Porto, víno, památky a řeka Douro

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně
žádný termín od 1. ledna 0001

Cena zájezdu

od 17 990 Kč


Říká se, že návštěva druhého největšího portugalského města Porta je vždy pro návštěvníka, který sem zavítal poprvé, nečekaně příjemným překvapením. A do některých měst se musíte vracet, aby vás pustila k sobě. Staré Porto je půvabně naskládané na prudkých svazích nad řekou Douro. Mosty přes řeku jsou tou největší portskou dominantou, klenou se sebevědomě nad údolím. A portské víno?..Ochutnejte sami. CK si vyhrazuje právo záměn částí programu nebo směru jízdy lodi vzhledem k úpravám letového řádu a změnám v dopravě. Celý popis

Porto, víno, památky a řeka Douro

Termíny a ceny

srpen 2023

23.08. - 27.08.2023 středa - neděle
snídaně letecky (Praha)
17 990 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

říjen 2023

25.10. - 29.10.2023 středa - neděle
snídaně letecky (Praha)
17 990 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha - Porto (může být s přestupem v Lisabonu) vč. letištních tax
  • transfer z / na letiště
  • 4x nocleh v hotelu (2lůžkové pokoje)
  • 4x snídaně
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • případnou pobytovou taxu, veřejnou dopravu v Portu, vyhlídkový bus, lodě, lanovky a vstupné (cca 90 €)

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 200 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3500 Kč)
  • výlet lodí Douro 3.den (příplatek: 3100 Kč)
  • výlet místním busem 4.den (od 12 osob) (příplatek: 2200 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Porto, víno, památky a řeka Douro

Říká se, že návštěva druhého největšího portugalského města Porta je vždy pro návštěvníka, který sem zavítal poprvé, nečekaně příjemným překvapením. A do některých měst se musíte vracet, aby vás pustila k sobě. Staré Porto je půvabně naskládané na prudkých svazích nad řekou Douro. Mosty přes řeku jsou tou největší portskou dominantou, klenou se sebevědomě nad údolím. A portské víno?..Ochutnejte sami.

CK si vyhrazuje právo záměn částí programu nebo směru jízdy lodi vzhledem k úpravám letového řádu a změnám v dopravě.

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR odpoledne, přílet do Porta , ubytování.
2. den: PORTO (UNESCO), vyhlídkovým busem za památkami i výhledy: katedrála Sé z 12. stol., věž Torre dos Clerigos, pláže Matosinhos, Palacio de Cristal s překrásnými zahradami (8ha zahradní architektura) s nádhernými výhledy na město a řeku, výtahem nebo pěšky do rybářské čtvrti Ribeira (UNESCO), Palácio de Bolsa, výhledy na slavný most Ponte Dom Luis I., fakult.cesta lodí pod 6ti mosty až k ústí do moře, nábřeží čtvrti Villa Nova de Gaia s rybářskými loďkami, místní delikatesy ve stylové tržnici, možnost výjezdu lanovkou s pohledy na Monsteiro da Serra do Pilar a na město, exkurze do výrobny proslulých vín porto s ochutnávkou, večerní nábřeží s možností večeře.
3. den: Indiv. program v PORTU nebo fakult. celodenní výlet v okolí řeky Douro (UNESCO) busem a lodí s obědem, z centra Porta busem a dále cesta kouzelnou krajinou po řece Douro do města AMARANTE, historické městečko na řekou Douro s jedinečnou bazilikou sv. Gonçalo. Centrum vinařské oblasti PROVESENDE, historická vesnička. Malebnou krajinou s výhledy na neuvěřitelně strmé svahy porostlé vinicemi a vinařskými usedlostmi. PINHAO - stylové nádraží s azulejos, oběd (místní kuchyně), projížďka lodí (50min.), exkurze na vinařství s ochutnávkou DOC Douro. Přejezd do Regua a večer návrat busem do Porta podél řeky Douru. Pro zájemce večerní Porto .
4. den: Indiv. program v Portu nebo fakult. celodenní výlet busem vinicemi do vnitrozemí regionu Minho a řeky Douro, známé nejen víny Vinho Verde, exkurze do vinařství s ochutnávkou, GUIMARÃES (UNESCO), město považované za kolébku portugalského národa, hrad Castelo de Saõ Miguel, kostel Nossa Senhora da Oliveira s olivovníkem ze 14 stol. BRAGA , jedno z nejstarších portugalských měst. Dle času i barokní klenot BOM JESUS DO MONTE, poutní místo zasazené do zeleně nad městem, historická lanovka podél křížové cesty, procházky v rozsáhlém parku. Návrat do Porta a večerní město a fakult. večeře.
5. den: PORTO - klášter sv. Františka, možnost projížďky vyhlídkovou historickou tramvají nebo indiv. oběd na rozloučenou. Transfer na letiště a odlet do ČR (předpokládaný přílet do Prahy odpoledne).