Lisabon a Madeira

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lisabon a Madeira

Lisabon - Sintra – Cabo da Roca - Funchal - kráter Curral das Freitas – Cabo Girao - Ribeiro Frio - Sao Vicente - Porto Moniz

Stravování: snídaně

Snídaně, za příplatek večeře.

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu*** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím v 3x Lisabonu či okolí 4x ve Funchalu či okolí.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lisabonu , ubytování v Lisabonu či jeho okolí .
2. den: Po snídani přejezd do historické čtvrti Belém a návštěva nejznámějších památek – kostel Jeronymů, kde odpočívá sám slavný Vasco de Gama, Belémská věž – nejfotografovanější památka Lisabonu, památník objevitelů a také nejstarší lisabonská cukrárna, jejíž interiér je vyzdobený ručně malovanými tzv. kachličkami azulejos + ochutnávka slavného zákusku Pastel de Belém (v ceně). Poté přejezd do samotného historického centra: prohlídka hlavních náměstí - Komerční náměstí, Rossio, Figueira, čtvrť Baixa se slavným výtahem Santa Justa, projížďka historickou tramvají č.12 (v ceně) do nejstarší lisabonské čtvrti Alfama na vyhlídku Portas do Sol (sluneční brána), návštěva katedrály Sé a zpět do centra. Návrat do hotelu.
3. den: Po snídani odjezd do blízkého městečka Sintra – místa, kde si portugalští králové stavěli své paláce. Návštěva Královského paláce (v ceně) a poté volno v historickém centru, možnost menších nákupů typických portugalských produktů či ochutnávka známých zákusků ze Sintry (1 kus pastel de nata v ceně). Přejezd na nejzápadnější cíp kontinentální Evropy – Cabo de Roca s útesy vysokými až 140 m, odkud se nám naskytne dechberoucí výhled na Atlanský oceán. Poté návrat do Lisabonu přes letoviska Cascais a Estoril, přejezd přes řeku Tejo po slavném visutém mostu 25.dubna až k soše Krista, odkud je nejkrásnější vyhlídka na celý Lisabon. Možnost vyjet výtahem až k nohám Krista (individuálně, zpoplatněno), návrat do hotelu.
4. den: Přelet z Lisabonu do Funchalu , hlavního města Madeiry. Ubytování.
5. den: Po snídani návštěva místního tradičního trhu s exotickými květinami, tropickým ovocem, rybami či mořskými plody a jinými typickými produkty, jako je například madeirská krajka. Další ranní zastávka je v botanické zahradě (v ceně), kde objevíme přes 2 tisíce druhů rostlin, které rostou na tomto ostrově. Zahrada je také místem klidu a odpočinku a nabízí se možnost obědového pikniku (v ceně). Odpoledne navštívíme část Monte se známým kostelem a zahradami. Fakultativně možnost projížďky na „proutěných saních“. Další zastávka na Eira do Serrado s fascinujícím výhledem do Údolí jeptišek – kráter Curral das Freitas. Poslední odpolední zastávka na Cabo Girao – druhém nejvyšším útesu Evropy. Návrat do hotelu.
6. den: Po snídani výjezd do Ribeiro Frio – přírodní park s farmou na pstruhy. Poté přejezd k ikoně madeirského ostrova – Santana, kde jsou známé barevné domečky se slaměnou střechou. Přejezd podél severního pobřeží s nádhernými výhledy, vodopády a hlubokými údolími do městečka Sao Vicente (možnost fakultativního obědu). Další zastávka v Porto Moniz s možností koupání v přírodních lávových bazénech. Návrat do hotelu.
7. den: Snídaně, individuální volno ve Funchalu.
8. den: Snídaně, individuální volno, transfer na letiště a odlet z Funchalu přes Lisabon do ČR.