Lisabon a Porto

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Lisabon a Porto


Stravování: snídaně

Snídaně, za příplatek večeře.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu*** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím v Lisabonu či okolí.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Lisabonu , transfer na ubytování v Lisabonu či jeho okolí
2. den: Po snídani odjezd do západní čtvrti Belém s řadou památek UNESCO, prohlídka nejvýznamnějších z nich – kostela a kláštera sv. Jeronýma. Návštěva nejznámější lisabonské cukrárny s ochutnávkou dortíku Pastel de Belém, který je tak slavný, že se v celém Portugalsku pečou jeho napodobeniny. Dále přejezd k Belémské věži - nejfotografovanější památce Lisabonu a Památníku Objevitelů. Panoramatická projížďka přes slavná lisabonská náměstí. Pěší procházka po náměstí Rossio přes dolní město Baixa. Možnost obědu v tradiční portugalské restauraci. Po obědě přejezd slavnou historickou tramvají do nejstarší čtvrti Alfama. Po cestě vdechneme atmosféru lisabonských úzkých uliček s domy s typickými balkonky, vyzdobenými kachlíky azulejos a květinami. Na vyhlídce Sluneční brány se nám otevře pohled na řeku Tejo a tajemné ulice Alfamy. Procházka k nejstarší lisabonské katedrále Sé a k vyhlídce Sv. Lucie. Návrat na ubytování.
3. den: Po snídani odjezd do metropole severního Portugalska, druhého největšího města v Portugalsku – Porta, jehož centrum je celé na seznamu památek UNESCO. Naši prohlídku začneme u významné katedrály Sé, která se tyčí na kopci Penaventoza. Procházka povede až k Burzovnímu paláci a kostelu sv. Františka s fascinující barokní výzdobou. Poté budeme moci obdivovat nejromantičtější část města – promenádu Ribeira při břehu řeky Douro. Poté se vydáme na protější břeh přes slavný most Luís I. do Vila Nova Gaia na degustaci portského vína. Návrat zpět do Lisabonu na ubytování.
4. den: Po snídani možnost fakultativního výletu do pohádkového městečka Sintra, místa, kde si portugalští králové stavěli svá letní sídla a která se chlubí množstvím pamětihodností a příjemným klima. Volno v historickém centru s možností ochutnávky typického koláčku z kozího sýra. Návštěva Královského paláce (UNESCO), přejezd po staré silnici na nejzápadnější mys kontinentální Evropy – Cabo da Roca, panoramatická projížďka podél západního pobřeží přes Cascais,někdejší rybářskou vesnici, dnes moderní letovisko. Návrat do Lisabonu a volné odpoledne (nabízí se prohlídka areálu EXPO se slavným Oceanáriem a úchvatnou moderní architekturou). Individuální návrat do hotelu, nocleh. (Tento den se také nabízí možnost uspořádat tradiční večeři s hudebním programem Fado).
5. den: Snídaně, individuální volno, transfer na letiště a odlet do ČR.