To nejlepší z Varšavy + PEVNOST MODLIN + LODŽ (autobusem z Ostravy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Varšavy + PEVNOST MODLIN + LODŽ (autobusem z Ostravy)

Nevšední víkendový zájezd za krásami Varšavy a jejího okolí. Prohlédnete si Královský palác i Národní operu. Budete obdivovat polský „Manhattan“, který vás ohromí svými čtyřiceti výškovými budovami. Vydáte se do města Lodž s jedinečnou industriální architekturou a navštívíte Napoleonskou pevnost Modlin. Prožijte s námi kouzlo Varšavy a vydejte se za polskou inspirací!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: různé

ubytování je v jednolůžkových, dvoulůžkových, třílůžkových pokojích
pokoje mají vlastní sociální zařízení, na hotelu je zdarma WiFi

Program zájezdu

1. den: Tento den strávíme ve Varšavě, kde si prohlídneme nejen moderní čtvrť plnou mrakodrapů, ale především Staré a Nové město, historickou Královskou cestu a dojdeme až k autentické a jedinečné čtvrti Praga ležící na druhém břehu řeky Visly. V brzkých ranních hodinách odjezd z Ostravy . Po příjezdu do Varšavy se vydáme společně na prohlídku této pulzující metropole. Procházku začneme ve Starém městě, navštívíme Královský zámek, katedrálu sv. Jana Křtitele, Staroměstské náměstí nebo například zbytky hradeb a pevnost Barbakan. Odtud budeme dále pokračovat přes ulici Dlouhou až k Paláci Krasińských, který je považován za jeden z nejkrásnějších městských paláců v Polsku . Projdeme ulicí Medovou a dojdeme až k Divadelnímu náměstí, jemuž dominuje Velké Divadlo – Národní Opera. Procházkou kolem muzea Fryderyka Chopina dojdeme až ke slavnému polskému „Manhattanu“ , kde stojí téměř 40 mrakodrapů , z nichž nejvyšší je Palác kultury a vědy , který má 42 poschodí a přes tři tisíce místností . Z 30. poschodí si můžeme užít překrásný výhled na celou Varšavu a za hezkého počasí lze vidět i Kampionský prales.
2. den: Tento den se vydáme k napoleonské pevnosti Modlin a odpoledne se zastavíme v uměleckém městě Lodž. Ráno se vydáme do pevnosti Modlin, která leží na soutoku Visly a Narew. Pevnost byla vybudována na Napoleonův rozkaz jako součást komplexu pevností sloužících k obraně francouzské armády především proti Prusům. Na zpáteční cestě se zastavíme ve městě Lodž, jež je v dnešní době charakterizováno zejména jako místo plné umělecké kreativity a designu. Prohlídku začneme u Starého rynku, budeme pokračovat ulicí Ogrodowa, která nám nabídne pohled na několik nejzajímavějších památek města – zejména se jedná o palác průmyslníka Izraela Poznańského, který je vystavěn a vyzdoben všemi možnými architektonickými styly, nebo budovu jeho bývalé továrny. Na náměstí Plac Wolności je možné vstoupit do podzemí a podívat se na pozůstatky městských kanálů . Město je plné továren, paláců, chrámů, kostelů a nalezneme zde i pravoslavný kostel či synagogu. V podvečer se přesuneme zpět do Ostravy .