To nejlepší z Madeiry + PODZIMNÍ KVĚTINOVÝ FESTIVAL (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Madeiry + PODZIMNÍ KVĚTINOVÝ FESTIVAL (letecky z Prahy)

Výjimečný poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Madeiry v době velkého svátku květin. Shledáte místa, jejichž rozmanitá krása bere dech. Uvidíte typické domky s doškovými střechami, ochutnáte místní rum a navštívíte i Údolí jeptišek. Zažijte s námi fantastickou atmosféru květinového festivalu a objevte čarokrásnou Madeiru!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Během výletů se zastavuje na oběd v restauracích vytipovaných průvodcem a okoštujete tak tradiční madeirskou kuchyni
Na večeři doporučí průvodce speciality v okolních restauracích.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Funchalu, hlavního města Madeiry, poté přesun na hotel (cca 35 minut).
2. den: Čeká nás objevování největších zajímavostí i skrytých zákoutí Funchalu. Nejprve si vychutnáme si svět vůní v zahradě orchidejí. Poté se vydáme na místní tržnici a okoštujeme madeirské víno. Odpolede vyrazíme do údolí Jeptišek a ochutnáme tradiční špíz. Taxíkem pojedeme na vyhlídku Boa Vista. Nachází se zde netradiční  zahrada orchidejí obrostlá mnoha exotickými květinami.  Poté sejdeme do centra starého města, na tržnici ochutnáme několik druhů exotického ovoce, ve vinařství Oliveiras okoštujeme madeirské víno . Podíváme se i na radniční náměstí a navštívíme katedrálu Sé. Odpoledne výjezd na vyhlídku do Údolí jeptišek , ochutnávka místních kaštanových specialit (likér, chléb, koláč). Cestou poobědváme v tradiční restauraci, kde dělají pouze masové špízy –  národní jídlo Espetada .
3. den: Dnes si dopřejeme krásy východní části ostrova. Vyjedeme na třetí nejvyšší horu Madeiry, navštívíme malebné Porto da Cruz a projdeme se podél pobřeží. Na závěr se vydáme k mysu Garajau, kde se na útesech tyčí socha Ježíše jako v Riu.  Nejprve vyjedeme na třetí nejvyšší horu Madeiry,  Pico do Areeiro – 1818 metrů, odkud se otevírá úchvatný pohled na nejvyšší horu, okolní masívy a údolí . Lesní krajinou sjedeme do  Ribeiro Frio , kde jsou sádky pstruhů a možnost 45minutové procházky přes starý vavřínový les na krásnou vyhlídku Balcones. Později nás bude čekat návštěva malebné vesnice Porto da Cruz , rozkládající se na úpatí strmých svahů, která je známá výrobou pálenky z cukrové třtiny, procházka podél pobřeží. Vyhlídka na nejvýchodnějším mysu ostrova, Ponta de Sao Lourenco , kde začíná naprostý kontrast k dosud zelené Madeiře, a to polopouštní krajina .  Poslední panoramata nás čekají na  mysu Garajau , kde se na útesech nad krásnou pláží tyčí  socha Ježíše  jako v Riu.
4. den: Dnes nás čeká projížďka jeepy do opuštěných, jiným dopravním prostředkem nedosažitelných, částí ostrova.  Den plný překvapení, během kterého nahlédneme do života Madeiřanů, na jejich políčka a na opuštěná místa západní části ostrova. Průvodcem nám bude Julek mluvící česko-polsky. 
5. den: Vyrazíme za poznáním západní části ostrova. Užijeme si výhledy z plošiny Paul da Serra a projdeme se mezi nejstaršími vavříny lesa Fanal. Otužilci se mohou vykoupat v lávových jezírcích v Porto Moniz. Poté společně navštívíme rybářskou vesnici Camara de Lobos. Dnes se seznámíme se západní částí Madeiry, kde se nad modrým Atlantikem tyčí ty nejvyšší útesy celého ostrova. Nejprve zamíříme  přes průsmyk Encumeada na náhorní plošinu Paul da Serra . Touto plání, v níž budeme často projíždět hustými mraky a vzápětí nad námi zase vykoukne azurově modré nebe, budeme směřovat až do pohádkového lesa Fanal . Zde se projdeme mezi nejstaršími vavříny na ostrově. Krásnými horskými scenériemi sjedeme  do malebného Porto Moniz,  kde bude dostatek času na oběd a pro otužilce i úžasné koupání ve skalních lávových jezírcích. Zpátky pojedeme pod útesy severního pobřeží s mnoha vodopády, zastávka u vodopádu Nevěstin závoj , na závěr zavítáme do rybářské  vesnice Camara de Lobos , která je proslulá výrobou lodí. Odtud možnost pěší procházky do Funchalu (cca 1,5 hodiny podél pobřeží).
6. den: Dnešní den strávíme na severu ostrova. Přesuneme se do Santany s typickými domky s doškovými střechami. Projdeme se do Sao Cristovao, kde si odpočineme v místní hospůdce s výhledem na oceán. Při cestě zpět se zastavíme v proslulé Taverna poncha. Ráno posedíme v kavárně s výhledem na runway, kde můžeme u portugalského koňaku pozorovat dramatická přistání letadel. Přesun na severní pobřeží  do Santany, proslulé typickými domky s doškovými střechami . Bude následovat  průjezd nedotčenou přírodou minimálně navštěvovanou turisty, hodinová pobřežní procházka do Sao Cristovao,  a relax v hospůdce s úžasným výhledem na severní pobřeží a oceán. Pokračujeme do malebné vesnice Sao Vicente a cestou zpět zastávka v proslulé Taverna poncha (vezměte si s sebou své vizitky :)).
7. den: Dopoledne bude prostor pro individuální volno, které může každý využít dle libosti. Nákupy suvenýrů, relax… Odpoledne bude patřit jedinečné květinové oslavě. Fantastická podívaná s alegorickými vozy, zpěvem a nádhernou výzdobou v ulicích. Půldenní volno, které můžete využít k samostatnému objevování okolí, nákupů suvenýrů, případně relaxovat a sbírat síly na proslulý květinový průvod ,  který začíná ve čtyři hodiny odpoledne a v němž mají zastoupení téměř všechny vesnice na ostrově. Pestrobarevné květinové obleky, alegorické vozy, zpěv  – to vše proudí přibližně dvě hodiny podél pobřeží asi tříkilometrovým špalírem turistů. Fantastická podívaná. Kromě zmíněného průvodu se v tomto týdnu koná ve Funchalu více květinových akcí, ulice a hotely jsou vyzdobeny živými květy a vůně Madeiry je o to intenzivnější .
8. den: Dnes se rozloučíme s tímto nádherným ostrovem uprostřed Atlantiku. Bude možnost navštívit Botanickou zahradu a vyzkoušet si jízdu na tradičních proutěných saních.  Dopoledne můžete zavítat do  Botanické zahrady , některého z muzeí nebo můžete vyjet lanovkou na kopec Monte (580 metrů), kde lze navštívit kostel s ostatky Karla I. a Tropickou zahradu . Dolů se můžete svézt na tradičních proutěných saních .  Zájemci mohou ještě absolvovat tříhodinový fakultativní výlet motorovými čluny na otevřené moře, kdy vám garantují, že uvidíte  delfíny nebo velryby v jejich přirozeném prostředí . Na pobřeží má tato firma bývalé lovce velryb, kteří skenují pobřeží speciálními dalekohledy a jsou schopni navést čluny do míst, kde se kytovci právě vyskytují, a vy tak budete mít jedinečnou možnost pozorovat tato nádherná zvířata zblízka. Odpoledne odjezd na letiště a návrat do Prahy.