Pohádkový Omán

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohádkový Omán

Pohádkový Omán

VELKÝ OKRUH S POBYTEM U MOŘE ALL INCLUSIVE…pohádky tisíce a jedné noci, aneb za vůněmi, historií a přírodou…Muscat, pohoří Jabal Al Akhdar, náhorní plošina Sayq Plateau, Nizwa, Bahla, Jabrin, Sinaw, Wahiba, Sur a pobytu u moře s all inclusive…

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy (plánovaný odlet 21:05 hod.) do Ománu s jedním přestupem
2. den: po příletu do Muscatu (plánovaný přílet 09:20 hod.) se ubytujeme v hotelu a krátce si odpočineme po cestě. Odpoledne nás bude čekat prohlídka města. V nové části   se zastavíme u budovy Královské opery, projedeme se vládní čtvrtí i přímořskou promenádou Shatti Qurum. Ve starém městě nás pak čeká historický přístav a promenáda Mutrah Corniche a návštěva trhu Mutrah souk - jednoho z nejstarších bazarů světa. V samém srdci starého města neopomeneme procházku kolem Al Alam, paláce sultána Qaboose. Poté se vrátíme do našeho hotelu k prvnímu přenocování v sultanátu Omán.
3. den: po dobré snídani se rozloučíme s Muscatem návštěvou Velké mešity sultána Qaboose, která je největší a také nejkrásnější v zemi. Poté se na počátku našeho putování po Ománu necháme okouzlit unikátními vůněmi při návštěvě světoznámé parfumerie Amouage parfumery, při které se seznámíme s různými fázemi přípravy parfémů    a surovinami, které se při jejich výrobě používají. Poté se již vydáme do zeleného pohoří Jabal Al Akhdar, které je jedním z nejvyšších ománských hor s příjemným klimatem, zelenými farmami (pěstují se tu granátová jablíčka, fíky, mandle, hrušky a ořechy), nádhernými výhledy. Krajina je protkána vodními kanály aflaj a původními příbytky horalů. Navštívíme vesničku Birkat Al Mawz, kde si prohlédneme zbytky tradičních hliněných domů, zachovalý systém kanálů a mešitu Radyida ze 17. století. Nenáročná procházka nás zavede ke korytu vyschlé řeky Wadi Ma´idinu. Odpoledne se přesuneme na náhorní plošinu Sayq, kde nenecháme odpočinout naše fotoaparáty při pohledu na velkolepou krajinu a malebnou vesničku Al Ayn s pozoruhodnými prastarými hrobkami. Při jarním zájezdu bude podívaná nejen krásná, ale také voňavá, neboť se zde pěstují nádherné růžové keře, ze kterých se získává sladce vonící růžová voda. Dnešní putování zakončíme v horském hotelu v srdci Zeleného pohoří Jabal Akhdar.
4. den: po dobré snídani budeme pokračovat v objevování krás místní přírody při pohodlné vycházce, která nás zavede do vesniček Al Ayn a Shoraighiah a přiblíží nás k voňavým damašským růžím a stromům granátových jablíček. Kdykoli se můžeme osvěžit v chladných a čistých vodách zavlažovacích kanálů aflaj. Zastavíme se také „na kus řeči“ u místních farmářů. Zdatnější si možná budou chtít procházku prodloužit o návštěvu opuštěné vesnice Wadi Bani Habib, která je uprostřed farem. Oběd bude dnes servírován v tradičním rodinném domě - ochutnáte speciality místní kuchyně. Odpoledne se vrátíme na relaxaci do hotelu v Jabal Akhdar, nebo v Nizwa.
5. den: po snídani se vydáme na prohlídku historického města Nizwa, které patří mezi nejstarší v celém Ománu (bývalé hlavní město sultanátu, centrum obchodu a tradic). Historické budovy obklopené datlovými palmami nás přenesou řadu staletí zpět. Navštívíme pevnost ze 17. století, z jejíž kruhové věže budeme mít krásný výhled na město a okolní krajinu, které vévodí pohoří Hajar. Poté se projdeme jedním z nejstarších arabských bazarů – Nizwa Souq s nepřeberným množstvím ručně vyráběných šperků ze stříbra. Pány zajisté okouzlí ručně vyráběné tradiční dýky omani khanjars. Dalším cílem našeho putování bude město Bahla (UNESCO), které je známé pro výrobu tradičních hrnčířských výrobků (stále se používají tradiční pece, umění se předává z generace na generaci). Bahle vévodí pevnost ze 13. století, odkud budeme mít opět lákavé vyhlídky na hliněné domy starého měst i pozoruhodnou 12 km dlouhou zeď z předarabské doby. Odpoledne se přesuneme k hradu Jabreen, který byl postaven s okouzlujícími uměleckými detaily (malované stropy, arabská kaligrafie, sály zdobené dřevěnými řezbami...) v 17. století v dobách míru sultánem, který byl nadšen uměním. Poté následuje přejezd do pouštní oblasti. Den zakončíme adrenalinovou projížďkou džípy 4x4 na zlatých dunách pouště Wahiba sands, kde stále žijí celé beduínské rodiny. Romantický večer a noc dnes zažijeme v kvalitním kempu, kde se o naše pohodlí, zábavu i pokrmy postarají pohostinní beduíni, kteří nás nechají nahlédnout do jejich stylu života, nabídnou skvělou arabskou kávu, dámy se možná nechají zkrášlit hennou tradičními ornamenty na rukou. Ubytováni budeme v prostorných kvalitních stanech pro 2-4 osoby s vlastní koupelnou (s WC). V kempu je restaurace, kde také povečeříme a kde zažijeme kulturní představení.
6. den: po nádherné noci pod arabským nebem plným hvězd dobře posnídáme a vydáme se na další putování, které nás dnes nejdříve zavede do Wadi Bani Khalid - ráje smaragdových přírodních bazénů. Toto místo je právem považováno za jedno z nejkrásnějších v celém Ománu. Jistě neodoláme vykoupat se v některém z těchto přírodních koupališť. Poté již budeme putovat do pobřežního města Sur se starobylými uličkami, historickými doky, kde mistrovské ruce vyrábějí stovky let nádherné dřevěné plachetnice. Jedna z místních legend vypráví o námořníkovi Sindibádovi, který prý pochází právě odsud. Odpoledne navštívíme také Bílou pláž ve Fins s azurově křišťálovým mořem - dle časových možností krátké koupání. Cestou do našeho přímořského hotelu se ještě zastavíme v Bimman Sinkhole, který je skalní propadlinou zalitou tyrkysově zbarvenou vodou. Legenda vypráví o padající hvězdě, která tento přírodní útvar vytvořila. Večer dorazíme do našeho přímořského resortu Millennium Resort**** se stravou a nápoji formou All inclusive
7. den: celodenní relaxace v přímořském hotelovém resortu Millennium Resort Mussanah ****
8. den: ráno odjezd na letiště v Muscatu a odlet (10:10 hod.) do Prahy s jedním přestupem (přílet 19:20 hod.)