To nejlepší z Nového Zélandu + PŘÍRODNÍ KRÁSY SEVERU A JIHU (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Nového Zélandu + PŘÍRODNÍ KRÁSY SEVERU A JIHU (letecky z Prahy)

Výprava do kraje Pána prstenů… Objevíte hluboké fjordy, mohutné gejzíry i sopky. Dramatické přírodní scenérie vás prostě dostanou. Dech se vám zatají při pozorování lachtanů, albatrosů i tučňáků ve volné přírodě. Foťáky nedáte z ruky v nejstarším národním parku a nahlédnete pod pokličku filmového Hobbitonu. Poznávejte „zemi dlouhého bílého mraku“ – zažijte Nový Zéland!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo  v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 14 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Celodenní výlet na Waiheke Island

Dospělý 4590.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy dle letového řádu.
2. den: Cesta na druhou stranu zeměkoule. Přestup na některém z velkých mezinárodních letišť (pravděpodobně na letišti v Dubaji). Pokračování v přeletu. Cestou z ČR budeme překonávat 12 časových pásem. Na Nový Zéland tím pádem přiletíme až další den a oproti našemu času, bude na ostrově o 12 hodin více.
3. den: Přílet do Aucklandu, největší novozélandské metropole, návštěva Sky Tower. Odjezd objednaným transferem do hotelu, ubytování, odpočinek po dlouhé cestě. V odpoledních či večerních hodinách se zájemci navštívíme aucklandskou dominantu, věž Sky Tower. Z 328 metrů vysoké budovy, která je nejvyšší na Novém Zélandu, se nám naskytne neopakovatelný výhled na město, přístav a okolí až do vzdálenosti 80 kilometrů. Kdo bude mít odvahu, může již zde okusit adrenalinovou náturu tohoto ostrova a vyzkoušet si tzv. SkyWalk či SkyJump.
4. den: Výprava na poloostrov Coromandel, vycházka k ikonické Cathedral Cave, relaxace na Hot Water Beach. Po snídani odjezd z Aucklandu. Pojedeme příjemnou zemědělskou krajinou až na zalesněný Coromandel, který je oblíbenou destinací místních i zahraničních turistů. Cestou zastávka u lesa s vzácnými stromy „kauri“   (v češtině damaroně), které jsou po severoamerických sekvojích druhé nejmohutnější stromy světa. Dorazíme až k pobřeží Tichého oceánu a zde se vydáme na dvouhodinovou procházku ke známé Cathedral Cave (působivá skalní brána klenoucí se nad pláží jako katedrála). Čekají nás úchvatné výhledy na oceán, bělostné pláže, skalní výběžky a také první seznámení s jedinečnou novozélandskou vegetací. V odpoledních hodinách odjezd na ubytování. V závislosti na proudech možnost návštěvy termální Hot Water Beach (případně bychom pláž navštívili druhý den v ranních hodinách).
5. den: Návštěva filmového Hobbitonu a cesta do geotermální oblasti Rotorua. Dnes se vydáme do srdce Severního ostrova a jako první nás čeká prohlídka Hobbitonu , místa kde se natáčely scény nejznámějších „novozélandských“ filmů současnosti od skvělého režiséra Petera Jacksona –  trilogie Hobit a Pán prstenů . Na vlastní oči spatříme barevné hobití příbytky, hospodu U zeleného draka, působivý vodní mlýn, kamenný most a mnohé další. Jedná se o nezapomenutelný zážitek, ať už jste fanoušek těchto filmů či ne. V odpoledních hodinách budeme pokračovat v naší cestě do lázeňského města Rotorua, které je díky množství gejzírů, horkých pramenů a bahenních jezírek jednou z nejaktivnějších geotermálních oblastí světa . Se zájemci navštívíme lokalitu Hell’s Gate (Brána do pekel). Ve večerních hodinách možnost odpočinku v Polynéských lázních s termálními bazény.
6. den: Aktivity v geotermální oblasti Rotorua, seznámení s maorskou kulturou. Po snídani vyrazíme do zdejší nejrozmanitější a nejbarevnější geotermální oblasti s názvem Wai-O-Tapu. Při prohlídce nás uchvátí zejména velmi aktivní zelené jezírko s oranžovými okraji zvané Champagne Pool , nad kterým se zvedají oblaka páry, a sintrové terasy  Primrose Terrace , které jsou největší svého druhu na Novém Zélandu. Uvidíme množství horkých pramenů, kouřících fumarolů, propadlých kráterů, bahenních jezírek a různě velkých a barevných vodních ploch. V odpoledních hodinách bude následovat volný program, který budeme moci strávit dle libosti, např. procházkou po městě Rotorua ležícího na břehu stejnojmenného jezera. Doprovázet nás bude všudypřítomná vůně sirovodíku a stopy sopečné činnosti. Večer nás čeká jedinečný kulturní zážitek v podobě účasti na hostině hangi, kde ochutnáme tradiční maorské jídlo připravované v páře a zhlédneme kulturní představení plné tance a zpěvu v termální vesnici (areálu) Te Puia. Po hostině se vydáme na procházku večerně osvětleným geotermálním údolím s nejpůsobivějšími novozélandskými gejzíry – patnáct metrů vysokým Pohutu a sedmimetrovým Prince of Wales’ Feathers.
7. den: Dnes nás čekají samá NEJ – nejmohutnější novozélandské vodopády, největší jezero v zemi a nejstarší národní park Nového Zélandu. První zastávkou bude mohutný vodopád Huka Falls s průtokem zhruba 300 000 litrů za sekundu. Poté zamíříme k nekonečnému jezeru Taupo, zde se zastavíme ve stejnojmenném letovisku, ze kterého se nám za jasného počasí otevře výhled na tři třicet kilometrů vzdálené sopky v národním parku Tongariro, který bude naším dnešním cílem. V NP Tongariro uvidíte jednu z nejúchvatnějších scenérií Severního ostrova – polosuché planiny, kouřící fumaroly, křišťálová jezera, panenské lesy, led a sníh. V jeho nejdivočejších částech se natáčely scény Mordoru v trilogii Pána prstenů. Dominují mu tři sopky  –  mohutná Mount Ruapehu (nejvyšší hora Severního ostrova a také jeden z nejaktivnějších vulkánů světa), Mount Ngauruhoe (kónická sopka, „Hora osudu“) a Mount Tongariro . My zavítáme do samotného srdce parku, horské vesničky Whakapapa, kde bude, dle počasí, čas a prostor na větší či menší procházku či túru (např. možnost návštěvy Taranaki Falls).
8. den: Cesta na jih do Wellingtonu, prohlídka hlavního města Nového Zélandu. Dnes nás čeká přesun na jih úrodnou zemědělskou oblastí až do hlavního města, Wellingtonu. Po příjezdu se pojedeme ubytovat a pak nás již čeká prohlídka tohoto nejatraktivnějšího novozélandského města . Wellington je narozdíl od Aucklandu, který je centrem obchodu, spíše centrem kulturním a může se pochlubit velkou uměleckou scénou, kavárenskou kulturou, nočním životem i příjemnými obchůdky, krásnými parky a celkově pohodovou atmosférou. Společně si prohlédneme centrum města –  hlavní náměstí Civic Square, uměleckou Cuba Street, Parlamentní čtvrť s modernistickým sídlem vlády ve tvaru včelího úlu, Beehive, a zavítáme až do přístavní části s muzeem Nového Zélandu Te Papa. Skutečným zážitkem bude jízda červenou vyhlídkovou zubačkou k horní části Botanické zahrady, odkud nás čekají nezapomenutelné výhledy na město a záliv s přístavem.
9. den: Plavba přes Cookův průliv na Jižní ostrov a cesta do slunečného Nelsonu. Po tříhodinové plavbě přes Cookův průliv s výhledem na scenérie Marlborough Sounds připlujeme do malého přístavu Picton ležícím na Jižním ostrově. Pokračovat budeme po vyhlídkové silnici Queen Charlotte Drive západně směrem na Havelock, vesnici vyhlášenou zejména zdejšími slávkami. Naším dnešním cílem bude město Nelson , nejslunečnější město na Novém Zélandu . Díky teplému klimatu a nádherným písečným plážím patří Nelson v současnosti mezi nejoblíbenější turistické destinace. V odpoledních či podvečerních hodinách dle času možnost návštěvy a odpočinku na pláži nebo procházky po městečku.
10. den: Dramatické západní pobřeží, zastávka u Punakaiki, příjezd do oblasti ledovců Fox Glacier, Franz Josef Glacier. Po snídani budeme pokračovat v naší cestě směrem na západní pobřeží, které vyniká svojí surovou krásou, ošlehaností větry a je omýváno Tasmanovým mořem. Najdeme zde také spoustu měst se zlatokopeckou historií. V případě, že nám to čas dovolí,  zastavíme na mysu Foulwind, kde budeme mít možnost pozorovat početnou lachtaní kolonii . Pokračovat budeme jižně do NP Paparoa , jehož hlavní zajímovostí jsou Pancake Rocks – Palačinkové skály u Punakaiki . Jedná se o neobyčejně působivé a fotogenické skalní útvary vzniklé erozí a chemickými procesy z vápence. Koncem dne se před námi budou zvedat svahy a vrcholky Jižních Alp a my dorazíme do oblasti ledovců , které tvoří srdce národního parku Westland.
11. den: Vycházka k ledovcům, cesta přes Haastův průsmyk až do živoucího Queenstown, města proslaveného adrenalinovými aktivitami. V ranních hodinách se vydáme na procházku k ledovci Franz Josef nebo Fox. Jedná se o nejpůsobivější ledovce této oblasti a také jedny z nejrychlejších ledovců světa. Budeme doufat v pěkné počasí, protože tato oblast patří z nejdeštivějších na ostrově. Ročně tu spadne více než pět metrů vody. Poté se vydáme na panoramatickou cestu přes Haastův průsmyk a budeme dělat menší zastávky, například u vodopádů a na krásných vyhlídkách. Budeme se kochat krásnými azurovými jezery Wanaka a Hawea a před tím, než dorazíme do Queenstown, zastavíme se u slavného mostu Karawau Bridge, kde se v roce 1988 zrodil komerční bungee jumping . Budete mít odvahu si skočit? Ve večerních hodinách příjezd do Queenstownu a dle času a zájmu večerní procházka po městečku.
12. den: Volný den v Queenstownu, městě adrenalinu ale i perly ležící u jezera Wakatipu obklopeného nádhernou přírodou. Queenstown je velmi populární prázdninová destinace ať už v letních měsících či v zimě. Leží na břehu překrásného ledovcového jezera Wakatipu a v blízkosti nezaměnitelného pohoří Remarkables, jehož často zasněžené vrcholky hor se odrážejí ve vodní hladině. Město je považováno za adrenalinové centrum světa – můžete zde vyzkoušet množství aktivit od bungee jumpingu, jízdy na tryskových člunech, paraglidingu, raftingu, skydivingu či vodního lyžování po mnohé další. V případě, že nejste fanoušky této zábavy, město nabízí i mnoho jiných aktivit. Je zde řada restaurací, barů, obchůdků s oblečením či suvenýry. Můžete se vydat na krásnou procházku kolem jezera, vyjet si lanovkou na Bob’s Peak nebo si vyšlápnout na Queenstown Hill a užít si neopakovatelný výhled na jezero a okolní hory. Večer se nabízí fakultativní plavba na původním více než sto let starém parníku TSS Earnslaw, který nás vezme na příjemný výlet do Walter Peak Station, kde navštívíme ovčí farmu , seznámíme se s drsným farmářským životem. Na závěr si užijeme výbornou večeři, kterou bude šéfkuchař připravovat přímo před našimi zraky.
13. den: Výlet do NP Fiordland, jedinečná plavba po světoznámém fjordu Milford Sound. Brzy ráno se vypravíme za úchvatnými přírodními scenériemi , kterými bude dnešní den plně nabitý. Nejprve se budeme kochat zelenými kopečky posetými stovkami ovcí, které k Novému Zélandu neodmyslitelně patří. Poté dorazíme do jezerního Te Anau, které leží na břehu jednoho z nejhlubších jezer ostrova, a je hlavní vstupní branou do NP Fiordland. Zde začíná 120 kilometrů dlouhá silnice Milford Road , která se řadí mezi nejúchvatnější na světě . Cestou budeme dělat několik zastávek – například u malebných Mirror Lakes, tunelu Homer Tunnel, kde se možná setkáme s velkými papoušky nestor kea, a úchvatné strže The Chasm. Poté již doputujeme k nejznámějšímu a nejsevernějšímu fjordu Milford . Nalodíme se na výletní loď a vydáme se na plavbu po fjordu , který obklopují až 1200 metrů vysoké strmé skalní stěny spadající do moře. Říká se, že nejkrásnější je za deště, kdy jsou potom všechny svahy pokryté vodopády. Pokud budeme mít štěstí, můžeme zde zahlédnout delfíny či lachtany. Určitě vás také zaujme místní malé, ale za to v sezóně značně frekventované letiště, odkud se pořádají vyhlídkové lety, ale kam také přilétají jednodenní návštěvníci, například z Queenstownu, Wanaky či Te Anou. Odjezd zpět na ubytování do Te Anau.
14. den: Prohlídka přístavního Dunedinu a výlet lodí kolem polostrova Otago za pozorováním albatrosů královských. Dnes budeme projíždět regionem Southland, známým chovatelstvím jelenů, cestou budeme míjet stáda ovcí a dalšího dobytka. Po poledni dorazíme do Dudeninu , univerzitního města založeného skotskými osadníky. Projdeme si centrum tohoto „Edinburghu Jihu“ a budeme se kochat jeho převážně novogotickou architekturou. Nevynecháme ani zastávku u krásné budovy hlavního nádraží s renesančními prvky. Nedaleko Dunedinu leží polostrov Otago, který je přírodním útočištěm tučňáků žlutookých a nejmenších, lachtanů a albatrosů . My si dopřejeme vyjížďku kolem Taiaroa Head, kde se nachází jediná pevninská kolonie královských albatrosů , a budeme mít možnost kochat se těmito majestátnými ptáky, kteří s rozpětím křídel až 3 metry patří k největším mořským ptákům na světě. Budeme-li mít štěstí zahlédneme i tučňáky či lachtany. Návrat na ubytování v Dunedinu.
15. den: Mystické Moeraki Boulders na Pacifickém pobřeží, Christchurch – největší město Jižního ostrova. Po snídani se vydáme na cestu na sever podél pobřeží Tichého oceánu až dorazíme k vesnici Moeraki , která nabízí přístup k velkým, šedým kulatým balvanům ( Moeraki Boulders ) . Balvany svým vzhledem připomínají vyduté želví krunýře. Jsou rozesety po pláži, každý z nich váží několik tun a některé dosahují v průměru až 2 metry. Zde si dopřejeme příjemnou procházku po pobřeží a zejména milovníci focení jistě ocení fotogeničnost těchto pozoruhodných kamenných útvarů. Odpoledne budeme pokračovat do Christchurch, které bylo považováno za jedno z nejkrásnějších měst Nového Zélandu . Město však bylo bohužel při silných zemětřeseních v roce 2010 a 2011 značně poškozeno. Ještě dnes jsou pozůstatky této tragédie v centru viditelné. Kažodopádně i tak toto  „město parků“  rozhodně stojí za návštěvu.
16. den: Dopolední prohlídka Christchurch kdy navštívíme centrum měta a známou Christchurch Cathedral. Odpoledne se už přesuneme zpět do Aucklandu. V případě, že nám to čas dovolí, vydáme se v dopoledních hodinách na prohlídku centra města . Za návštěvu stojí jeho krásná botanická zahrada, nová architektonicky nápaditá nákupní pasáž Re-START či téměř pietní náměstí kolem Christchurch Cathedral. Odpoledne se již přesuneme zpět do Aucklandu na ubytování. 
17. den: Pro zájemce je na poslední den připraven fakultativní výlet na ostrov Waiheke. Prozkoumáme nádherný zelený ostrov, ochutnáme skvělá vína a při dobrém počasí si zaplaveme v oceánu. Program našeho posledního novozélandského dne se bude odvíjet od letového řádu. Se zájemci se ráno přesuneme do Aucklandského přístavu a trajektem přeplujeme na ostrov Waiheke . Po asi tři čtvrtě hodině se ocitneme na nádherně zeleném, kopcovitém ostrově. Soukromým transferem se vydáme na vyhlídkovou projížďku ostrovem . Naskytnou se nám nádherné  výhledy na skalnaté útesy a rozlehlé pláže. V průběhu dne navštívíme tři vyhlášená vinařství, kde ochutnáme místní vína . K vínu neodmyslitelně patří i občerstvení a vyzkoušíme i tzv.  foodpairing , který vás ohromí. Jedná se o nečekané božské kombinace ingrediencí, které sdílejí stejné aromatické molekuly.  K odpočinku vybízejí zlatavé pláže a křišťálově čistá voda a pokud nám to počasí dovolí, využijeme místních nekonečných pláží k zastávce na koupání v Tichém oceánu . Ne nadarmo zařadil průvodce Lonely Planet ostrov Waiheke mezi nejlepší destinace na světě a je občas přezdíván rájem na zemi. Je to opravdu dokonalá tečka a rozloučení se s Novým Zélandem.  Večer se přesuneme na ubytování poblíž letiště. 
18. den: Cesta zpět do České republiky, opět s přestupem na některém z velkých světových letišť (Dubaj, Soul, Sydney…). Tentokrát poletíme zpět proti času.
19. den: Přílet do Prahy dle letového řádu.