Adventní Wroclaw (autobusem z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Wroclaw (autobusem z Prahy)

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější ze vznešené Wroclawi a zažijete její předvánoční atmosféru. Prohlédnete si Tumský ostrov, katedrálu sv. Jana Křtitele i nádherné náměstí Starého města s radnicí. Vychutnáte si tradiční sváteční trhy s vůní punče, medu, klobás či bramborových placek za zvuku vánočních koled. Prožijte s námi kouzlo Vánoc a poznejte adventní Wroclaw!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Wroclawi prohlídka města s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou muzeí a jiných památek.   V brzkých ranních hodinách (po 5 hod)  odjezd z Prahy do Wroclawi. Po příjezdu do Wroclawi se projdeme městěm, které je historickou metropolí Dolního Slezska , rozkládající se na ostrovech na řece Odře a jejích ramenech. Díky jejím přítokům a kanálům bývá nazývána „městem sta mostů" . Společně si prohlédneme historickou část města zahrnující Tumský ostrov, nejstarší část města s komplexem církevních budov a katedrálou sv. Jana Křtitele, Staré město , jemuž vévodí nádherné náměstí s radnicí. Pestrobarevné domy na náměstí se pyšní svými krásnými štíty sahajícími do výšek, jiné budovy jsou malé průčelím a překvapením jistě bude, že se v nich provozuje třeba restaurace. Při nadšení z prohlídky musíme dávat pozor, nezakopnout a neublížit trpaslíkům , kteří hlídají naše kroky po celém centru města. Dozvíme se i jejich význam a vlastní příběh. Na adventních trzích bude možnost ochutnat vánoční dobroty , jakými jsou vánoční punč, pitný med (neplést s medovinou), ovoce napíchnuté na špejli obalené čokoládou, tradiční klobásu, smažené pstruhy, prejt či smažené placky, a nakoupit tradiční vánoční výrobky , např. vánoční baňky, dřevěné a přírodní ozboby, pokladničky a svíčky, a hlavně zažít neopakovatelnou atmosféru zejména při rozsvěcujícím se městě v podvečer . Můžeme si pak porovnat vánoční náladu, kterou jsme třeba zažili ve Vídni či jiném městě, s tou wroclawskou. My věříme, že se příští rok budete chtít do Wroclawi vrátit. Návrat do ČR v pozdních večerních hodinách (okolo 23 hod).