Azorské ostrovy - Poznávací zájezd AZORSKÉ OSTROVY

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Azorské ostrovy - Poznávací zájezd AZORSKÉ OSTROVY

1. DEN – Let přes Lisabon, přílet na Azory (ev. i v noci).
2. DEN – OSTROV SAO MIGUEL – hlavní a největší ostrov Azor. Výlet k jezeru FURNAS, které je proslavené geotermálními jevy. Výlet od jezera "tropickou" přírodou k vodopádu s poetickým názvem Roses "vodopád růží". Městečko FURNAS s možností koupání v přírodním termálním jezeru v nádherné botanické zahradě TERRA NOSTRA, termální oblast Calderas – fumaroly, termální jezírka. Další termální oblast přímo u jezera. Zde jsou i speciální otvory, využívající termální energii na vaření místních specialit. Pico do Ferro – vyhlídka na jezero a celou oblast kráteru Furnas.
3. DEN – Výlet na západní část ostrova k jezerům LAGOA AZUL a LAGOA VERDE ležící v ohromném kráteru. Vyhlídka z hřebene na jezera a celý kráter, která patří k nejfotografovanějším na ostrově. Přesun na Miradouro da Vista da Rei. Pěší výlet po hřebeni kráteru, ze kterého jsou nádherné výhledy na hory obklopující jezera a na druhou stranu na Atlantický oceán. Sjezd do městečka SENTO CIDADES a přes hranu kráteru do MOSTEIROS, kde z pobřežní cesty jsou pěkné vyhlídky na lávové útvary a vlnobití Atlantiku.
4. DEN – Vyhlídka STA.IRIA – výhledy na mohutné útesy rozeklaného pobřeží. Oblast NORDESTE na severovýchodní straně ostrova, vyhlídka Vista dos Barcos na působivý maják. Městečko NORDESTE s již pětisetletou historií. Upravené centrum, hlavní kostel, zajímavý most. Prohlídka čajové plantáže a továrny na zpracování čaje. Romantická zahrada RIBEIRA DOSCALDEIROES s tropickou vegetací a vodopády.
5. DEN – Jezero LAGOA DO FOGO položené v horách v centru ostrova. Výjezd na působivé vyhlídky na jezero a kráter. Při hezkém počasí sestup k jezeru. Zahrada CALDEIRA VELHA nacházející se v bujné vegetaci na úpatí hor s přírodními termálními jezírky, kde je možné se vykoupat. Město RIBEIRA GRANDE s pěkným centrem, vyhlídkou od hlavního kostela a malebnými uličkami. Hlavní město ostrova PONTA DELGADA s typicky bílým kostelem a domy na pěší zóně v centru.
6. DEN – Přelet na OSTROV TERCEIRA. Hlavní město ostrova ANGRA DO HEROISMO (UNESCO) – přístav, staré typické domy, park s panoramatickou vyhlídkou na město od obelisku Alto da Memória, poloostrov s pevností (vrcholek MONTE BrasiL) s výhledem.
7. DEN – Okruh po ostrově TERCEIRA. Jezírko Lagoa do Negro, u kterého se nachází též jeskyně Natal. Geotermální okruh v centru ostrova s výhledem na nejvyšší pohoří ostrova. Výjezd na nejvyšší horu SANTA BARBARA – panoramatický rozhled. Lávová jezírka u městečka Biscoitos. Zajímavé rozeklané pobřeží s vytesanými mořskými bazénky. Procházka podél pobřeží. Pohoří SERRA DO CUME – výhledy na oceán a krajinu rozdělenou kamennými zídkami na políčka.
8. DEN – Odlet přes Lisabon do Prahy.

Začátek a konec zájezdu může být upraven s ohledem na nový letový řád (může být přidán nutný nocleh v Lisabonu).

Poloha: 7x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím) se snídaní

Akce: