To nejlepší z Wroclawi + KRAKOW + WIELICZKA (autobusem z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Wroclawi + KRAKOW + WIELICZKA (autobusem z Prahy)

Překvapivé, nezapomenutelné, dokonalé… Zážitky u našeho severního souseda. Náš průvodce se vyzná lépe než místní a ukáže vám zajímavosti Wroclawi, Krakowa a Wieliczky tak, jak jste je ještě neviděli. Projdete se Tumským ostrovem i krakowskou promenádou, nevynecháte ani Rynek Glowny a tajuplné solné podzemí Wieliczky. Dopřejte si nevšední prožitky – objevujte Polsko jako cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Wroclawi nás čeká prohlídka centra města s průvodcem a poté volný podvečer, který můžete strávit další prolídkou města a jeho památek.  V ranních hodinách odjezd z Prahy (cca v 5:30 hodin) po trase nástupních míst a příjezd do Wroclawi. Wroclaw je historickou  metropolí Dolního Slezska , rozkládající se na ostrovech řeky Odry a jejích ramenech. Díky jejím přítokům a kanálům bývá nazývána  „městem sta mostů“ . Prohlédneme si historickou část města zahrnující Tumský ostrov, nejstarší část města s komplexem církevních budov a katedrálou sv. Jana Křtitele,  Staré město , jemuž vévodí nádherné náměstí s radnicí. Pestrobarevné domy na náměstí se pyšní svými krásnými štíty sahajícími do výšek, jiné budovy jsou malé průčelím a překvapením jistě bude, že se v nich provozuje třeba restaurace. Při nadšení z prohlídky musíme dávat pozor, nezakopnout a neublížit trpaslíkům, kteří hlídají naše kroky po celém centru města. Dozvíme se i jejich význam a vlastní příběh. Večer odjezd do Krakowa na ubytování.
2. den: Dnešní den bude věnován historickému Krakowu, jeho okolí i podzemí.  Po snídani se vydáme na vyhlídku Kopiec Kościuszki , odkud se nám naskytne výhled na celý Krakow a okolí. Budeme mít možnost navštívit i muzeum zaměřené na život Tadeusze Kościuszka, významného polského a amerického generála a pevnostního inženýra. Zájemci si budou moci prohlédnout i malé muzeum voskových figurín , které je zaměřeno na slavné osobnosti polské historie. Po prohlídce nás autobus odveze do čtvrti Podgórze, kde si zvenku prohlédneme tzv. Fabryku Schindlera (bývalou továrnu německého podnikatele Oskara Schindlera, který ve svých továrnách za druhé světové války zachránil před deportací do vyhlazovacích táborů přes 1000 Židů. Následně přejdeme přes řeku Vislu do židovské čtvrti Kazimierz , kterou si prohlédneme a zájemci budou mít možnost ochutnat místní specialitu – zapiekanku (zapečenou bagetu se sýrem a houbami). Odpoledne se vydáme na procházku městem Krakow. Nejprve se vydáme po nábřežní promenádě pod královským hradem Wawel, půjdeme okolo jeskyně, kde žil pověstný drak, a vystoupáme na samotný hrad. Uvidíme královský palác a baziliku, kde jsou pohřbeny významné osobnosti polské historie včetně tragicky zesnulého prezidenta Kaczynského. Dvěmi nejstaršími ulicemi, ulicí Grodzkou a Kanonicza, se dostaneme do samotného centra města. Projdeme kolem biskupského paláce, hlavní budovy Jagellonské univerzity a pak už nás čeká hlavní náměstí Rynek Glowny se svou slavnou Sukiennicí a kostelem Panny Marie. Ulice Florianská nás dovede až k Barbakanu, kde prohlídku ukončíme. V každou celou hodinu nás na ubíhající čas upozorní „hejhalice“, vyhrávající z věže Mariánského kostela. Večerní volno a ubytování v Krakowě.
3. den: Dopoledne navštívíme solné doly ve Wieliczce, odpoledne návrat zpět do ČR. Po snídani se přesuneme do nedaleké Wieliczky. Město je proslaveno zejména svými  fascinujícími solnými doly , které byly roku 1978 zapsány na seznam světového dědictví UNESCO . Chodby v dole jsou dlouhé přes 300 kilometrů, přístupný je však pouze jejich zlomek. Sůl se zde těží již od 13. století, už však v dobách neolitu místní vyvařovali sůl z vody. My celkem absolvujeme tři kilometry dlouhou trasu, zdoláme 800 schodů, a ocitneme se 135 metrů pod zemí, výklad bude česky nebo bude tlumočen do češtiny. Ve večerních hodinách návrat zpět do Prahy .