Portugalsko - velký okruh letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Portugalsko - velký okruh letecky

Vydejte se s námi do Portugalska. Budete uchváceni nádhernou krajinou, plážemi i divokým pobřežím Atlantiku a především úchvatnými kulturními a historickými památkami, z nichž mnohé jsou zařazeny na seznam UNESCO.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách (06:00) odlet z ČR do Lisabonu. Po příletu do Lisabonu zamíříte nejprve na mys Cabo da Rocca - nejzápadnější výběžek Evropy. Odtud se vydáte do Sintry . Sintra je královské letovisko, jedno z nejstarších v Portugalsku, opěvované pro svoji krásu mnoha básníky. Prohlédnout si můžete královský palác (zapsán na seznam UNESCO), zámek Pena i řadu dalších historicky cenných staveb. Večer příjezd do Fatimy , jednoho z nejvýznamnějších poutních míst křesťanského světa. Ubytování v hotelu. Pozdě večer můžete navštívit baziliku Santuário s přilehlým náměstím, které patří mezi největší na světě.
2. den: Batalha - pro svou krásu ve všech dějinách umění vyzdvihovaný klášter (památka UNESCO). Alcobaca - starobylé městečko s klášterem P.Marie z 12. století, který je zapsán na seznam UNESCO. Tomar - historické město, kterému vévodí templářský hrad z 12. století, později v 15. století přestavěný na tzv. Convento de Cristo (památka UNESCO). Konvent představuje neuvěřitelně rozsáhlý komplex staveb. Přejezd na sever Portugalska. Nocleh.
3. den: Dopoledne prohlídka přístavního města Porto , známého svým vinařstvím (portské). Coimbra - univerzitní město (druhá nejstarší univerzita v Evropě), první hlavní město Portugalska. Stará katedrála, kostel sv. Kříže, univerzita s proslulou knihovnou. Nocleh.
4. den: Dopoledne příjezd do Lisabonu . Prohlídka historického centra Lisabonu , čtvrti Alfama, náměstí Rossio, které je kulturním i společenským centrem města aj. Vydáte se rovněž k hradu Sv. Jiří, který nabízí úžasné výhledy na město. Navštívíte in netradiční katedrálu Sé, na jejiž místě dříve stávala mešita. Odpoledne pak zamíříte do čtvrti Belém - místa, odkud vyplouvali portugalští mořeplavci na své objevitelské plavby do vzdálených zemí celého světa. Zde na vás čeká nejvýznamnější památka Lisabonu - klášter Sv. Jeronýma, ve kterém pobýval i slavný mořeplavec Vasco di Gama. Prohlédnout si budete moci také obranou věž Torre de Belém. V podvečer ubytování v hotelu v Lisabonu . Večer doporučujeme posezení v některé z typických portugalských restaurací s živou hudbou ve stylu fado. Možná neodoláte ani projížďce historickou tramvají.
5. den: Évora - historické centrum je na seznamu památek UNESCO. Odpoledne přejezd na nejnavštěvovanější portugalské pobřeží - Algarve . Večer ubytování v hotelu v Albufeiře .
6. den: Algarve - jedno z nejkrásnějších pobřeží Evropy s písečnými plážemi i rozeklanými útesy. Procházka kolem útesů a koupání na plážích zasazených mezi skalisky. Návštěva Cabo de Sao Vincente - nejjihozápadnějšího výběžku Evropy s majestátním majákem. Možnost plavby lodičkami kolem rozeklaného skalnatého pobřeží u Lagosu . Nocleh.
7. den: Dopoledne odjezd z hotelu na letiště ve Faro a odlet z Fara (Algarve ) do Lisabonu . Zde přestup na let do Prahy. Přílet do Prahy ve večerních hodinách.