Zlatá cesta severu a srdce norských fjordů - kombi

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: kombinovaná Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zlatá cesta severu a srdce norských fjordů - kombi

Gjovik - Lillehammer - údolí Gudbrandsdalen - Dombas - soutěska Romsdalen - stěna Trollů - cesta Trollů - Orlí stezka - Geirangerfjord - Dalsnibba - Jostedalsbreen - Brigsdalsbreen - Sognefjord - vodopády Tvindefoss - Voss - Bergen - vyhlídka Floyen - Geilo – Holmenkollen - Oslo

Norsko, nejkrásnější severská země. Snad každý, kdo se vypraví do tohoto koutu severní Evropy, je doslova očarován krásou kolem sebe - nezapomenutelné hory, divoké řeky, hluboké fjordy. Navštívíme střední část země, která se může pochlubit těmi nejkrásnějšími scenériemi, které budeme jinde hledat jen marně.

Doprava: kombinovaná

kombinovaná, tam letecky Praha
zpět autokarem.
Nástupní a svozová místa v ČR zdarma pouze při cestě zpět: Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady

Ubytování: hostel

Ubytování je zajištěno 5x v hostelech ve 4lůžkových pokojích převážně s vlastním příslušenstvím, na patře kuchyňka. Za příplatek možno zajistit ubytování v hostelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. 1x v norském kempu – luxusně vybavené chatky se čtyřmi lůžky, některé velké chatky apartmánového typu, oddělené 2lůžkové pokoje. K dispozici lednice, vařič a varná konvice. Ložní prádlo v hostelech cca 180 NOK a v chatce cca 120 NOK - platby na místě (variantně je možné mít vlastní povlečení). Jednolůžkový pokoj nelze zajistit.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v podvečerních hodinách, přílet do Osla , transfer do hotelu v Oslu.
2. den: Po snídani odjíždíme do Gjoviku – Hala Fjellhalen, Gjovik Kirche. Navštívíme olympijský Lillehammer , ležící u největšího norského jezera Mjösa a „srdce Norska“ mohutné údolí Gudbrandsdalen. Dojedeme do Dombasu a podél divoké řeky Rauma do monumentální soutěsky Romsdalen, na úpatí nejvyšší převislé skalní stěny v Evropě. Nocleh.
3. den: „Zlatá cesta severu“ - divoké údolí Romsdalen, které lemují strmé rozeklané vrcholy a vodopády. Zastávka u pověstné převislé stěny Trollů – Trollveggen. Výjezd věhlasnou cestou Trollů – Trollstigveien, která 11 serpentinami překonává výškový rozdíl 800 m a prochází překrásnými horskými scenériemi. Překonáme Nordalsfjord a Orlí stezkou dojedeme do městečka Geiranger, ležícího v romantických scenériích Geirangerfjordu (UNESCO). Jeho krásy nejlépe vychutnáte při vyhlídkové plavbě. Pak vyjedeme na horské sedlo s vyhlášenou vyhlídkou Dalsnibba (1.440 m n.m.) s úchvatnými pohledy na fjord Geiranger, jehož strmé stěny jsou krášleny desítkami nádherných vodopádů, z nichž nejznámější jsou vodopády Sedm sester, Nápadník a Naděje. Ubytování.
4. den: Vycházka horským údolím k největšímu ledovci v Evropě Jostedalsbreen resp. k jeho nádhernému ledovcovému splazu Brigsdalsbreen. Přejedeme nádhernými scenériemi k rameni největšího norského fjordu Sognefjord (délka 200 km), toto legendární údolí plné jezer a vodopádů je často přirovnáváno k americkému Grand Canyonu. Zastávka u kaskádovitého vodopádu Tvindefoss a odjezd na ubytování.
5. den: Druhé největší město Norska Bergen , prohlídka historického centra (UNESCO), neopakovatelná atmosféra trhu, unikátní hanzovní domy Bryggen (UNESCO) - středověké kostely, stará čtvrť dřevěných domů Gamle Bergen, fakultat. možnost výjezdu lanovkou na vyhlídku Floyen, ze které je vidět centrum města jako na dlani (na vyhlídku je možné vystoupat i pěšky) nebo návštěva známého akvária. Návrat na ubytování.
6. den: Pokračujeme podél impozantních vodopádů Voringfossen do Geilo, středisko zimních sportů. Přejedeme největší evropskou náhorní plošinu Hardangervidda a zbytek dne věnujeme prohlídce Osla, Vigelandův park (více než 200 soch G. Vigelanda), výjezd do dějiště zimní olympiády v Holmenkollenu, zastávka u nově postaveného skokanského můstku, překrásný panoramatický výhled na Oslo. Ubytování v Oslu.
7. den: Oslo, poloostrov muzeií Bygdoy,  návštěva Muzea polárních výprav, kde nalezla svůj domov polární loď Fram, na které se plavil Amundsen k severnímu a jižnímu pólu,  muzeum  Kon-Tiky, Vikingské muzeum. V poledních hodinách odjedeme do Trelleborgu na trajekt. Přes území Německa pokračujeme do ČR.
8. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.