Krakow - Adventní Krakow a Olomouc

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Krakow - Adventní Krakow a Olomouc

nas_tip: Prožijte s námi adventní čas v polské metropoli Krakow, spojte ho s prohlídkou opravdu unikátního solného dolu Wieliczka a navštivte  jedny z nejkrásnějších adventních trhů u nás, v Olomouci. Čeká na Vás prohlídka pamětihodností s průvodcem a adventní trhy plné místních specialit.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa D - Praha, Poděbrady (ÖMV dálnice), Hradec Králové, Pardubice, Holice (Chrudim), Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, M. Třebová, Olomouc, Hranice, Brno (+250)Trasa G - Trutnov (+400), Dvůr Králové n. Labem (+400), Náchod (+300), Jaroměř (+150), Hořice (+200)

Ubytování: hotel

v hotelu*** v Krakowě se snídaní

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách (Praha 3:00, HK 4:30, PCE 5:00 a další nástupní místa analogicky) odjezd do Krakowa, pěší prohlídka starého města s průvodcem – katedrála sv. Stanislava a Václava, královský hrad Wavel (prohlídka interiérů v rámci individ. volna), krakowský rynek, tržnice Sukiennice, Radniční věž, kostel Panny Marie s nádherným 12 metrů vysokým a 11 metrů širokým vyřezávaným oltářem, Kanovnická ulice, Floriánská brána. Individuální volno k procházce po adventním trhu, k nákupu dárků nebo posezení u hrníčku svařeného vína. Ubytování v hotelu nedaleko centra Krakowa.2. den: Po časnější snídani fakultativně přibližně dvouhodinová prohlídka solného dolu Wieliczka (min. 20 osob) - prohlídková trasa je dlouhá cca 2,5 km, vede nádherným světem solných chodeb a komor. Důl vznikal postupnou těžbou soli, je zapsán na seznamu UNESCO a je dosud v provozu. I když je návštěva dolu fyzicky náročnější, rozhodně stojí za to. Nebo prohlídka bývalé židovské čtvrti Kazimierz, která byla kdysi samostatným městem. Památky této čtvrti jsou od roku 1978 zaznamenány na seznamu UNESCO. Odjezd do Olomouce, prohlídka hlavních pamětihodností moravské metropole a návštěva vyhlášených vánočních trhů. Individuální volno k ochutnávce více než 10 druhů vína a hřejivých punčů mnoha chutí, jejichž originální kvalita je přísně kontrolována a nabízejí se pouze na vánočních trzích v Olomouci. Přibližně v 18:00 hod. odjezd zpět.