Madeira ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Madeira ***

FUNCHAL • PORTO MONIZ • SANTANA • SÃO VICENTE • CURRAL DAS FREIRAS • CAMARA DOS LOBOS • CABO GIRÃO • LEVÁDY • SÃO LOURENCO
Max. počet osob ve skupině: 20
Náročnost tras: středně lehká

Stravování: snídaně

V základní ceně jsou snídaně formou švédských stolů. Za příplatek je možné dokoupit večeře.

Doprava: letecky

Doprava na Madeiru je zajištěna leteckou společností Smartwings, let z Prahy do Funchalu QS1170 je 12,20 - 15,55 hod., let z Funchalu do Prahy QS1171 je 16,40 - 22,10 hod.

Časy letů jsou vždy orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.

V ceně letu je 1 odbavené zavazadlo na osobu o hmotnosti do 23 kg a 1 příruční zavazadlo do 8 kg. Rozměry odbaveného zavazadla - součet délky, šířky a výšky vč. držadel a koleček nesmí přesáhnout 250 cm. Rozměry příručního zavazadla - max. 55x45x25 cm.
Sdružování zavazadel (součet hmotností za více osob do jednoho zavazadla) není povoleno.

Ubytování: hotel ***

Ubytování bude ve 3* hotelu Dom Pedro Garajau ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Hotel se nachází v klidné části východně od hlavního města Funchalu, (cca 6 km), v blízkosti mysu Garajau se sochou Krista. Do centra Funchalu jezdí každou hodinu autobus, cena 1 jízdenky je cca 2,25 - 2,50 eur (cena 2022). Hotel se skládá z několika hotelových budov, které mají vchod z ulice. Zde najdete lékárnu, pekárnu, potraviny, restaurace, půjčovnu aut a zastávku autobusu. Hotel má 2 venkovní bazény a jeden vnitřní. Součástí pokoje je balkon, TV. Vysoušeč vlasů je možné zapůjčit na recepci. Wifi zdarma u recepce. Oblázková pláž je od hotelu vzdálena cca 5-10 min chůze z kopce + lanovka, nebo dalších 10-15 minut navíc pěšky.

Ekologickou taxa ve výši cca 2 eur/osoba/den (max. 14 eur za pobyt)se platí přímo na recepci.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Funchalu, transfer do hotelu na ubytování
2. den: Prohlídka hlavního města Funchalu . Hlavní třída s katedrálou Sé, kostel sv. Petra, přístav, park Santa Catarina, stará pevnost São Tiago, nábřeží se sochou Ronalda, zahrada Quinta Vigia, oficiální rezidence předsedy vlády, socha Sissi, muzeum madeirského vína, aj. Po prohlídce individuální volno, možnost navštívit městskou dopravou Jardim Botânico , botanickou zahradu, kde jsou exotické květiny uspořádány do působivých ornamentů. Návrat do hotelu individuální.
3. den: Tento den navštívíte divoký střed ostrova. Den začnete průjezdem do ještě nedávno těžko dostupného vnitrozemí na vyhlídku Eira do Serrado , ze které je úžasný výhled na divoký kaňon, okolní hory a vesnici Curral das Freiras . První zastávka bude na Pico dos Barcelos , odkud uvidíte krásně celou zátoku Funchalu. Z Eira do Serrado sejdete pěšky do vesničky Curral das Freiras v centru hor, která dostala svůj název podle jeptišek schovávajících se zde před piráty. Ochutnáte kaštanový likér a různé dobroty z kaštanů. Odpoledne volno nebo možnost navštívit místní dopravou nebo vyhlídkovými lanovkami další zahrady a parky Funchalu - např. Jardim Tropical , s tropickými rostlinami, které lemují potůčky, jezírka a exotické pavilony.
4. den: Výlet na střechu ostrova k nejvyšším velikánům, nejprve pěšky z Achadas do Teixeira směrem nahoru k nejvyššímu bodu ostrova, k Pico Ruivo , odkud se naskýtají úchvatné výhledy na všechny strany ostrova. Po túře zastávka ve vesničce Santana proslavené typickými barevnými domky. Následuje přejezd do přírodního parku Ribeiro Frio , kde se nachází farma s chovem pstruhů, a odtud procházka po levádě na vyhlídku Balcões ("Balkóny”), jednu z nejhezčích vyhlídek na ostrově. Cestou zpět zastávka na vyhlídce Pico do Arieiro ve výšce 1 805 m s výhledy na nejvyšší horu Pico Ruivo. Návrat do hotelu.
5. den: Individuální volno nebo fakultativně pěší túra po levádě do Caniçal z Maroços do Ribeira Seca , nazývané leváda mimóz, díky množství stromů a keřů, které levádu lemují. Půldenní výlet.
6. den: Celodenní výlet, během kterého poznáte nejkrásnější místa západní části Madeiry. Hlavní cesta ostrova Estrada Monumental vás zavede do městečka Câmara de Lobos , kde Winston Churchill trávil čas malováním obrazů při pobytu na Madeiře. Cesta pokračuje na Cabo Girão , který je údajně nejvyšším útesem v Evropě. Další zastávka bude v Ribeira Brava , která je situována už na úrovni moře. Poté vystoupáte přes 4 různá vegetační pásma a část vavřínového lesa Laurissilva, který je pod ochranou UNESCO, k vyhlídce u hotelu Encumeada , odkud se naskýtají jedinečné výhledy na severní i jižní pobřeží ostrova. Opět sjedete dolů a přes São Vicente se dostanete do malebného městečka Porto Moniz , kde se nachází přírodní koupaliště z lávových kamenů. Volný čas ke koupání v přírodních bazéncích s mořskou vodou. Na cestě zpět do hotelu pojedete přes Seixal a zastavíte se ještě v São Vicente . Večer fakultativně možnost účasti na folklórním madeirském večeru spojeném s večeří.
7. den: Výlet na východní pobřeží ostrova k výběžku São Lourenço , jedno z mála nedotčených míst Evropy, kde rozeklané různobarevné skály vytvářejí spolu s mořem a divokou přírodou fantastickou kombinaci. Pěší vycházka z Baia d´Abra k vyhlídce a majáku. Na závěr se zájemci mohou vykoupat na jediné přírodní písečné pláži ostrova Prainha , s černým pískem. Nachází se na půli cesty mezi Caniçalem a zátokou Baía d´Abra (jde o jedno z nejlepších míst na koupání na ostrově).
8. den: Odpočinkový den, možnost se individuálně zúčastnit fakultativních lodních výletů, např. výlet na katamaránu za delfíny a ke Cabo de Girão k šnorchlování nebo na ostrov Porto Santo s 9 km písečných pláží, které vybízejí ke koupání, možnost projížděk na kole, pěších výletů po ostrově.
9. den: Výlet do zeleného srdce ostrova - pěší procházka po levádě Rabaçal , která je lemována bílými a fialovými kalokvěty. Nejprve se projdete podél levády k vodopádu Cascata do Risco, pak budete pokračovat k jezírku s 25 vodopády a zpět se vrátíte tunelem. Poté sejdete do Calhety , kde se zájemci mohou vykoupat v oceánu.
10. den: Odpočinkový den nebo fakultativní výlet po "pstruží levádě" z Ribeiro Frio do Portely . Tato trasa zahrnuje v sobě vše, co je na levádách zajímavé: průchod skalními trhlinami, krátkými tunely a bujnou vegetací subtropického horského lesa. Celodenní výlet.
11. den: Dopledne volno, v určený čas transfer na letiště, odbavení a odlet do Prahy. Průvodkyně zájezdu: Lenka Mendonça
12. den: .