Azory - Sao Miguel a Lisabon

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Azory - Sao Miguel a Lisabon

Lisabon - Azorský ostrov Sao Miguel - Ponta Delgada - Lagoa do Fogo - Ribeira Grande - Ilhéu - Sete Cidades - Mosteiros - Furnas - Terra Nostra - Santa Iria - Nordeste

Stravování: snídaně

Snídaně, za příplatek večeře.

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelech*** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím v 1x Lisabonu či okolí 6x v hotelu Vila Nova na ostrově Sao Miguel. Na vyžádání možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lisabonu , transfer na ubytování v Lisabonu či jeho okolí
2. den: Po snídani odjezd do západní čtvrti Belém s řadou památek UNESCO, prohlídka nejvýznamnějších z nich - kostela a kláštera Sv. Jeronýma(vstup v ceně). Návštěva nejznámější lisabonské cukrárny s ochutnávkou dortíku Pastel de Belém (v ceně), který je tak slavný, že se po celém Portugalsku pečou jeho napodobeniny. Dále přejezd k Belémské věži - nejfotografovanější památce Lisabonu a Památníku Objevitelů. Panoramatická projižďka přes slavná lisabonská náměstí. Pěší procházka po náměstí Rossio přes dolní město Baixa. Možnost obědu v tradiční portugalské restauraci /fakultativně/. Po obědě přejezd slavnou historickou tramvají do nejstarší čtvrti Alfama. Po cestě vdechneme atmosféru lisabonských úzkých uliček s domy s typickými balkonky, vyzdobenými kachlíky azulejos a květinami. Na vyhlídce Sluneční brány se nám otevře pohled na řeku Tejo a tajemné ulice Alfamy. Procházka k nejstarší lisabonské katedrále Sé, vyhlídce Sv. Lucie, večer transfer na letiště. Odlet na Azorský ostrov Sao Miguel,letiště Ponta Delgada, transfer do hotelu, ubytování.
3. den: Po snídani odjezd východním směrem na nejkrásnější jezero azorských ostrovů Lagoa do Fogo. Poté přesun do termálních pramenů Caldeira Velha (jedinečné koupání v teplé vodě uprostřed vegetace pralesního typu). Následně přejezd do oblasti čajových plantáží na severním pobřeží. Návštěva továrny na zpracování čajových lístků spojená s ochutnávkou. V odpoledních hodinách přesun do městečka Ribeira Grande: ochutnávka zdejších vyhlášených likérů, možnost občerstvení. Přesun na odpolení koupání na známou pláž Santa Barbara.
4. den: Po snídani odjezd do městečka Vila Franca do Campo. Přesun lodí na ostrůvek Ilhéu, fantastické koupání v modré laguně této přírodní rezervace. Přesun zpět do Ponta Delgada a následná prohlídka města - historické centrum, hlavní památky, monumentální brána Portas da Cidade, botanická zahrada José do Canto.
5. den: Po snídani v ranních hodinách návštěva unikátní ananasové plantáže. Poté přejezd do západní části ostrova, známá vyhlídka Vista do Rei s fantastickým výhledem na nejznámější azorská jezera, jež vznikla zatopením sopečných kráterů. Zastávka v městečku Sete Cidades, možnost občerstvení. V odpoledních hodinách přesun do nedalekého Mosteiros na severní pobřeží (neobyčejné koupání v lávových bazéncích).
6. den: Po snídani přesun do lázeňského městečka Furnas. Návštěva věhlasné zahrady Terra Nostra, nejkrásnější botanické zahrady Azorských ostrovů. Možnost koupání v termálních bazénech obklopených bujnou vegetací. Následně přesun do oblasti fumarolů, kde se připravuje slavné azorské cozido: směs masa a zeleniny připravovaná po dlouhé hodiny v horké sopečné půdě. Ochutnávka tohoto věhlasného pokrmu v místní vyhlášené restauraci. Odpoledne cesta po jižním pobřeží, zastávka na nejkrásnějších vyhlídkách a návštěva továrny na keramiku Vieira. Návrat do hotelu v brzkých odpoledních hodinách.
7. den: Ráno návštěva tržnice v Ponta Delgada s možností nákupu místních vyhlášených sýrů, ovoce a zeleniny. Následný přesun na vyhlídku Santa Iria na severním pobřeží. Cesta na zapomenutou západní část ostrova: křivolaké silničky, krásné vyhlídky a nejvyšší pohoří ostrova. Zastávka v městečku Nordeste, možnost občerstvení. Po cestě zpět na jižním pobřeží zastávka na krátké koupání na písečné pláži Populo.
8. den: Dle letového řádu transfer na letiště a odlet přes Lisabon do ČR.