centrum, dějiště zimních olympijských her, věhlasný skanzen. Nocleh. 8. den zájezdu: STOCKHOLM , překrásná švédská metropole, "Benátky severu". Radnice s vyhlídkovou věží, královský palác, malebné staré město na ostrově, unikátní muzeum lodi Vasa. Noční přejezd. 9. den zájezdu: Prohlídka KODANĚ , královský palác Amalienborg, Christianborg, velkolepá radnice, možnost okružní plavby přístavem. Dánsko nemůžeme opustit bez fotografie Malé mořské víly, symbolu Kodaně. Noční přejezd. 10. den zájezdu: Příjezd do ČR v ranních hodinách.