Nový Zéland od severu k jihu

Termíny a ceny

listopad 2024

14.11. - 01.12.2024 čtvrtek - neděle
snídaně letecky (Praha)
149 990 Kč
cena za 18 dní (14 nocí)

únor 2025

11.02. - 28.02.2025 úterý - pátek
snídaně letecky (Praha)
149 990 Kč
cena za 18 dní (14 nocí)

listopad 2025

13.11. - 30.11.2025 čtvrtek - neděle
snídaně letecky (Praha)
151 990 Kč
cena za 18 dní (14 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu včetně letištních poplatků
  • 14x nocleh kategorie 3* se snídaní
  • dopravu autobusem, minibusem či vozem
  • služby českého průvodce
  • vstup na vyhlídkovou věž v Aucklandu
  • vstup do antarktické polární expozice s kolonií tučňáků v Aucklandu
  • vstup do Hobbitonu
  • vstup do termální oblasti Wai-O-Tapu a Whakarewarewa
  • vstup a plavba do NP Abel Tasman

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • spropitné
  • strava (vyjma snídaní)
  • vstupní autorizaci na Nový Zéland zajistí CK za 1.200,- Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

Nový Zéland od severu k jihu


Program zájezdu

1. - 2. den: ODLET Z PRAHY & LET NA TRASE: Let na trase s mezipřistáním.
3. den: AUCKLAND: Po příletu transfer do hotelu, volný program na dorovnání časového posunu.
4. den: AUCKLAND: Prohlídka města, při které kromě jiného navštívíte akvárium Kelly Tarlton’s Sealife s antarktickou expozicí a kolonií tučňáků, a také nejvyšší věž jižní hemisféry Sky Tower. Nocleh v Aucklandu.
5. den: HOBBITON: Odjezd do centra termální činnosti Rotorua s mnoha působivými vřídly a gejzíry. Po cestě navštívíme Hobbiton, vesničku, která svým půvabem nadchne nejen milovníky Tolkienovy trilogie. Prohlídka natáčecích míst Pána prstenů zahrnuta. Nocleh v Rotorua.
6. den: ROTORUA: Prohlídka termální oblasti Whakarewarewa a malebného městečka Rotorua. Den můžete zakončit stylově v Polynéských lázních. Nocleh v Rotorua.
7. den: WAI-O-TAPU – TURANGI: Snídaně. Cestou k jezeru Taupo navštívíme nejbarevnější termální oblast Nového Zélandu Wai-O-Tapu. Dále pokračujeme kolem vodopádů Huka Falls a jezera Taupo k NP Tongariro, nocleh.
8. den: TONGARIRO N.P.: Výlet do okolí aktivních sopek v Národním parku Tongariro, případně možnost letu nad horou – respektive činným vulkánem Mt. Ruapehu. Odpoledne přejezd do Wellingtonu, ubytování, nocleh.
9. den: WELLINGTON: Prohlídka města s vyhlídkou z hory Mt. Victoria. Zájemci mohou navštívit národní muzeum, jehož expozice o historii a přírodě zodpoví všechny otázky o Novém Zélandu. Nocleh ve Wellingtonu.
10. den: PŘEJEZD NA JIŽNÍ OSTROV: Plavba trajektem na Jižní ostrov Nového Zélandu. Průjezd nejproslulejší oblastí Sauvignon Blanc nového světa (Malbourough). Přejezd do Nelsonu v zálivu Tasman Bay a krátka prohlídka města.
11. den: ABEL TASMAN NP: Brzy ráno přejezd do Kaiteriteri, odkud se lodí a pak pěšky formou působivé procházky vydáme na prohlidku podmanivých scenerií NP Abel Tasman. Nocleh Nelson.
12. den: NELSON - GREYMOUNTH: Odjezd z Nelsonu směr NP Nelson Lakes. Průjezd scenickou oblastí Buller Gorge. Nocleh Greymounth.
13. den: FRANZ JOSEF & FOX GLACIER: Podél tropického pobřeží ostrova se vydáme do Hokitiky, centra nefritového řezbářství, které sehrálo významnou roli při utváření maorské kultury. Cesta přes zapomenuté zlatokopecké osady Ross a Hari Hari nás přivede k neskutečně působivému údolí ledovce Franz Josef a nakonec i k samotné prohlídce nedalekého ledovce Fox Glacier, který ústí těsně nad úrovní hladiny moře, ale který přitom na 13km pouti k zemi padá z výšky 2.600 m. Zdejší horská údolí a husté lesy jsou domovem rozkošných kiviů a chytrého kea, jediného horského papouška Nového Zélandu.
14. den: FOX GLACIER – QUEENSTOWN: Dopoledne doporučujeme let helikoptérou nad některým z ledovců (fakultativně). Přejezd napříč podmanivou krajinou rezervace Mount Aspiring s kulisou Novozélandských Alp a mnoha horskými jezery do kouzelného Queenstownu, srdce adrenalinových sportů a vyhlášených vín.
15. den: QUEENSTOWN: Prohlídka Queenstownu s možností plavby parníkem TSS Earnslaw po jezeře Wakatipu nebo výletu lanovkou na vrchol Bob's Peak (obojí fakultativně), kde se otevře ten pravý výhled na město a jeho úžasné okolí. Rovnež se podíváme do blízkého Arrowtownu, jenž je živou připomínkou bouřlivé éry zlaté horečky a také k mostu Kawarau Bridge, kde začal fenomén bungee jumpingu. Nabídka aktivit je pestřejší: od závěsného létání, po jízdu raftem na divoké vodě či zběsilý “let” na proudovém člunu skalními soutěskami Shotover River. Nocleh v Queenstownu.
16. den: MILFORD SOUND: Prostor pro aktivity v Queenstownu. Zájemci však mohou podniknout cestu výpravnou krajinou k fjordu Milford Sound nebo Doubtfull Sound s úžasnou plavbou lodí k samotnému hrdlu Tasmanova moře s fascinující krajinou a vodopády (fakultativně). Nocleh v Queenstownu.
17. den: ODLET DO PRAHY: Transfer na letiště, odlet do Aucklandu a do Prahy.
18. den: PŘÍLET DO PRAHY: