Portugalsko 2021 - země mořeplavců - letecky v malé skupině s průvodcem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Portugalsko 2021 - země mořeplavců - letecky v malé skupině s průvodcem

Program se absolvuje ve skupince 8 účastníků.

Nádherná přístavní města, nepřeberné množství památek a krásné pláže. To vše, a ještě mnohem víc na vás čeká v zemi na konci světa. Portugalsko se může pyšnit velmi dlouhou a bohatou historii. Portugalsko se může pyšnit nekonečným množstvím nádherných a významných památek, které jsou rozptýleny po celé zemi. Nejsou to však jen krásné památky, které z Portugalska činí zajímavou zemi. Za zmínku stojí také krásné pláže, skalnatá pobřeží a úchvatná příroda. Pěstování oliv a výroba portského vína zde mají dlouholetou tradici.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v 6.00 hodin, přílet do Lisabonu v 8.30 hodin. Přesun na hotel. Prohlídka historického centra Lisabonu. Dvoupatrové autobusy Hop on – Hop off (3 okruhy vč. Tram + výtah S.Justa) na 48 hodin v ceně zájezdu. Na náměstí Praco de Comercio, kde se nachází socha Josefa I. a je z nábřežní promenády nádherný výhled na řeku Tejo nastoupíme do historické tramvaje a vyjedeme do čtvrti Alfama, kde si prohlédneme hrad Castelo de Sáo Jorge, odkud je nejhezčí výhled na Lisabon. V rámci prohlídky hradu je ve věži Torre de Ulysses projekce Camera Obscura. Prohlédneme si klášter Sao Vincente a katedrálu Sé ze 12. století.
2. den: Belém / Baira Alto (Bus Hop on – Hop off) Po snídani okružní jízda Lisabonem, dvoupatrový autobus nás na doveze na nejzajímavější místa v Lisabonu. Belém: Klášter sv. Jeronýma, Belémská věž, která sloužila jako pevnost a maják a památník mořeplavců. Odpoledne okruh moderním Lisabonem, možnost výstupu u lanovky, která byla postavena u příležitosti EXPO ´98. Dále možnost návštěvy delfinária (15% sleva). Večer výjezd výtahem S.Justa nebo pozemní lanovkou do čtvrti Baira Alto, kde je možné povečeřet v některé z typických portugalských restaurací nebo poslechnout živou hudbou ve stylu fado (fakultativně), případně se procházet úzkými uličkami. Krásný je výhled z Miradouro de Sao Pedro do čtvrti Baixa.
3. den: Sintra/ Estoril /Cascais/ Guincho / Cabo da Roca (100 km) Po snídani odjezd do Sintry (UNESCO), prohlídka Palácio Nacional da Pena (turistika v přilehlém lesoparku s exotickou vegetací), Cascais – prohlídka bývalé rybářské vísky, nynějšího turistického letoviska. Zastávka v Estoril, známé díky bývalému okruhu F1 a kasinu. Letovisko Guincho s dlouhou pláží se surfaři čekající na tu vysokou vlnu. Celodenní výlet zakončíme na Cabo da Roca – nejzápadnější bod evropského kontinentu (možnost turistiky na útesech) při dobrém počasí až do západu slunce.
4. den: Evora / Algarve (300 km) Po snídani odjezd do Evory. Návštěva tohoto města, které bývalo residencí mnoha portugalských králů, zahrnuje prohlídku náměstí Geraldo, kostela sv. Františka a jeho kostěné kaple a římského chrámu. Pobřeží Algarve jedno z nejkrásnějších pobřeží Evropy s písečnými plážemi i rozeklanými útesy.
5. den: Lagos / Cabo de San Vincente (60 km) Návštěva Cabo de San Vincente – nejjihozápadnější výběžek Evropy s majestátním majákem. Možnost plavby lodičkami kolem rozeklaného skalnatého pobřeží u Lagosu. Odpoledne volno na pláži
6. den: Algarve / Lisabon (320 km) Dopoledne volno v poledne přesun do Lisabonu: Dokončení prohlídky města. Jižní břeh řeky Teja – rozhledna na Cristo-Rei se sochou Krista, pobřeží Costa de Carica. Přesun na letiště
7. den: Přílet do Prahy ráno v 6 hodin.