To nejlepší z Peru

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Peru


Program zájezdu

1. den: PRAHA – LIMA: Odlet z Prahy do Limy.
2. den: LIMA – CUZCO : Ráno transfer na letiště a přelet do Cuzca. CUZCO – POSVÁTNÉ ÚDOLÍ – MACHU PICCHU PUEBLO: Následuje cesta Posvatným údolím s výhledy na zasněžené vrcholky And. Návštěva indiánské vesničky Chinchero, která je známá pestrobarevným trhem a nádhernými textiliemi. Odpoledne pak chrámový komplex Ollantaytambo s původní inckou vesnicí nedaleko řeky Urubamba. Po prohlídce se přesunete vlakem pod Machu Pichu Pueblo (dříve Aquas Calientes). Nocleh.
3. den: MACHU PICCHU – CUZCO: Brzo ráno transfer autobusem k branám Machu Picchu. Čeká Vás nezapomenutelná prohlídka nejhezčí památky Jižní Ameriky a posvátného místa Inků uprostřed hor a džungle. Společně s průvodcem navštívíte náměstí, všechny svatyně, observatoře, terasy i obytné budovy. Zdatnější mohou vyšplhat na vrchol Huayna Picchu (fakultativně), odkud se nabízí nezapomenutelný pohled na obrovské rozvaliny tohoto záhadného města Inků. Návrat autobusem do Machu Pichu Pueblo a dále vlakem podél řeky Urubamba do Cuzca. Nocleh.
4. den: CUZCO: Prohlídka nejhezčího peruánského města. Jméno města bylo symbolem jeho významu - Cuzco znamená v kečuánštině pupek, střed. Cuzco leží ve výšce 3.400 metrů nad mořem. Obdivovat zde budete zejména bohatě zdobené koloniální domy a kostely s kamennými stěnami okolo náměstí Plaza de Armas, komplex Koricancha - kdysi pokryt těžkými pláty zlata, spletité uličky a tržiště. Dále navštívíte také mohutnou pevnost Sacsayhuaman a sochu bílého Krista, odkud je krásný pohled na celé město. Nocleh v Cuzcu.
5. den: CUZCO – PUNO: Přejezd do Puna panoramatickou cestou Andami. Zasněžené vrcholky And, prudké strže, krásná údolí a pasoucí se lamy dokreslují nezapomenutelné scenérie. Z části vede cesta údolím podél řeky Vilcanota mezi dvěma Kordillerami, přes průsmyk La Raya (4.335 m). Cestou si prohlédnete zbytky inckého chrámu a centrálních sýpek v Raqchi a krásně malovaný jezuitský kostel ze 17.století v indiánské vesničce Andahuaylillas, kterému se přezdívá Sixtinská kaple Ameriky. Nocleh v Punu.
6. den: TITICACA – LOS UROS – TAQUILE - PUNO: Celodenní pobyt na jezeře Titicaca, největším vysokohorským jezerem světa rozkládajícím se na hranicích Peru a Bolívie ve výšce 3.812 metrů nad mořem. Ráno navštívíte indiány kmene Aymara na plovoucích ostrovech Uros vytvořené z totory. Poté budete pokračovat v plavbě na pevný ostrov Taquile, který je domovem komunity Kečua, která dodnes hovoří jazykem původních Inků. Jejich tkané předměty patří mezi nejkrásnější a nejkvalitnější na světě a pro jejich zachování byl ostrov zapsán na seznam UNESCO. Procházka po ostrově s nádhernými výhledy na jezero a na zasněžené vrcholky Kordiller na bolívijské straně. Odpoledne návrat do přístavu a přesun lodí zpět do Puna, individuální volno, nocleh.
7. den: PUNO – ALTIPLANO - AREQUIPA: Přejezd přes Altiplano do „bílého města“ Arequipa položeném pod 5.821 metrů vysokou spící sopkou El Misti. Altiplano je náhorní plošina, která odděluje východní a západní Andy. Po Tibetské plošině je tato druhou nejrozsáhlejší plošinou na světě. S velkou pravděpodobností cestou potkáte stada lam, alpak a vikuní. Ubytování a procházka nočním městem s krásně osvětlenou katedrálou. Nocleh v Arequipě.
8. den: AREQUIPA: Dopolední prohlídka Arequipy, "bílé město", které leží v nadmořské výšce 2.350 m n.m.. Návštěva klášterního komplexu plného kontrastujících barev (Santa Catalina), náměstí s katedrálou a bohatými koloniálními domy, po poledni transfer na letiště a odlet do Limy a následně pak do Prahy.
9. den: PŘÍLET DO PRAHY: