Krakow - Solný důl Wieliczka a adventní Krakow

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Krakow - Solný důl Wieliczka a adventní Krakow

nas_tip: Druhé největší město v Polsku a zároveň jedno z nejkrásnějších evropských měst na řece Visle, je zapsáno na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. V době adventu vítá každoročně velké množství svátečně naladěných návštěvníků - přidejte se k nim i Vy!

Doprava: autokarem

Nástupní místa: Trasa J - Hradec Králové, Pardubice, Holice, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Olomouc (-150)Trasa K - Praha (+400), Poděbrady dálnice (+400)Trasa Q - Trutnov (+180), Hostinné (+300), Dvůr Králové nad Labem (+250), Hořice (+250), Úpice (+250), Červený Kostelec (+250), Náchod (+300), Jaroměř (+150)

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách (HK 3:30, PCE 4:00, Svitavy 5:00 a další nástupní místa analogicky) odjezd. Po příjezdu možnost návštěvy světově proslulého solného dolu Wieliczka (vstupné 89 PLN), který vznikal postupnou těžbou soli a je zapsán na seznamu UNESCO. Důl je i dnes v provozu, a to nepřetržitě od poloviny 13. století. Prohlídková trasa je dlouhá cca 2,5 km, vede nádherným světem solných chodeb a komor. I když je návštěva dolu fyzicky náročnější, rozhodně stojí za to. Poté přejezd do centra Krakowa, pěší prohlídka města s průvodcem. Adventní trh se koná na Hlavním náměstí, odkud vede nespočet uliček, ve kterých je mnoho obchůdků, kaváren a restaurací. Při odpolední procházce nevynecháme ani královský hrad Wawel a kostel Panny Marie s největším gotickým vyřezávaným oltářem. Po dohodě v CK je možné věnovat dopoledne individuální prohlídce Krakowa, tj. vynechat návštěvu solného dolu. Přibližně v 18:00 hod. odjezd zpět do ČR.