Advent v Salcburku a termální wellness pod Alpami

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Advent v Salcburku a termální wellness pod Alpami

Zveme vás do Salcburku - města adventu. V žádné jiné roční době není Salcburk krásnější, rozjímavější a půvabnější než ve vánočním období, kdy se na město tiše snášejí sněhové vločky - romantická kulisa tradičních alpských vánočních trhů. Vánoční hudba, biblické příběhy, vánoční dobroty, nápadité dárky, to vše v historickém centru města. Užijte si s námi nenahraditelnou atmosféru a odpočiňte si v termálních lázních Bad Vigaun - lázně s léčebnou vodou, obklopené alpskými vrcholy - to je wellness v Salcbursku.

Doprava: autokarem

nástupní místa Praha, Poděbrady, Hradec Králové, Pardubice, Holice, V.Mýto, Litomyšl, Svitavy, Brno.

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: V časných ranních hodinách odjezd z republiky, kolem poledne příjezd do vánočního Salcburku, prohlídka historického jádra (UNESCO), které se rozprostírá mezi horou Mönchsberg (Mnišská hora) a řekou Salzach, po trase - náměstí Domplatz s velkolepou katedrálou, náměstí Residenzplatz se známou zvonkohrou, Getreidegasse – jedna z nejdelších a nejmalebnějších ulic v historickém centru, Mozartův rodný dům aj. Na závěr dne navštívíme "Ježiškův trh" na náměstí před Salcburským dómem a na Rezidenčním náměstí. Ochutnáme pečené kaštany, pražené mandle, horký punč nebo svařené víno. Trh byl společně s vánočními trhy ve Vídni, Paříži, Amsterdamu a Norimberku vyhlášen za jeden z nejkrásnějších v Evropě.
2. den: Po snídani navštívíme léčivé termální lázně Bad Vigaun, lázně v blízkosti Salcburku nám nabídnou dopolední odpočinek a doplnění energie. K dispozici jsou tři moderní bazény s teplotou vody 28 - 36 stupňů C, velká panoramatická okna odkrývají výhled na fascinující svět hor a ideálním způsobem tak přispívají k uklidnění a relaxaci. Voda z pramene Barbora je používána v rámci léčby poruch pohybového ústrojí, revmatismu a únavy. V oddělení saun najdeme tradiční finské sauny, aroma parní lázeň, parní solnou lázeň, infrakabiny aj. Odpoledne nás čeká klenot mezi adventními trhy v Salcburku tzv. Hellbrunnské adventní okouzlení, romantický, nápaditý a staromódně nostalgický trh na nádvoří Hellbrunnského zámku. Cestu nám budou lemovat hořící pochodně, pochutnáme si na vánočním cukroví a budeme obdivovat obrovský adventní kalendář. Tímto se rozloučíme se Salcburkem a v podvečer odjedeme do ČR.